• 16ats.

    Kokį maistuką galima duoti nuo pusės metų, o nuomonės visų skirtingos?

    Pas mus dabar tokia situacija, kad mergytė mano yra išberta, pilvukas ir nugarytė, gydytoja sako, kad nevirškina skrandukas maisto, dukrytė atpilinėja. Šiuo metu geriam lankų pieną nuo 5 mėnesio, o iki to gėrėm mišinuką taip pat atpildavo. Pradėjau virti košeles potruputuką ir saldžios varškelės davėm, banano, obuolio ir va mergytė išbėrė, bet neįsivaizduoju nuo ko :( gal pienas netinka?

    ernesta3MaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 8

    Nuo 5 men jau geriat karves piena... ??? Ar ne per anksti pradejot? Ar gydytoja zino,kad geriat "Lanku" pieneli? Gal geriau reikejo kita misinuka pabandyti?... Sunku, ka ir pasakyti, mano nuomone, gali ir nuo to pieno kudikeli berti

    almyte7

  2. 7

    Ir dar praleidau - varske !!! Mes tik nuo 8 men pradejom ragauti varskes mase. Gydytoja sako,kad dukrytes skrandukas nevirskina, o tu tokius eksperimentus atlikineji ??? Pasikonsultuok su gydytoja del konkretaus dukytes maitinimo !!!

    almyte7

  3. 4

    Dabar belieka pradėti viską iš pradžių ir ieškoti, nuo kokio būtent maisto beria tavo vaikutį. Aišku, varškės, parduotuvės pieno iš karto atsisakyk. Ir virdama daržovienes, dėk daržoves pakaitomis, pvz., tik bulvė su morka, po kelių dienų jau pridėk moliūgo ar cukinijos, ar kt. Nes kartais gali pradėti berti ir nuo pačių daržovių. Mano dukrytei tuoj bus 11 mėn., bet staiga pradėjo nuo kažko berti. Tai dabar bandau neduoti morkos, ir pasirodo atspėjau:))) Ko gero prieš tai į daržovienę buvau jos per daug pridėjusi, ir truputį alergizavo. O varškę daviau paragauti tik nuo 10 mėn. Ir tai valgom tik labai po mažai. Paprasto pieno dar iš viso nedaviau. Kai auginau savo pirmuosius vyrus, kurie jau laaabai dabar dideli, tai tikrai, rekomendacijos tada buvo visai kitos. O dabar klausausi gydytojos nurodymų ir mamanijos mamyčių patarimų. Na, man paprasčiau, nes dar vis pati maitinu. Dar, jeigu turi noro ir šiek tiek laiko, pasiskaitinėk mamanijoje, nes mamytės tokiais klausimais jau daug pasakojo.

    elegancija

  4. 3

    dabar kiti reikalavimai ir tikrai geriau pieno,varskes neduoti taip anksti. Zinoma, kad vaikai valgo, jie juk nezino,kad draudziama. Man buna pikta, kada ateina kokia sene i svecius ir komentuoja, kad ji (pries 30 ar 40metu) savo vaikui nuo gimimo viska dave, net bulvyniu blynu ir nieko neatsitiko (o gal senatvej tures virskinimo problemu ar kitokiu ligu). Nesuprantu,kam apsunkinti vaiko skranduka, jei yra lengviau virskinamu produktu.

    vinipukas

  5. 2

    vaikas gali buti alergiskas laktozei, todel visi pieniski produktai gali alergizuoti, bet geriausia pasidaryt alerginius tyrimus pas alergologus, tada butu saugiau ir patikimiau negu speliot.

    gertruda

  6. 2

    Kai auginau pirmą vaikutį, tai jokių problemų nebuvo, jau nuo 5 mėnesiukų valgėm košytes ir karvės pienuką gėrė ir nieko nebuvo. Aišku vaikas vaikui nelygus, sūnui jau 5 metukai ir gimęs yra 8 mėnesiukų, auginant jokių problemų nebuvo, o dukrytė turbūt kitokesnė, labiau linkusi į elergiją, na aš paskubėjau čia su tuo pienu, nebeduosiu pieno, o pirksiu mišinuką, manau viskas susitvarkys. Kaip gerai, kad yra toks tinklapis, gali pasidalinti mintimis :0

    ernesta3

  7. 1

    darzoviene su mesa ar be jos,kiausinio tryni imaisyta i kose,bananai,obuoliai,kriauses,vengti pieno produktu

    ruta26

  8. 1

    duok po truputi ir ziurek kaip vaikas reaguos i ji.nes kitu klausyti neapsimoka,visos turi savo nuomone o neveltui yra sakoma dvi aukles vaikas be galvos,tad daryk kaip sakau,ieskok savo vaikui geriausio pati savo nuoziura.jei nori ir duok,svarbiausia stebek kaip reaguos organizmas

    ervijota

  9. 1

    as bandziau nauja maisteli ivedineti labai mazais kiekiais.ziuredavau ar neberia.i diena duodavau tik viena naujiena ir dienos metu.

    gintarep

  10. 1

    almyteų mes piena gerem jau ą menesio bet vak tik kai buvom 3 su puse istyre kad negalim visai pieno produktu vartoti

    LinabeiKristinute