• 19ats.

    kaip kariavote su mazo vaiko isterijomis?mums dar tik 8men,o jau rodo "ohoho" koki charakteri.jei ka atimam ko negalima,tai krenta atbulas ir spardosi,rekia,jei buna vaikstinej tai kai supyksta atloses galvyte atgal bega atbulas kol neatsitrenkia i kazka ir taip pats uzsigauna,jei laikomas ant ranku tai musa per veida arba drasko savo ausytes.viduje net sasiuku yra,kurie nespeja uzgyti,nes jis pastoviai drasko ausyte,tada kraujas bega..zodziu turim toki mazyli su nemazais oziais ir vis galvojam su vyru,kad jei nieko nesiimsim,tai po metu ar 2 negalesim jam nei zodzio pasakyt.

    patarkit mamytes,kaip jus elgumetes,o gal kuri jau turi savo metoda,kuris pasiteisino..

    mylimeKūdikio raida ir vystymasisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    na mano mergytei jau 4 metukai ir tik nuo dabar pradejo rodyti oziukus,o iki siol buvo auksinis vaikas,ir vis saves klausiu,kas del to kaltas,aplinka,ar aplinkiniai daro ytaka,siuo metu laukiuosi berniuko tai gal ir neis susitvarkyti,o mano mergyte nuo mazens nebuvo lepinama,visalaika viskas buvo griestai,jei ne tai ne :)

    gabija1

  2. 2

    O mano manymu Smillgeles patarimai reaguoti ramiai, nukreipti dėmesį ir apsikabinti visiškai tinka ir 8 mėn. mažyliui (ir vyresniam, žinoma). Ir pritariu, kad nereikia duoti daiktų, kurių negalima (nei kad vieną kartą duoti, o kitą - jau nebe). Vaikui turi būti aiškiai nustatytos ribos.
    Ir dar nepritariu jokiems gėdinimams ar lyginimams su kitais "gerais vaikais", kaip, kad dažnai galima girdėti viešumoje.

    Ausra

  3. 2

    Maniskiui 1,5 metu, vis dar kariaujame, paskutiniu metu oziuku daug daugiau atsirado. O reaguoju ivairiai, kartais nekreipiu demesio, kartais stipriai apkabinu ir kai aprimsta pasiulau kazka idomaus veikti.. Stengiuos ant rekiancio vaiko nesaukti, kalbeti ramiu balsu.. Nezinau kiek teisingai elgiuosi, turbut tik laikas parodys, man taip pat bus idomu pasiskaityti kitu mamu atsakymus i sia tema :)

    Smillgele

  4. 1

    gal tuo metu valgyti nori, ar miegoti, o jei ne , tai gal nori zaisti, eikite su juo padainuoti, pasokti , paidykauti, aprodykit zaislus , daug kalbekit, pasakokit istorijas, zaiskit ir nebus kada spardytis

    vinipukas

  5. 1

    Nukreipiu nuo pykcio objekto ir kazkuo sudominu,netgi bijau juoktis,kai dukryte ka nors blogo,bet juokingo daro.

    grirute

  6. 1

    šiandien kaip tik žiūrėjau laidą apie tai, kurioje buvo sakoma, jog tokiu atveju geriausia ignoruoti tai, jokiu būdu stengtis nepasiduoti manipuliacijomis, nes vaikas įpras valdyti ir šokdinti tėvus pagal savo įsterijų dūdelę. Lada buvo ''sveikas žmogus'', man rodos galima ją pasižiūrėti per internetą

    Pabuciuok

  7. 1

    mums 11men irgi turim oziukus. Iki siol enbuvo. O nuo ju saugojames tiesiog paprasciausiu budu, t.y. kai vaikas ima klykti, kad konors negalima, nekreipiu demesio, geriausia sako yra iseiti i kita kambari, kad vaikas "neturetu kam verkti", bet man tauip nesigauna, nes verkdamas bega is paskos :)) kolkas sitas draudimas nelabai pasiteisino, bet stengiuos daug kalbet su juo, aiskinti kodel ne, o ne tiesiog rekti ant vaiko sakydama negalima

    Adri

  8. 1

    mums irgi 8 menesiukai, bet tie oziukai dar tokie juokingi, kai istrauki grubiai daikta is ranku, tada ima zirzti ir pykti, kai nepaemi ant ranku priejes, ima pykti, verkslenti, bet turbut cia jau kaip visada - visi vaikai skirtingi. aciu dievui tokiu isteriju kaip minejote nera. tokie genai, turite iskenteti :) turbut stipraus xarakterio asmenybe auginate :)

    Rugsėja

  9. 1

    prasidejo nuo 6men tesiasi iki siol bet mazesnes yra issaiskini kai ka ka eina

    Anonimas

  10. 1

    Visa laika laikausi dvieju taisykliu kiek imanoma nekreipiu demesio ir niekada nenusileidziu t.y ai sikarta duosiu kas negalima,kad tik butu ramiau,o kitakart vel drausiu,jei draudziu,tai darau visada be isimciu jokiu.

    Bosiene