• 13ats.

    Del suniuko. Ka galetumet papasakoti apie suniukus ir ju laikyma. Ar reikia taip daznai plauti rankas?

    Sveikos mamytes, uzvakar isigijom maza labradoru suniuka. Ir nusprendem kalyte pasilikti. Nuvezem pas veterinoriu, pasirodo jinai mazute ir jaunute (5 sav). Sake, kad mazyle neturi blusu, yra siaip svari, tik turbut tures kirmelyciu. Dave vaistuku ir viskas. O man kilo klausimas. Isgirdus apie tas kirmelytes pasidariau paranojike. nebezinau kiek kartu i diena plaunu rankas, Nunesu mazyle i jos vieta ir einu plauti ranku sau ir vaikams (o vaikai maziukai- 2 ir 1 metukai). Simtus kartu plaunu ir vis jaudinuos, kad kuo neapsikrestume. Ka galetumet papasakoti apie suniukus ir ju laikyma. Ar reikia taip daznai plauti rankas? O gal uztenka bent kas pora val. Man tokia kaip ir paranoja prasidejus, vaikui nukrenta koks daiktas ant zemes, tai viska norisi dezinfekuoti, nes po namus vaiksto suniukas. O gal taip elgiuosi, nes niekada nesu turejus suniuko ir nezinau kaip su juos elgtis?

    1dziulsNaminiai gyvūnaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    Tai ne dabar turi,o gali tureti,nebukit paranojike.Pas mus namie senas katinas,bet dar nesergu paranoja ir nedezinfekuoju kas minute namu.Ir vaikas ta kate glosto ir keliais ropineja po namus ir tas rankas kur kate liete i burna kisasi.Ir visi sveiki esam

    ruta26

  2. 3

    na jau tikrai jus kankina baime bereikalinga,suniukas paskiepitas nukirmintas,na zodziu kai mes augom niekas tu sunu dvarnesku neskiepidavo gloztydavom zaisdavom ir nieko nebuvo,mano vaikas augo ir auga su dviem sunimis namuose ir nieko sunys paskiepiti viskas tvarkoje,nusiraminkit prisikaityt galit ir prisiklausyt daug bet kiek vaiku uzauga su katem sunim seskais ir nieko.....bukit rami,neplaukit taip daznai ranku nebutina:)

    Anonimas

  3. 3

    pas mus namie katinas vaikscioja ir kudikis 7 men nu as taip nesijaudinu kaip jus,ir nepuolu taip kas biski jau plautis ranku,aisku tvarka turi but bet gal ne iki tokio dezinfekavimo lygio :)

    mamulyte

  4. 2

    Kiek gird4jau per laidą,auginant šunį namuose jam kas kiek laiko suduoti reikia vaistų nuo kirmėlių,taip pat ir vaikučiams ir suaugusiems reikia gerti vaistus nuo kirminų. Bet aišku ne tuos pačius:-).Jei nemaitinsit šunio nuo to pačio stalo, pavedžioję laukę nuprausit kojas, pilvo apačią, tai nieko blogo jums nebus.

    aidaS

  5. 2

    Svarbiausia laikytis higienos.Nepamirsti suniukio maudyti,naguciu sutvarkyti.

    Amorsita

  6. 2

    na pas mus namie ir suva yra,bet nepuolu nei vaiko plauti nei dar kazkokiu drastisku priemoniu imuos,jei suniukas paskiepytas,vaistukai nuo kirmelysiu sugirdyti tai ko bijoti,na nera ko nerimauti,tiesiog dziaugites nauju namu gyventoju

    kristina99

  7. 2

    tam ir yra vaistukai, kad apsaugotu nuo kirmelyciu ir kt. negeroviu. Pas mane kazkada buvo 2 suniukai, 2 katinukai ir 1 naujagimis. Ir nieks niekuo nesirgo, nes buvo laiku augintiniai skiepyjami

    juratele

  8. 2

    jaigu sugirde vaistuku nuo kirminu jusu kalyte ju jau nebeturi, nes jos greitai ir lengvai isnyksta nuo vienos vaistuku dozes, as pati auginu kalyte bet jin man kaip vaikas su ja vienoj lovoj po viena anklode miegu ir niekuo neuzsikreciu, tesiog jum gal dar reik priprast prie naujo seimos nario:)

    Gerdute

  9. 1

    www.auau.ltsekmes givenant su siuniuku

    Visaka

  10. 1

    na jei veterinaras pasake, kad kalyte yra sveika, tai viskas tvarkoj. o del ranku plovimo tai manau, kad cia normolu, tiesiog toliau laikykites higienos normu ir viskas bus gerai.

    cooliuke