• 32ats.

    2,4 menesių vaikas nevaldomas.

    Mūsų mažylis pradėjo anksti lankyti lopšelį - nuo 9 mėn., nes aš studijas lankiau, ateidavau kas 2 valandas ateidavau primaitinti krutimi, iki 1.7mėn. ten būdavo apie 4 valandas. Labai greitai atsirado kalba ir raida vystėsi sparčiau. Visur bėgiojau, kaip katė su kačiuku ir viskas buvo gerai, man patiko, vaikas irgi laimingas ir ramus. Dabar jam yra 2,4 mėn. elgesys labai pasikeitė. Namuose sėdim jau 9 mėnesius, nei aš nei vaikas nieko daugiau neveikiam, kaip pramogaujam, tačiau prasidėjo nuolatinės isterijos dėl visko, knygas ir pieštukus graužia, viską mėto, mažai kalba daugiau šaukia. Vakar, net apsiverkiau, kai susitvarkiau namus ir laiminga ruošiau vaiką į lauką, jis nubėgo ir išvertė visą maišą šuns sauso ėdalo , kai bandžiau surinkti, lakstė ir visur mėtė. Daviau diržo ir smarkiai, o verksmo beveik nebuvo ir toliau, kaip užvestas nesąmones darė į lauką taip ir nebe išėjom. Tėvas dirba komandiruotėse, tvarka būna tik savaitgaliais, ir tai jei vaikas ir tėvas tam pačiam kambary, nes jei už akių, tai prisigalvoja tokių nesamanių, kad visą diena eini paskui vaiką ir tvarkai. Žaidimų prigalvoju, tačiau mažylis tik trumpam įsijungia. Kas mano vaikui darosi? Ko imtis?

    kretute2-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Ko gero,kad vaikui trūksta daugiau veiklos,užsiėmimų su vaikais.Manau,kad darželis jį pakeistų į gerąją pusę,būtų savarankiškesnis,gal ir mamai namuose padėtų žaislus tvarkyti,o ne mėtyti.

    vitalijus

  2. 3

    kiekvienas vaikas yra tam tikroj situacijoje nevaldomas.

    gabija1

  3. 3

    Meile turi buti saikinga, daug kas painioja meile su lepinimu ir leidimu daryti ka vaikas nori. Ta prasme nepeikiu taves, nezinau visu smulkmenu situacijos, tik isreiskiau savo nuomone.

    shima

  4. 3

    Jam reikia bendraamziu,reikia issidukti,prisizaisti.Nuo 9 men leidot i lopseli,kai mamos reikejo labiausiai,o dabar neleidziat i darzeloi,kai vaikui to labiausiai reikia.Tai aisku,kad bus vaikas nevaldomas,nes jam neidomu.

    Jolka123

  5. 2

    tai cia tik baisuokliskas du, manau praeis, isaugs

    vejune

  6. 2

    Stiprybes Jums ... Nes sprendima galite rasti tik Jus...

    AgnesDarija

  7. 2

    Manau,kad tikrai veskit vaiką į darželį.Jūsų vaikas labai aktyvus,o ypač tokiam amžiuj vaikams reikia įspūdžių,bendravimo,namuose jam viskas pabodę,užtad ir išsidirbinėja.Matyt esat gan minkšto charakterio,užtad vaikas leidžia sau jūų neklausyt.Bet tai nėra blogai,esat kokia esat.Manyčiau dauguma tokio amžiaus vaikų padaužos,neveltuj daug kalbama apie 3 metų krizę...O kad jūs namie,o vaikas darželyje,tai neturėtų dėl to graužti jūsų sąžinė...Jei tik aišku jam patiks tame darželyje,juk galima po pusę dienos leisti.Bet jei jis aktyvus,bendraujantis tai tikrai mielai bus ten ir visą dieną,po darželio pasiimsite visai kitą vaiką.Mūsų mergytė irgi labai aktyvi,pasiutus,kaip sakoma.Lankom darželį,tik kad sergam dažnai,tai vat kai sergam ir sėdim namie ilgėliau tai jau darosi sunku ją suvaldyti,visko prisigalvoja,visur jos pilna,tai neišvengiamai ir ko nors pridirba.O kai eina į darželį,pasiimu ją ko ne paskutinę,nes kitaip nenori eit namo,ir grįžta tada rami.Ir rėžimas darželyj duoda savo,ir valgyt geriau pradėjo ir miegot.

    Vilmiene

  8. 2

    Veskite vaika i darzeli, gal jau priprates buvo ir dabar sededamas namie maistaut pradejo. Nors darzelio aukletojos rekomenduoja vaikus namie auginti iki 3 metuku jei finansines galimybes leidzia, tuo metu galima su vaiku eiti i burelius, muzikos, vaidybos mokykleles, kad ir su kitais vaikais bendrautu. Tas vaiko pasiutimas praeis, isaugs.Ne tavo vienos vaikas toks pasiutelis :)

    kvapni_feja

  9. 2

    cia gali buti sis laikas 'oziuku'' laikas, turetu viskas praeiti, gal jam demesio mazai. del darzelio, tai mums labai pakenke, musu kaip tik pradejo isdykauti, neklausyti, metyti zaislus , o kol nelanke to nedare, sako ten vaikai taip daro, mums labai nepatiko darzelis. nes vaikas ten stresavo, o namie jis sveikas ir laimingas, ir dabar paklausiau ''ar nori i darzeli?'', sako ''nenoriu, nes ten vaikai zaislus atima''.

    vinipukas

  10. 2

    Leiskit atgal i darzeli gal viskas susitvarkys,o gal kazkoki svarbu vaikucio gyvenimo momenta ir auklejimo praleidot ir taip patys is vaiko padaret nesuvaldoma.Manau reikia issiaiskinti tikslia priezasti,bet panasu,kad cia tik vaiko islepinimas arba prastas paaiskinimas kas galima,o kas ne

    Bosiene