• 9ats.

    Esu nėščia septyniolikmetė, ar gausiu pinigėlių už vaikutį?

    Sveikutės. Jau penktas mėnuo kaip laukiuosi, man 17 metų, nesu niekur apiformintai dirbus. Gyvenu su vaiko tėčiu kuris uždirba ne per daugiausiai. Norėjau pasiteirauti ar gausiu pinigėlių už vaikelį,kad lengviau jį išlaikyti būtų? Jeigu taip, tai kur kreiptis?

    safyraTeisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    jei mokaisi ar esi birzoj tai reikes eiti i socialini skyriu ir ten tvarkysies visus dokumentus del pinigeliu. pirmiausia kai bus 30 sav tai gausi tuos apie 300 po to kai gims vaikelis tvarkysies kad gautum gimus vaikui 1430 ir kas menesi po 97. na ir jei pajamos nevirsys 525 galesi tvarkytis del kitu pasalpu ar kompensaciju. o skaiciuosis velgi galibuti ivairiai jei jus nesusituoke tada tu priklausai seimai kuri yra tavo mama ir tetis ne ir kiti seimos nariai jei toku yra bei tu ir tavo vaikelis, o jei susituoke tada jus atskira seima. jei nesusituoke o gimus vaikeliui tau jau bus 18 tada galima tvarkyt dokumentus kad jus esate seima (pas mus taip tvarko migracijos tarnyboj tipo prirasai vaiko teva ar jis tave kad jus esate oficialus nebezinau kaip vadinas nu bet tipo kaip sugyventiniai bet tai jau oficialus o ne taip susimete) ir tada bendaros pajamos dalinsis ant 3 zmoniu. cia jau reikia skaiciuotis kaip labiau apsimoka:) bet kaip sake arcita reikia dometis kuo anksciau nes veliau bus sunku net ir judet o ka jau kalbet apie stovejima eilese valstybinese institucijose

    inesad

  2. 3

    jeigu mokaisi mokykloj tai gali dar pasidomet ar niekas nepriklauso tau. gali buti topkiu niuansu kad skaiciuos tavo seimos - t.y tevu pajamas, nes tu nepilnamete. reiktu dometis kuo anksciau nes paskui bus kruva reikalu ir neaisku kokia savijauta. as su pilvu vaiksciojau po visokias istaigas tai galiu pasakyt tikrai nebuvo lengva man, nes vos puskavau jau paskutinem savaitem.
    pirmiausia domekis o ten pasakys kokia pazyma ir kada atnesti, kokiu dokumentu reikia ir t.t

    arcita

  3. 3

    Taip ir galvojau,kad tu panasaus amziaus :))
    Gausi 97Lt/men (kai pagimdysi reiks dokumentus pasirasyti seniunijoj,kurioj tu registruota arba tavo vyras), gausi vienkartine ismoka (ten pat po pagimdymo kreiptis) ir gausi nesciosios pasalpa apie 300Lt kazkas tokio (nors as ja gavau su tais pinigais, kur kartu su vienkartine ismoka ismoka, gal galima gauti ir nestumo metu, nezinau.) Ir jei pajamos jusu mazos,gali gauti soc. pasalpa, bet cia skaiciuotis reik, kiek seimos nariui uztenka.
    O uz tai kad tu 17m pagimdysi, papildomu pinigu niekas tau nemokes.

    Adri

  4. 2

    turetum gauti 200lt naujagimio kraiteliui, vienkartine ismoka 1430lt kai pagimdysi ir 97lt uz vaikuti kas menesi, dar turetum gauti soc pasalpa. Na siulyciau nueiti i socialines paramos skyriu ir ten viska tau isaiskins.

    cooliuke

  5. 2

    Gausi vienkartine ismoka pagimdziusi.

    marinaaa

  6. 2

    Kreiptis reikia i sovo socialini centra pagal deklaruota gyvenama vieta arba i seniunijos soc.darbuotojus.

    Jolka123

  7. 2

    O būtina labai skubėti? Per kiek laiko geriausiai būtų susitvrakyti dokumentus? :) Na,o amžių paminėjau tik dėl to,kad abejojau ar pinigėlius gauna tie kurie nėra dirbę ir dar nepilnamečiai

    safyra

  8. 1

    registruokis i birža,tuomet socialine gal gausi ,

    IlonaP

  9. 1

    Aš katik baigiau dešimtą klasę, biržoje nesu registruota. Kai gims vaikutisman nebus aštoniolikos. O kur kreiptis ir visko domėtis?

    safyra