Atsakymai

  1. 6

    Kažkaip anksčiau niekada apie tai negalvojau, kad mano vaikai gali būti kažkuo išskirtiniai. O gal tuo metu nebuvo jokių naujų "madų" ir skambių žodžių "hiperaktyvus, indigo vaikas", tiesiog anksčiau visi vaikai buvo mažiau ar daugiau judrūs ir tiek, niekas nieko neaiškindavo, niekas nesidomėjo vaiko charakteriu, o mamoms liepdavo būti kantresnėms. Taip rašau apie savo vyriausiąjį sūnų, kuriam dabar jau 17 m., bet nuo pat mažens neturėjo baimės jausmo, buvo savotiškai užsispyręs, judrus, reiklus, išsireikalaujantis sau visko, kas jam geriau, negalvodavo, kad gali būti kitam blogai. Bet tuo metu niekas apie tai net ir negalvojo, kad tai yra tam tikras charakterio bruožas ir į jį reikia kažkaip atkreipti dėmesį. Todėl ir užaugo egoistas, savimi besirūpinantis, nekreipiantis į kito nuomonę jokio dėmesio. Svarbiausia, kad nenuėjo blogais keliais, kai kartais literatūroje apie tai rašoma. Turiu tokį, ir džiaugiuosi. O kitoms mamytėms norėčiau tik palinkėti laiku pažinti savo vaiko charakterį ir jį nukreipti reikiama tobulėjimo linkme.
    Dar pridedu šiokį tokį straipsnelį šia tema.

    Kaip elgtis su Indigo vaikais? Indigo vaikai gimsta žinodami, „kas jie yra“. Jie neturi baimės jausmo. Jie pasitikintys savimi. Jie yra labai jautrūs ir jaučia, kada jiems yra meluojama arba elgiamasi nenatūraliai. Todėl pirmas dalykas, ką galime padaryti dėl savo naujųjų vaikų, yra būti sąžiningais, būti natūraliais ir neapsimetinėti. Indigo vaikai yra „kitokie“. Jie klasės dažnai yra atstumiami. Todėl jiems labai reikia palaikymo ir supratimo. Jiems labai reikia meilės ir pripažinimo. Be to, jiems reikia paaiškinti, jog jie yra „kitokie“ iš gerosios pusės. Šiaip, kad jie kitokie ir kas jie yra, jie žino, tik suvokia tai kiek pavėluotai – jau užaugę. Be to, būtina pabrėžti, jog Indigo vaikai nėra blogi vaikai. Kartais jie būna tikroji palaima šeimai. Tačiau tradicinėse šeimose ir tradicinėse mokyklose (o tokių yra didžioji dauguma) šie vaikai yra nesuprantami ir su jais elgiamasi ne taip, kaip reikia, todėl Indigo vaikai pradeda protestuoti. Kai šeima pasikeičia ir išsiaiškina blogo elgesio priežastis, jų „neklaužada“ vaikas tampa „auksiniu“. Indigo vaikai pasitiki savimi, jie jaučiasi valdovais, karaliais ir negali taikytis su vergų morale, kuri kaip tik dabar įsivyravusi mūsų viso pasaulio visuomenėje. Jie iš tikrųjų turi didžiulių sugebėjimų ir jei su jais elgiamasi atitinkamai, tai jie gerokai pralenkia savo bendraamžius ir netgi vyresnius, savo tėvus. Su Indigo vaikais reikia elgtis pagarbiai ir bendrauti kaip su sau lygiais. Jie gerai supranta, jog nėra vien kūnas. Jų kūnuose yra išmintingos senos sielos ir jie niekaip negali suprasti, jei su jais elgiamės kaip su vaikais. Indigo vaikų taip pat negalima mokyti taip, kaip mokome vaikus. Su jais tiesiog reikia būti ir žaisti, daug kalbėtis ir būtina paaiškinti savo elgesį. Indigo vaikai turi stiprią valią ir neprotinga jiems prieštarauti. Reikia su jais sutarti su meile. Meilė yra tai, dėl ko atėjo Indigo vaikai į mūsų Žemę, todėl meilė yra tai, ką mes jiems turime duoti. Tada su jai gyvensime laimingai.
    Ar matote kokių nors neigiamų šios – indigo vaikų – teorijos skleidimo pasekmių?

