• 27ats.

    Gal jūs patartumėt kaip man pasielgti, jei vyras su manim blogai elgiasi ir neduoda pinigu?

    Noriu išsipasakoti ir paprašyti patarimo. Mes su vyro susituokę jau beveik trys metai. Jau po metų jis pradėjo manęs visiškai nevertint, žemint. Nors turime du leliukus (vienam 2 metukai, o mažajai dar tik 10 menesių) jis man neduoda pinigų, nors jų labai nemažai gauna. o aš turiu iš 300 ir pati išgyvent ir vaikus išmaitint ir be abejonės jį patį. Nebežinau, ką ir bedaryti, jau baigia stogas pavažiuot. Vis dažniau pagalvoju apie skyrybas, bet ir vėl pagalvoju, kad vaikai augs nepilnoje šeimoje. Jis toks savanaudis ir egoistas, kad net trūksta žodžių. Gal jūs patartumėt kaip man pasielgti.

    avijadaŠeimojeĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 11

    Dek visus cekius kur, ka perki namams, vaikams, vyrui ir t.t i kruva. Ir israsa kiek tu gauni pinigeliu, padaryk sarasa : Gauta ->isleista ir lai jis pamato, kur tu visus pinigus padedi. O jiems pasibaigus, paprasciausiai nepadaryk valgyt, ir vietoj kepsnio i lekste idek ta "ataskaita" su prierasu viskas, mano finansai baigesi...

    Anonimas

  2. 7

    Na,o jei bijai vyrą paduoti alimenams,nes baiminiesi kad ims keršyti,dar labiau žeminti,apriboti tavo laisvę, tai tik dar kartą įrodo ,kad su šiuo vyru tau nebepakeliui.
    Vaikai užaugs, su laiku paliks gal but ir gimtąjį lizdą,bet ar jie bus laimingesni,matydami visada mamą stumiama į kampą?
    Tai irgi joks šeimos pavyzdys.

    Anonimas

  3. 6

    Patarimas mano labai paprastas.
    Jei būti santuokoje (kaip suprantu tik dėl vaikų,o ne todėl kad pačiai mielas vyras)
    Tai be abejo ,tavo valia tokį gyvenimą testi ir toliau.
    Aš skirčiausi,net nedvejodama.
    Bet ,jei žiūrėt į tavo atvejį,tai tiesiog vyrą paduočiau alimentams.
    Tam kad jis juos tavo vaikams mokėtų,visai nebūtina išsiskirti.
    Tiesiog pateiki teismui viska taip kaip ir yra,kad tėvo pinigų nematai nei tu,nei tavo vaikai.
    Vyras be abejo teisme bandys gintis,kad jus visus išlaiko,apmoka būto ir visas kitas sąskaitas... ir tai kainuoja taip pat nemažai.
    Bet tie mokesčiai ne motyvas joks, nes jie asmeniškai su vaikų gerovę nesusije, juos reiktų mokėti ir neturint vaikų.
    Juo labiau tavo mamos pareigos taip pat sunkios ir taip pat tau kainuoja,o savo 300LT.padalinki iš keturių(ir susikaičiuoki kiek tau su vaikais atitenka,nes dar dalis ir vyro išlaikymui atitenka).
    Teisme matys realų rezultatą iš kiek gyveni pati su vaikais.
    O tai nenormalu.Tikrai laimėsi ir vaikų tėvas privalės mokėt pinigus tavo naudai.
    Tie pinigai,kuriuos tau mokės priklausys tik vaikams.
    Todėl,jokiu būdu nepasiduoki,jei mokėdamas pinigus tau,ims reikalauti,kad iš vaikų pinigų privalai mokėt ir už buto,bei komunalinių paslaugų mokestį per pusę.
    Taigi,nepasiduoki.
    Linkių kantrybės.

