• 16ats.

    Patarkit, kur Kaune galima kreiptis dėl masažo kūdikiui?

    Mano maziukas (8men.)pastoviai laiko galvyte pasukta i viena puse. Aisku, jis gali ir i kita pasukt, tik jau nuo keliu men. tik i viena puse pasukes, anksciau net kakliukas toj pusej isutes budavo net iki zaizdu, niekaip nepraeidavo. Aciu Dievui, jau praejo. Tik va, veziau dukryte pas ortopeda, tai kartu prasiau, kad maziuka apziuretu, sake, vienas raumuo sustorejes ir jam butina manksta, nes veido puse deformuojasi, ir gali reikt net tokio ankaklio, kad galvyte tiesiai laikytu. Gal mamytes yra kuri nors su tuo susidurusi, nes nzn., kur eit tu mankstu ieskot. Man tai sake, kol Vilniui gyvenau, dabar į Kauną gyvent atsikraustem, tad nezinau, pas ka kreiptis.

    ingosiusMasažas ir mankštaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    nelabai ka ir pridursiu prie Elegancijos pasiulymo :) Is tikruju sita klausima turi spresti gydytoja poliklinikoje, o jeigu reikia kokios nors spec. reabilitacijos, tai turi nukreipti.
    Tiesiog dar noriu pasidalinti savo patirtim. As vaikysteje turejau tokia problema, o mano tevai velai pastebejo, kai jau buvau 5-6 metu. As galvyte vis i kaire puse buvau atsukusi. Tai vezdavo mane i masazus i Vilniu ir ta antkakli teko nesioti, as jau buvau didele tai man buvo labai geda, dar tada te antkakliai toke baisus buvo, tikriausiai dabar jau patobulejo :) Turiu as sita prblema iki siol, tik dabar galiu save kontroliuoti ir pasukti galva i kita puse, nors man kirpykloje vis kirpeja sako, kad neteisingai galva laikau :) nors daugiau niekas sito nepastebi :) Linkiu, kad tavo maziukui susitvarkytu, paskubek pareikalauti masazo :) sekmes

    mamyčiukas

  2. 4

    Siuntimus mankštoms ir masažamas duoda vaikučio gydytojas. Nesuprantu, kodėl tau to nepasakė poliklinikoje. Pirmiausia ir kreipkis pas savo gyd. Turėtum, kaip suprantu, jau būti prisiregistravusi. Kitaip yra mokami masažai, bet kam to reikia, jeigu galima gauti siuntimą ir masažuoti nemokamai. Mums gyd. aiškino, kad norint, kad galvytę sukiotų, reikia užkabinti juodą drabužį (ar pan.), tada sako, vaikutis į juodą nežiūri, ir galvą suką į kitą pusę. Bet čia kai buvo mažiukė. Nežinau, tokio amžiaus kaip tavo, ar dar 'tinka' toks metodas. Dėl įtvarų nieko nežinau, bet tai turėtų bet kokiu atveju pasakyti gydytojai. Nesuprantu, kaip tave paliko tokioje pusiau nežinioje, tik su diagnoze, o jokio gydymo? Pabandyk kuo greičiau pas vaikučio gyd. prašyti siuntimo masažams.

    elegancija

  3. 3

    ingosiau, o tu pabandyk pasižiūrėti aplinkui, gal yra kokia pusiau privati poliklinika. Matai, kai aš Vilniuj, tai nelabai galiu ką ir konsultuoti. Bet pvz., aš savo dukrytę užregistravau į 'Sveikatos namai', nors šalia yra ir valstybinė poliklinika. Tai ten irgi viskas nemokamai, tik va kai ką reikia važiuoti daryti į kitas poliklinikas, pvz., masažus važiavom į Centro polikliniką darytis. Tai nepatodumas gal tik toks. O ir tyrimus (kraujo, šlapimo) padaro nors ir vėlai vakare, nereikia ryte grūstis. Na ir kt. Tu irgi pabandyk per internetą pasidomėti, kas netoli tavęs yra pusiau privatu, gal daug geriau bus, negu valstybinėje. O ir eilių pas gyd. privačiose polik. nebūna tokių. Siūlyčiau į pusiau privačią registruotis.

    elegancija

  4. 3

    tai kad as nzn kokia skaitosi man priklausanti poliklinika ar dainavos ar kalnieciu,as gyvenu partizanu gatvej,prie dvarcioniu keramikos

    ingosius

  5. 3

    aciu jums elegancija ir mamuciuk.reiks kui greiciau kazka daryt

    ingosius

  6. 2

    Pabandyk čia pasiskaityti http://kineziterapija.wordpress.com/2009/03/28/pamokymai-2/ Nedaug naudos, bet vis kažkas.

    O be to, ir šiaip yra gerų straipsnių pvz., kaip vaikutį pratinti atsisėsti, apie mankštą ir pan.

    elegancija

  7. 2

    mano vyras gyveno, patrizanuose, prie dvarcioju keramikos:)), dabar ten gyvena, mano anyta:)), tai tau priklauso dainavos poliklinika.bet gali registruotis, i kuria nori, dabar nera butinybes pagal gyvenama vieta:)))
    o masazai, tikrai pades, nepergyvenk, tik nelauk ir kuo greiciau, uzsiregistruok, pas daktere, ir nusius i masazus:)

    ievutek

  8. 2

    mano maziukui buvo tas pats, bet mes anksti pastebejom, tai gydytoja apziurejusi pasiule vaikuciui dazniau keisti miegojim puses, viena savaite vaika guldydavau i viena loveles gala , o kita kart i kita kita lovos gala, tda jis keicia ziurejimo krypti ir automatiskai tuos raumenukus mankstina, tai as taip ipratau lavele sukinet kad iki siol sukinejam, nors jau kakliukas atsitaise, bet del viso pikto man ramiau kad pasukineju:)

    erika1984

  9. 2

    pas mano berniuka (2 men.) yra sita problema. Tik mums seimos gydytoja iskarto atkreipe demesi, paskui Kaune ortopediniam dar patvirino, tiesiog yra padidejes raumenuko tonusas. Nieko cia labai blogo. Mes nuejom pas savo seimos gydytoja ir dave siuntima, tai eisim i Dainavos poliklinika darytis masaziuku, su siuntimu ten nemokamai. Siulau ir tau greiciau prasyti siuntimo ir darytis masaziukus...

    Cobrike

  10. 1

    Kiek zinau,kad siuntima turetu israsyti pediatras ar seimos gydytojas {gydytojas,pas kuri lankotes su vaikiuku},jis israso mankstai siuntima,si manksta jums priklausytu nemokamai.Vieno skyrymo t.y. kurso turbut gali neuztekti. Tai Jums pasakys priziurintis gydytojas,kur Jums kreiptis su jo siuntimu.

    gintarep