    ,,Indigo vaikų” išskyrimas jau pats savaime yra pasakymas, kad šie vaikai yra kitokie, ne tokie kaip visi. Šis ,,indigo vaikų” mitas gali paralyžuoti dalies tėvų iniciatyvą, didinti atsiribojimą nuo vaikų auklėjimo ir atsakomybės už juos. Vaikai apriboja mūsų egoizmą, įpareigoja. Vaikams svarbus mūsų rūpinimasis jais, jų poreikių pažinimas, geranoriškumas, parama ir pagarbus vadovavimas.

    Svarbu ugdant vaikus nesumaišyti vaidmenų. Kad ir kokie mūsų vaikai ,,indigo”, mes, tėvai, esame už juos atsakingi, mes sprendžiame, kas jiems geriausia. Be to, mes, tėvai, esame daug daugiau patyrę, ilgiau gyvename šiame pasaulyje ir esame ne mažiau verti pagarbos. Tėvų meilė ir direktyvumas tikrai nepagadino ir nepagadins nei vieno vaiko, o užtikrins jam saugumą ir tinkamas ugdymosi sąlygas.

    Kita vertus, perdėtai dideli lūkesčiai gali trukdyti tėvams vaiką priimti tokį, koks jis yra. Gyvenimas vaiko pasiekimais, noras skatinti jį kopti į tokias aukštumas, kurių patys tėvai negalėjo pasiekti, dažnai apsunkina. Vaikas negali visą laiką gyventi tėvų lūkesčiais, ypač kai jie jam visai nepriimtini. Kai iš vaiko pernelyg daug tikimasi, bet kokia nesėkmė jam gali tapti sunkia našta. Sumenksta jo savigarbos jausmas, apninka slogi būsena. Vaikas, kurį tėvai trokšta matyti ypatingą, gali ilgai ar net visą gyvenimą jausti įtampą, kartais skriaudą, neteisybės jausmą. Nesvarbu, kad vaikas anksti išmoko skaityti, rašyti ar skaičiuoti, pasižymėjo kitais ypatingais gabumais ar talentais.

    Iki 16 metų amžiaus dažnai mažieji ,,genijai” susilygina su kitais jų amžiaus vaikais. Gabumams galioja normaliojo pasiskirstymo dėsnis. Ypač gabių ir talentingų lieka tik apie 4 procentus, ypač negabių – panašiai tiek pat. Visose kartose apie 70 procentų žmonių būna vidutiniškai išskirtini. Greičiausiai mūsų vaikai – ne išimtis. Kad ir kaip ten būtų, svarbu nepamiršti, kad auginame ne beveidį ,,indigo”, o Gretutę, Andriuką, Mildutę, Benuką, su visais jų ir savo džiaugsmais bei rūpesčiais.

    elegancija

  2. 6

    INDIGO VAIKAI

    Indigo vaikas – tai berniukas ar mergaitė, pasižymintis neįprasta psichologine charakteristika bei ypatingu elgesiu. Tai naujos vaikų kartos atstovai. Dažnai maištaujantys prieš valdžią, nekonformistiški, ypatingai emociškai, kartais ir fiziškai jautrūs, talentingi, gabūs, pasižymintys gera intuicija, dažnai turintys hiperaktyvumo diagnozę, arba labai empatiški, užjaučiantys, arba labai šalti ir bejausmiai, ne pagal metus pasižymintys protu vaikai.

    Indigo vaikai šiame pasaulyje susiduria su daugybe sunkumų. Jų ypatingą jautrumą sunku suprasti ir priimti tuo nepasižymintiems tėvams. Jų gabumai taip pat neįprasti. Jų nekonformizmas ir nepaklusimas disciplinai sukelia įvairių problemų vaikystėje bei suaugystėje.
    Ar Jūsų vaikas Indigo?