    Anonimas

  4. 5

    As irgi pritarsiu anonimui. Issiskirti visada suspesi, bandyk ieskoti kompromisu. Pasidaryk ataskaitas kur kam kiek isleidi ir parodyk vyrui, jei nenuoda pinigu, nedaryk jam valgyt, nieko nepirk. Tik sau ir vaikams. Kodel ji turi maitinti is tu pinigu? jei jis jums neduoda ir tu neduok is savu. Ziurek pirmiausia kad vaikai pavalge butu, o diedas paskutineje vietoje. Siulyciau pakenteti kol vaikiukai paaugs, o jei ir toliau niekas nesikeis, skirkis. Gal pagazdink ultimatumu kokiu, gal suveiks?

    kvapni_feja

  5. 4

    pas drauge mano lygiai tokia pati situacija, tik susituoke jie 2metai ir turi viena vaikuti. Jai vyras taip pat neduoda pinigeliu, viskuo rupinasi ir viska islaiko ji pati. Ji taip pat masto apie skyrybas, nes vyras nesupranta, kad jai reikia duoti pinigu seimos islaidoms....
    o kas liecia tai, kad ruosiesi gyventi tik del vaiku su vyru, kad vaikai isauktu pilnoje seimoje, tai cia tik tavo pasiaukojimas ir leiidimas vyrui toliau tave zeminti. siaip as jei su manim taip elgtusi jau seniai buciau ji palikusi...
    Stiprybes tau avijada!

    cooliuke

  6. 3

    Perskaičiau tavo istoriją ir iš kart kilo mintis,kad jis tavęs nebemyli...Jam esi reikalinga,tik kaip vaikų auklė,namų tvarkytoja ir virėja,na ir kaip meilužė.Skaudu taip sakyti,bet manau,kad tokia yra realybė.Jam tiesiog patogu su tavimi gyventi.Jis savimi rūpinasi,perka ką nori,o tu gali atrodyti bele kaip.Mylintis vyras tikrai nesielgtų su moterimi šitaip.Jis kaip,tik stengtųsi,kad jo moteris gražiai atrodytų,puoštųsi,kad nieko jai ir vaikams netrūktų ir jis didžiuotųsi ja.Jūs gyvenate vos ne kiekvienas sau,jam nelabai rūpite jūs su vaikais,tai koks tikslas tada gyventi kartu?...Manau tau vienai būtų lengviau,nereikėtų nors tarnaite būti.Toks vyras nevertas tavęs.

    vitalijus

  7. 3

    Nesutinku kad del vaiku reikia gyventi tokioje santuokoje,tu pagalvok vyras taves nevertina ir dar sakei kad zemina,ar paaugusiems vaikams tai patiks kad ju mama vyrui tai tik "grindu sluoste". Gyvenam sutinku del vaiku geroves, bet negi jiems bus gerai jei tetis prades must mama,tai jie augdami mokosi is tevu jie ims pavyzdi is tevo ir prades patys taves nebevertint ar tu busi tada patenkinta? Santuokoje ir ne gyvenama is meiles o ne is reikalo ar kad mano vaikams netruktu tevo. Vaikams tevas visada bus tevas,bet jei meiles vyrui nebera ar verta likti su juo. Tu verta tokio vyro kuris tave vertintu ir nesiotu ant ranku o einant mieste galetu didziuotis cia mano moteris, ji nuostabi.

    Ermita

  8. 3

    sakai del vaiku nenori skirtis. O manai jiems geriau matyti kad ju motina zeminama? as tikrai issiskirciau ir negivenciau su jo. Nemanau kad jis tave myli jei taip elgesi, paprasciausiai patogu su tavimi gyventi - nemokama tarnaiye. Tai pagalvok, ne visada vaikams geriau gyventi pilnoj seimoi.

    Katia

  9. 2

    geiausia isiskirti, nesileisk kad tave zemintu, manau kad be jo neprapulsi, jau geriau jokio vyro nei toks, buk tikra moteris, isdidi, neverta taip aukotis del vaiku, neauok savo graziusiu jaunystes dienu, sekmes

    ingac

  10. 2

    Kazkada galima budavo paduot vyra alimentams,net neissikyrus,pasidomek,gal ir dabar galima tai padaryt.Jau su tais avinais,tai arba gelezines kantrybes reikia,as su jais amzinai konfliktuoju.

    grirute