• 6ats.

    Kur perkat darzoves? Kaip pradeti primaitinima?

    Mano mazyliui 4 men ir 3 sav. Pagrindas misinukas ir siek tiek mano pienelio. Kaip ir laikas jau ivedineti kosytes, patere gydytoja. Bet kad svieziu bulviu kaip ir nera dar, na parduotuvese yra pvz is ispanijos (nenoriu tokiu duoti), senu sake negalima duoti (pernyksciu). Is kur jus perkat kosytems sudedamases dalis? Ar turguose neapgauna sakydami lietuviska darzove? O gal tiesiog perkat is parduotuviu jau pagamintas kosytes?
    Ir kaip pradeti jas duoti? Po kiek saukstuku i diena? O ar prie kosyciu duoti misinuka? Po kiek laiko kai suvalgo kosyte duoti misinuko jei jo reik? Ir kiek tada duoti to misinuko?
    Dabar mes valgom 4 kart i diena misinuka ir mano pieneli, sudaro is viso 200ml kazkur vienam maitinimui. Paskutini men priaugom 600g.
    Aciu uz ats :)

    estela24PrimaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Daržoves,perku turguj pas bobutę.nes tokie ale ,,ūkininkai,,kurie tonom prekiauja tikrai teisybės nepasako.Aš su bobulyte susitarus,atvažiuju 3kart. per savaitę ir apsiperku ir mažyliuj ir visai šeimynai.Tikrai garantuju kad iš lietuvos daržo.

    irma1

  2. 2

    turgelyje jau tikrai yra svieziu ankstyvuju bulviu, morku ir t.t. pradziai jum tikrai uzteks, galit dadeti kalafijora, brokoli su laiku. ko negaunu turguj perku tiesiog prekybos centre.

    arcita

  3. 2

    Mes perkam is turgelio. Ieskom tik lietuviskiu prekiu. Is pradziu davem bulviu kosytes, kazkur viena valgomaji sauksta, kad paziuret kaip valgo (maisiau kose su misinuku), taip maitinau gal 4 dienas vis didindama "doze" :) pasiekem kazkur 4 saukstus ir pradejau dadet morka....tada po poros dienu - kalafijora :) bet deja, pradejo kosiu nebevalgyt maniskis...dabar padariau pertrauka, nes esu skaicius, kad jei maziukas navalgo koses, reikia savaite nustoti ja duoti. Po koses siaip duodavau misinuko arba arbatos pankoliu atsigerti. Dabar mastau apie bananus...ir gal varske...nes viena pazistama varskyte saldzia vaikui duoda, bet del jos pasitarsiu dar su savo pediatre. P.S: mano pediatre sake, kad vaikas turi suvalgyt kazkur 120ml koses, o tada pradet ivedinet rytais grudus :) bet dar mums toli iki ju. O mamytei, kuri abejoja kam reikia primaitinti maziuka, galiu atsakyti, kad mes per 3 savaites priaugom tik 100g, valgom daug, bet nepriaugam :) taip pediatrai pataria, nes vaikuciai neatitinka augimo lenteliu...na mane suprato tos mamytes, kurios primaitina maziukus nuo 4men :)

    Rusne

  4. 2

    Aš jau kelios dienos kai įvedinėju košytes. Daržoves perku turgelyje, juk akivaizdžiai matosi kur lietuviška, o kur atvežtinė daržovė. Jeigu nebūna aiški, iš ten neperku. Pirma, duokit košytės šaukštelį per pietus, kad būtų matyti vakare ar neberia vaiko.

    Apela

  5. 2

    nesupratau kodel sake primaitint, nes svorio visgi priaugat, ir nepaaiskino kaip ta daryt.. duok pries misini saukstuka du didindama doze kasdien, po bulves duok misinio atsigert kad pasisotintu, kai tik pradesi primaitinet misinio isgers tiek kiek visada, veliau kai kiekis darzoves dides gali suvalgyt maziau.. o siaip nezinau kur ieskai, bet jau yra lietuvisku svieziu bulviu siaip jau.. o iki svieziu ir duodavau senas ir kas nuo to atsitiks, tai negi isvis bulviu neduot tada kai senos "baiginejasi" bet "nauju" dar nera. perkam ukininku turguj beveik visas darzoves. o apie primaitinima paieskoj pasieskok - kruva klausimu yra.

    Anonimas

  6. 1

    bulves jau mazytes ir savo is darzo turim,o taip darzoves perku skirtingose vietose,kur papuolu ten ir nuperku ir turguje ir parduotuve,juk nemaitinsite kudiki del to,kad darzoves parduodamos parduotuveja...tada sodinkit savo darza ir turesit tikras ekologiskas darzoves,na o primaitinima kosytemis pradekite davineti tarp maitinimu misinuku ar mp,po sauksteli kiekviena diena didinant dozes ir keiciant darzoves. Misinuko ir mp kiek nori tiek ir geria toliau,poto ir suprasit kiek nores suvalgyti kosytes.

    Juljana