    * Ar Jūsų vaikas atėjo į šį pasaulį, atsinešdamas karališkumo jausmą (ir taip besielgdamas)?
    * Ar Jūsų vaikui būdingas jausmas, kad jis nusipelnė būti čia?
    * Ar Jūsų vaikas pasižymi aukšta saviverte?
    * Ar Jūsų vaikui kyla sunkumų, susidūrus su disciplina ar valdžia?
    * Ar Jūsų vaikas atsisako padaryti tam tikrus nurodytus dalykus?
    * Ar laukimas eilėje yra per sunkus Jūsų vaikui?
    * Ar rituališkos sistemos, nepasižyminčios kūrybiškumu, Jūsų vaikui sukelia frustracijos jausmą?
    * Ar Jūsų vaikas atranda geresnių būdų, kaip ką nors atlikti namuose ar mokykloje?
    * Ar Jūsų vaikas nekonformistiškas?
    * Ar Jūsų vaikas nereaguoja į "kaltės" discipliną (pvz. "Palauk, kol namo grįš tavo tėvas ir pamatys, ką tu padarei")?
    * Ar Jūsų vaikui greitai pabosta paskirtos užduotys?
    * Ar Jūsų vaikui būdingi dėmesio sutrikimo simptomai?
    * Ar Jūsų vaikas ypatingai kūrybingas?
    * Ar Jūsų vaikas pasižymi gera intuicija?
    * Ar Jūsų vaikas jaučia stiprią empatiją kitiems?
    * Ar Jūsų vaikas anksti išvystė abstraktų mąstymą?
    * Ar Jūsų vaikas labai protingas?
    * Ar Jūsų vaikas labai talentingas (arba gabus)?
    * Ar Jūsų vaikas svajotojas?
    * Ar Jūsų vaiko akys atrodo senos, išmintingos ir gilios?
    * Ar Jūsų vaikas dvasingas?

    Jei bent į 10 klausimų atsakėte taip, Jūsų vaikas tikriausiai Indigo. Jei atsakėte taip į daugiau nei 15 klausimų, Jūsų vaikas iš tiesų gali būti Indigo.

    elegancija

  3. 3

    Indigai..... yra daug mistiškų dalykų, kuriais vieni tiki, kiti- ne.Manau kiekvienas gali būti indigo, ir tai,mano manymu,nėra gerai. Vieni tuo giriasi, kiti- smerkia. Tuoj visi vaikai taps indigo, nes pagal tuos punktus daugelis yra indigo.Pasak tyrinėtojų, pastaruoju metu net 95–100 proc. vaikų turi indigo spalvos aurą . Vieni indigo vaikus bemaž prilygina autistams, kitiems indigo – hiperaktyvūs vaikai.Nenorėčiau, kad mano princesė būtų indigo vaikas :)))

    almyte7

  4. 3

    Mana truputi keista, aš visad tikėjau,kad mano vaikai
    yra kitokie,ypač vyresnioji dukra. Namie kai prašau ką padaryti padėti,ji man savo kitokiu budu pasiūlo,
    gal net įdomesniu nebutinai lengvesniu. Dar pagalvodavau ar čia aš senstu. DABAR JAU TAIP NEGALVOJU. O mamytėms tikrai reikia atkreipti daug dėmesio į savo vaikų DD poelgį,bendrarvimą,ir priimti juos tokius ,kokie JIE įštiesu esa. Svarbiausia juos suprasti ir palaikyti.

    Deimax

  5. 3

    Elegancija, pagal ta testuka tai pati gaunasi, kad indigo vaikas esu :DD
    Esu irgi nemazai straipsniu apie juos skaiciusi zurnaluose Psichologija Tau.

    Agne

  6. 2

    labai idomus dalykiukas tas indigo vaikai ziu

    ervijota

  7. 1

    Tik skaiciau straipsnius apie indigo vaikus,maciusi nesu,tai tik vizualiai susidariau nuomone apie ju isvaizda ir elgesi

