• 7ats.

    uzleistas sodas..kaip susitvarkyti?

    sodas apsetas zole. pirkom jau su nepjauta nuo atmenamu laiku zole...va ir patys, kol laukiausi, uzleidome visai soda...rudeni jau buvo nepjauta zole, db ir iki keliu, vos vyras nupjove su ,,trimeriu,,kupstu pilna...dar velena stora...kaip sutvarkyti ta pieva...gal butu idealiausia nupurksti rudeni, kad nudegintu kaip nors ta pieva chemija kokia..net nezinau....liudna kad mes taip apsileidom

    ERA29Gėlės, sodas, daržasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    rasot bet turbut ne nenutuokiat kaip daromi darbai su zeme ar pieva. pirmiausia chemikalais nupurskus jau po 3 sav galima seti darzoves tad niekam nepakenks. antra patarimas butu toks(mes taip darem) nupurksti visur kur norite kad butu svari zeme ir veliau sesite pieva ar darzoves auginsit jei yra medziu tai jau juos pasaugokite. po mazdaug 2 sav viskas nugeltonuos tada galima suarti viska ir sukultivuoti(lygtai taip vadinas) arimas apvers zole o kultivatorius sukapoja saknis iki galo nebereikia nieko rinkti jokiu saknu. na ir pasiskirstyti vietas kas kur bus jei visur pieva tada reikia su tokiu volu suspausti sulyginti zeme nes bus ziauriai minksta net smigs kojos. tada paseti zole ir dar karta su volu kad tas seklytes prispaustu ir butu kieta zeme. per pora savaiciu isdygs zole jai paaugys kokius 8 cm reikia pradet pjaut ir pjauti kas mazdaug 2 sav kad ji galetu plestis aisku nepamirsti ir laistyti. jei nepjausite ir nepriziuresite vel iseis i kupstus. kitas varijantas jau esama pieva pjauti ir pjauti labai daznai ir pastoviai isgrebti visas kas siudziuve sis variantas per mazdaug 3-4 metus padaro irgi grazia pievele, bet pjauti reikes ne su trimeriu o su zolepjove ji prispaudzia kazkaip ten nu zodziu ji geriau

    inesad

  2. 2

    Mano mociutei gerai sumoketumet, tai per diena visa jusu soda sutvarkytu :))) Na, juokauju. (nes ji del savo "sodu" visai galva pametus...)

    Yuki

  3. 1

    mes vis del to nupjovem su trimeriu (nes dar nebuvom isigije zoliapjoves) zole (kad geriau "nuimtu visa") ispurskem senukuose pirktu chemikalu (apie 15lt pakuote + purkstuvas apie 40lt), paskui kai ji sudziuvo, atvaziaves zmogus suare viska, uzverte sunkvezimi zemiu, prisejom zoles skirtos stadiponams ir t.t. ir daugmaz islyginom patys su senukuose nuomotu volu, kuris prisipildo vandens. bet pas mus labai labai nelygu buvo visam plote, ne tik nuo kurmiu, zoliu bet siaip sklypas nebuvo tvarkomas o jis beveik ant slaito.. tai ir po sitokio lyginimo nera idealiai lygi pieva.

    Anonimas

  4. 1

    Geriau nepurskint jokiais chemikalais,nes ir kitamet zole bus geltona,nudeginta,geriau zeme sukaskit ar isarkit,islyginkit isrinkit visas saknis,rudeni pasekit zolyte.

    marinaaa

  5. 1

    gal kokie kaimynai ar pazystami turi technikos kokios?na koki traktoriu su sienapjove,tada galetumet ju paprasyti.arba jei nenorit patys tvarkyti tokios velenos,tai dekit skelbima,kad ieskot zmogaus,kuris su savo technika galetu nusienauti zole.arba jei negailit pinigu tai nusipirkit gera zoliapjove,nes juk daznai reikes jum tvarkyt ta pieva,tai ir zoliapjove jum pasidarbuos dar ne karta.

    mylime

  6. 1

    sutvarkyt pieva tikrai sunkus darbas :) tik nedeginkit,nes gali but dideliu ebdu :) galimaaisku nupurksti,bet pagalvokit,kad chemikalai persiduos i zeme (jau nekalbu apie kaimynu sodus,jei jie arti) ir jusu nauja zole gali neaugti taip kaip svajojate.Geriausia butu iskasti, isrinkti tas zoles, tada dar karta perkasti,islygint ir sodint pievele :)

    Adri

  7. 1

    jei žemės nedaug, išart žemę su kastuvu ar kuo rudenį, pavasarį dar papurent

    Rugsėja