Atsakymai

  1. 3

    na mano mergytei darzelis kaip kosmaras ir :) na bet vaikai per ilga laika apsipranta,bet tam daug laiko ir kantrybes reikia.

    gabija1

  2. 3

    manau kad arbateles nepades yra kitur priezastys kodel nepatinka, gal auklejoja ka daro, gal vaikai uzkabina, siiap visi vaikai megsta but su vaikais, megsta uzsiimt, kazkas rimtesnio yra toje situacijoje

    vejune

  3. 3

    melisa tikrai nepades :) tiesiog vaikutis yra per daug prisirises prie tevu ir negali taip lengvai ju paleisti, o veliau viskas buna gerai.

    cooliuke

  4. 2

    Tai buvo viena iš priežasčių, dėl ko mes keitėm darželį (nes auklėtojos pakeisti nepavyko). Visiškai pritariu Magnolijai. Reikia vaikui paaiškinti, kad jūs einate į darbelį, o jis - į darželį. Gal padėtų knygutė "Peliuko Luko mama eina į darbą". Atsisveikinkit greitai ir ramiai. Paprašykite, kad auklėtoja tuo metu paimtų vaiką, prisiglaustų, pakalbintų. Vaikui labai svarbu jaustis saugiam.

    Ausra

  5. 2

    Manau, kad tai gana natūrali mažiuko reakcija. Manyčiau, kad svarbu, jog pati kuo ramiau reaguotum į jo ašaras. Nereiškia, kad jų neturi būt. Normalu, kad vaikui liūdna išsiskirt. Aišku, kiekviena mama ieško savų būdų, bet man atrodo, kad kai vaikui norisi verkt, tai reik leist, bet tai nereiškia, kad dėl to nevesi į darželį ar pan. Svarbu kažkaip vaikui parodyt, kad tau rūpi, jog jam liūdna, kad tu nepyksti dėl jo ašarų, bet nekeisi sprendimo ir pati ramiai jautiesi. Tai sunku, kai vaiks taip verkia, bet labai svarbu, kad mažius jaustų tavo ramumą ir apsisprendimą.
    Kartais padeda, kai tėtis veda į darželį. Vyriškiai ramiau reaguoja, tai ir vaikai, tada kažkaip ramiau.

    magnolija

  6. 2

    Melisa tikrai nepadės. Bet gal padės, kas ir mums padėjo - įsigykit albumą lipdukams, ir, jei atsisveikins be ašarų, leiskit išsirinkt ir įsiklijuot lipduką. Mano mergytei 2 m. ir 2 mėn. kai buvo šis metodas suveikė labai.

    marcipana

  7. 2

    pas mus buvo tas pats,palanke savaite ir susirgo,paskui atvedziau po ligos,tai tik pamate darzeli ir pradejo rekti isteriskai.Isbraukiau is sarasu,iki rudens busim namie

    ruta26

  8. 2

    Yra tokiu vaiku ir nemazai,jus gal palikinekit ispradziu porai valandu,arba bukit kartu su juo tas pora valandu,kad jis matytu,kad jo nepaliekat.Jeigu matysit,kad vaikas uzsizeide,pasakikit,kad einat i parduotuve,nupirkti jam ko skanaus ir toj ateisit,gal vaikas taip po truputi pripras prie darzelio.
    Beja kiek vaikui metu?

    Jolka123

  9. 2

    turbut neseniai lankyt pradejot?mano dukryte pradzioj ejo labai noriai,po to verkt pradejo,i grupe neit,tai budavo palieku rubinelej gulincia ir iseinu-svarbiausia,kad nebutu ilgo atsisveikinimo,turi suprast,kad kitaip nebus.Na o vakar jau miegojo pietu,sunkokai,bet nieko,aukletojos sako-turi vaikas priprast,mamai maziau nervuotis reikia.tiesa,nuo streso esu davus sedativo,bet tik kelias dienas.

    kriste2

  10. 1

    matyt kazkas negerai. geriausia butu pakeisti aukletoja

    juratele