    ruta26

  8. 1

    Indigo vaikai gimsta visame pasaulyje. Autoriai pastebėjo, jog Indigo vaikai gimsta visame pasaulyje, nepriklausomai nuo rasės, turtinės nelygybės, kalbos ar religinių įsitikinimų. Be to, reikia pabrėžti, jog šis fenomenas sparčiai plinta. Daug rimtų mokslininkų iš įvairių pasaulio šalių susidomėjo šia problema ir pradėjo tyrimus. Anksčiau apie tai nešnekėta, nes naujasis reiškinys yra perdėm “keistas” šiuolaikinei psichologijai, kuri žmoniškąją prigimtį laiko nekintama. Paprastai žmonės tiki evoliucijos procesu, tačiau tik ta jo dalimi, kuri jau įvyko. Evoliucija, kuri vyksta šiais laikais, nėra priimama. O to, kad į Žemę ateina nauja žmonijos sąmonė, kuri reiškiasi mūsų vaikuose jau šiandien, konservatyvioji mintis apskritai nepriima. Tačiau galima taip pat pabrėžti, jog pagaliau surinkta pakankamai medžiagos, ir tėvai, auginantys Indigo vaikus, jau gali gauti kai kuriuos atsakymus.

    Indigo yra naujųjų vaikų auros spalva. Pirmoji apie Indigo vaikus prašneko Nancy Ann Tappe – žymi aiškiaregė. Ji mato žmonių auras, todėl pavadino naujuosius vaikus Indigo, nes būtent tokia yra jų auros spalva (tamsiai mėlyna). Knygoje „Kaip spalva padeda geriau suprasti tavo gyvenimą“ Nancy Tappe pateikia visų įmanomų žmonių aurų spalvų sistemą. Tačiau aštuntojo dešimtmečio pradžioje ji pastebėjo, jog pora spalvų iš visuomenės išnyko (fuksijos spalva ir purpurinė). Aiškiaregė įtarė, jog jų vietoje turi atsirasti dvi naujos spalvos. Aštuntojo dešimtmečio pradžioje ji pirmą kartą pamatė naująją spalvą. Tai buvo Indigo. Vėliau vaikų su tokia auros spalva pradėjo gimti vis daugiau ir daugiau. Dabar tokių vaikų yra labai daug, tačiau, galima pabrėžti, jog jų vis daugėja.

    Daugelis Indigo vaikų yra hiperaktyvūs. Nors daugelis Indigo vaikų yra hiperaktyvūs, tačiau nevisi hiperaktyvūs vaikai yra Indigo ir nevisi Indigo yra hiperaktyvūs. Šiuos dalykus būtina stipriai pabrėžti, nes Naujiesiems vaikams dažnai diagnozuojami ADD arba ADHD sindromai, ir jų problemos pradedamos spręsti medikamentų pagalba. ADD (Attention Deficit Disorder) – dėmesio sutrikimas ir ADHD (Attention Deficit Hyperaktyve Disorder) – hiperaktyvumo sindromas, sukeltas dėmesio trūkumo, yra sutrikimai, gydomi ritalinu. Paprastai viskas vyksta taip: tėvai nesusitvarko su „keistaisiais“ vaikais ir nuveda juos pas psichologus, kurie iš karto diagnozuoja ADD ar ADHD ir išrašo vaikui medikamentus. Vaikas užslopinamas, tėvai ramūs, nes nebeturi problemų. Viskas būtų buvę gerai, jei nebūtų pastebėta vaistų neigiama veikimo pusė. Vaikai nurimsta, tačiau kieno sąskaita? Tėvams ramu, tačiau vaikų „sprogimas“ tik atidėliojamas. Vaistai visų problemų neišsprendžia. Tokiu atveju, tėvai veda savo vaiką pas kitą psichologą ir vėl prašo pagalbos. Jei šį kartą jiems pasiseka, tai pacientas apžiūrimas atidžiau. Su juo atliekama daug įvairių testų: intelekto, asmenybės, atminties ir kt. Po tokių testų už galvos susigriebia ne tik psichologas, bet ir patys tėvai. Pasirodo, jog vaikas, kuriam anksčiau buvo nustatyta ADD arba ADHD diagnozė ir kuris buvo ne kartą paliktas antriems metams kartoti kurso, kuris laikomas nepaklusniu ir apskritai nemokytinu, turi aukščiausią intelekto testo įvertinimą ir vidutiniškai išmano vidurinėje mokykloje dėstomus dalykus. Kaip čia yra, kad pats prasčiausias mokinys klasėje turi didžiausią intelekto koeficiento laipsnį? Pasirodo, jog sutrikimų diagnozė jam buvo nustatyta skubotai ir iš tikrųjų šis mokinys yra Indigo vaikas.

    nade