• 23ats.

    Šešiolikos ir nėščia. Kaip palengvinti vaiko auginimą mano amžiuje ?

    Tvirtai apsisprendžiau gimdyti, nes šeima padės, o ir vaikinas labai nori to vaikelio, be to pati negaliu sau leisti nužudyti savo mažylio:)) Bet mane kankina viena mintis, jog galiu nesusitvarkyti su tuo.Sakykit, ar tai iš ties taip sunku ir kaip palengvinti vaiko auginimą mano amžiuje ?

    ChargerKiti nėštukės klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 7

    Saunuole,kad nesirysti abortui,ir taip jau ju per daug padaugejo.O del susitvarkymo,tai taip,susitvarkysi,tik mokslus velesniui laikui reikes atideti ir kitaip y gyvenima pradeti ziureti.Amerikoje yra daug merginu kurios pagimdo tavo amziaus,ir laida tokia rodo kaip jos su tuo susitvarko,ir vaikeliui ir mokslui laiko randa,vaikas tai ne nasta kuria reikia nesti,o dovana :)

    gabija1

  2. 5

    Kadangi tai tavo pimagimis,tai nesvarbu kokiame amžiuje jo susilauki.tie patys klausimai ir panašios mintys,kaip teks auginti,rūpintis mažylių iškyla ir 40metėm.
    Svarbu kad tas vaikutis labai laukiamas.
    Tad kaip jį auginsi turėtumėi jau dabar pradėti juo labai rūpintis.Vyk lauk po truputi drauges,su kuriomis zyliojai,tai padės tau susikaupti,priprasti būti ramiai.O tai labai svarbu.Turi būt susikaupus ir suvokt, kad joks tūsas nebeatstos mažylio.Žodžiu isikalk sau į galvą,kad tu mama ir turi be galo dideli atsakomybės jausmą.
    Ypatingai daug domėtis apie kūdykio auginimą,pastudijuoki įvairios literatūros.
    nepraleiski nė vieno apsilankimo pas gyditoją.Stebėki kaip pati keitiesi su kiekvienu mėnesiuku.Nebijok uždavinėti ir gyditojoms bet kokia tema su vaikeliu susijusius klausimus.
    Labai pravers palankyti mamyčių kursus.
    Na,ką galiu pasakyti dar, čia tavo vaikystė,paauglystė baigėsi,todėl dabar į pasaulį žvelki suaugusiųjų akimis.Elkis taip,kaip brandi asmenybė pasielgtų.
    Šeimai visada teiki pirmenybę,būk dėkinga tiems kas padės ir tikrai būsi šauni mamytė.
    Sėkmės.
    O kas neramina,tai nebijoki ir mūsų paklausti.Visada patarsime.

    Anonimas

  3. 4

    Skaitau ką kai kurios rašo ir pikta daros. Palaikau tave, kas čia per nesamonės su tais vakarėliais ir t.t prisišokti spėsi tikrai,mokslus užbaiksi,vaikutis užaugs didesnis ir atsigriebsi tos jaunystės pilnumoi!! Laikykis ir nekeisk nuomonės. Šaunuolė ,kad nusprendei išsaugoti gyvybę ;)

    safyra

  4. 3

    Labai aciu visoms, man kartais vakarais dar kyla abejoniu ar tikrai galiu, bet kai ateinu cia ir skaitau jusu palaikancius zodzius suprantu,kad tikrai verta ir,kad mokslus beabejo galesiu pabaigti veliau, juk yra tam skirti darzeliai, arba tiesiog vakarines mokyklos, galu gale as ne viena:))

    Charger

  5. 3

    http://www.mtv.com/videos/16-and-pregnant-season-2-where-are-they-now/1655276/playlist.jhtml#series=2211&seriesId=523&channelId=1
    cia gera laida t.y realybes show apie merginas kurios pasigimde 16, tikrai verta paziuret ir susipazint su problemom su kuriom tu ir tavo vaikinas susidursite

    zilvinta

  6. 3

    Kad nesusitvarkysiu kilo ir man tokių minčių, kartais su savim negali susitvarkyti, o čia toks jautrus sutvėrimas reikalauja visiškos atsakomybės. Na bet kažkaip augam ir susitvarkom :) Gal tavo amžiuj dar reiktų rasti laiko ir pačiai tobulėti, tad šeimynos pagalba bus tikrai ne pro šalį, bet pirmiausia v i s k ą turėsi mokytis daryti pati - prižiūrėti, a t p a ž i n t i kūdikio poreikius.. Sėkmės :)

    Rugsėja

  7. 3

    Galiu pasakyti tik tiek- jei myli savo vaika, jokie vargai nebuna sunkus! Darai viska, kad vaikui butu gera ir tai teikia dziaugsma :) Labai gaila, bet mano dukra laaaabai daug sirgo, dar metu neturedamos gulejom reanimacijoj, daug laiko praleidom ligoninese, bet zinai ka? Tokie isgyvenimai privercia dar labiau myleti ir vertinti tai ka turi! Vaikas yra viskas kas brangiausia zemej, o vargai tampa dziaugsmu! Sekmes.

    AgnesDarija

  8. 3

    Priklauso nuo tavo pozrio, jeigu busi atsakinga, mylesi manau jokiu kliuciu nebus.

    ErikaP

  9. 3

    na namanau kad lengva pasakyti kad as galiu manau gad lengviau pasakyti as negaliu man per susnku man niekas nepadeda ir t.t. o uzsibrezti ir viska padaryti istikro yra sunku bet viskas iveikiama. be to manau kai guleisi i lova tai neklausei ar sunku, ar gali kas padeti as to ar taip negaliu ir t.t. taip kad dabar yra rezultatas ir reikia juo dziaugtis nieko stebuklingesnio gyvenime daugiau neturesi, nors tas stebuklas viena diena gal iki asaru nuvarys bet kita diena su kaupu prijuokins. o padarius didziausia klaida tikrai gailesies visa gyvenima. as nematau jokio sunkumo nors aisku pirmaji pagimdziau netokia ir jauna(23) o drauge pirmojo susilauke 27 ir jeigu jai nebutu padeje tai nemanau kad butu kas gero buve. taip kad viskas priklauso nuo tavo susitupejimo o kai gimsta vaikelis atrodo kad ta akimirka ateina visos zinios(ko neszinai visada gali pasiklausti:)) sekmes

    inesad

  10. 3

    jei jau apsisprendei vadinasi esi pasiruosus viskam :) niekas nesako kad bus lengva bet tikrai nera neimanoma, ne tu pirma ir tikrai ne tu paskutine kuri bus jauna mama.

    arcita