• 17ats.

    Kaip manote, jei abu tevai (kai vaikas dar mazytis) nuolat namie, kaip jie turetu pasiskirstyti darbus, susijusius su vaiko prieziura? T.y. pamperso keitimas, misinuku gaminimas, maitinimas, maudymas, buvimas/zaidimas su vaiku ir t.t... Kaip manote, ar nakti prie vaiko turi keltis mama, ar abu tevai, ar pakaitomis? Ar buvimo laika su vaiku turetu kazkaip "pasidalinti"?

    YukiKūdikio priežiūraĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Vaikas tai abieju, bet kazkodel siais laikais mamoms atitenka didziausias kruvis.Reikia vyra iskart pratinti prie rezimo, darbu pasiskirstymo, vienas vaika maudo, kitas rubelius lygina ir pan. Nes jei nepratinsi , tai pas vyra ir nebus to iprocio ar pareigos jausmo.Vyras privalo isijungti i vaiko auginima, vesti i lauka ir kt darbelius atlikti. Nors yra vyru kuriems ir nereikia pirstu baksnoti ir sakyti ka daryti, patys susipranta, o buna ir tokiu kad ir desimta karta priprasyt neimanoma kazka padaryt.

    kvapni_feja

  2. 2

    Pas mus nuo pat mažulės gimimo gal ir sukels kam šypsena,bet kartais net mažulės "nepasidalindavome" su vyru,kuris nori labiau pabūti su ją,panešioti,pamyluoti,prižiūrėti.
    Ir nesvarbu kad grįšta po darbo,o ryte vėl anksti keltis,visada su dideliu pasimėgavimu bet kurią akimirka pasiruošes viska mest į šalį ir skirti dėmesio.
    Sako man užtenka prisidžiaugti kol būna darbe,arba apsipirkinėja.Dabar tai jau jo pareiga.
    O ir man dėmesio nestinga.

    Anonimas

  3. 2

    Su vaiko prieziura susijusius darbus mes buvom pasiskirste taip,jog viska darydavom pakaitomis ir nakti keldavomes lygiai taip pat.Aisku dienos metu kartais,kuris pirmesnis tas ir pvz:pakeisdavo pamperi,o zaisdavom,i lauka eidavom kartu:)

    Bosiene

  4. 2

    Jeigu namie uyra abu, tai turetu ir pasidalinti darbus. O del kelimosi prie vaiko tai nematau prasmes keltis vyrui, jei vaikas maitinamas MP, jei misinuku tai butu saunu, kad bent kelias naktis tetis leistu mamai pailseti :)

    Smillgele

  5. 2

    jai jau vyras namie tai tikrai turetu pasidalinti priežiura. negi jis tik drybsos prieš tv , negalečiau suprasti tokio vyro. jai turi laisvo laiko daugiau , tai reikia su vaiku užsiimti

    IlonaP

  6. 2

    Mes buname kartu,as valgyt gaminu,vyras sauskelnes keicia,jis maitina as indus plaunu,viska darome kartu,o naktimis keliuosi as,nes vyrui i darba reikia,o jei vyras nedirbtu,tai manau keltis naktim reiktu pakaitomis.

    marinaaa

  7. 2

    teoriskai turetu pasiskirstyt darbais nes vaikas abieju bet praktiskai dazniausiai visas auginimo vargelis tenka mamai. niekad nakti nekeliu vyro ir neprasau pagalbos nes jis dirba kad mus islaikytu. bet siaip padeda kartais ismaudyt ar uzsiima kol gaminu pietus ir t.t.

    arcita

  8. 2

    pakaitom. Bet nemanau,kad reikia akzkoki sarasa daryt, kas ka daro. Ilgainiui pats nusistovi tas darbas, kad veina diena vienas ta daro, kita diena kitas ana daro. Bet manau geriausia, kai namuose butu su vaiku mama dienos metu, o tevelis sieitu dirbti :) taip maziau pykciu bus nuo kasdienybes, nes visa para kartu, dar nepriprate prie vakelio, kelti gali pykcius

    Adri

  9. 2

    mes nesitarem ir nesiskirstem darbais,tiesiog automatiskai,viena karta as keiciu pampersus,sekanti jau vyras eidavo keisti,vyras maudydavo musu dukryte visada nes jam patikdavo krykstavimas vaiko per maudynes:)o maista gaminu visada as isskyrus sekmadieniais virtuve vyro:)ta prasme buities darbus as atlieku,bet kas susije su vaiko prieziura vyras padedavo labai ir nereikedavo jam sakyti eik padaryk ir t.t nors vyras mano dirbantis niekada nedejuodavo,kad pavarges,netgi nakti atsikeldavo,bet jeigu namie abu tevai manau reikia graziuoju susitarti,bet be pykciu ;)

    dzionike

  10. 2

    Manau, kad abudu turėtų dalintis darbais, tačiau jeigu su pykčiai, tai vaikui tikrai nebus geriau, tada daugiau turėtų daryti mama.

    Lauryytte