• 14ats.

    Ar Jūs tikite tuo?

    Pavyzdžiui vyksta kokia loterija ir siųlo firma savo prekes, aišku jie sako iš pirmų rankų, gamyklos kainomis, jei perki prekią šiandien nuolaida tiek ir tiek, bet prie tos prekės pridedam jums už tokią ar tokią kainą dovanų, juokingai skamba, aš netikiu, kad taip dalintu dovanas veltui, juk čia viskas suskaičiuota, o kaip jūs manot?

    ernesta3Kiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    Na čia klausimas praktiškai retorinis ir daugiau tik diskusijoms:))))
    Tikrai, kad niekas niekur nieko veltui neduoda:) Net ir juokingi mažmožiai, pridėti prie prekės,visada bus įskaičiuoti į prekės vertę. Man vis labai juokinga, kai per TV Top shop reklamuoja, kad pvz., pirksi vibrotone diržą, o gausi dovanų juostelę kūno apimtims matuoti (tipo cm)ir dėklą jam įsidėti:)))) O tai ką, be jų aš negaliu pirkti?:))) Juokinga, bet kai kuriuos visiškai naivius žmones tai ir sugundo. Svarbiausia yra įpiršti prekę, juk praktiškai visi mes naudojamės nuolaidomis, akcijomis, "pirk du, mokėk už vieną" ir pan. Jeigu nebūtų tokių antkainių, tai tikrai nebūtų nei tokių 20-40-70 proc. nuolaidų, nei antros prekės "už dyką":)))) Nei vienas prekybininkas savęs nenuskriaus, vis tiek jiems liks pelnas. Juk kitaip ir jie neišsilaikytų. Gal ir juokingai pasakysiu, bet neseniai tokį pvz., pasakė, kad duty free pirko lietuviškos degtinės litrą už 11 Lt, o parduotuvėj, tai tikrai apie 28 Lt (atrodo:))), gerai nežinau) kainuoja. Tai jeigu ir padarys kokią nuolaidą10-20 proc., tai nuo to prekybininkas nenukentės. Neseniai pirkau Gariūnuose akinius nuo saulės, versaci, kainavo 140 Lt,o lyyyyyyygiai tokie pat optikoje buvo už400 Lt. Ir tie geri pažįstami man sakė, kad tiek jie į turgų, tiek į parduotuves veža iš tos pačios vietos:)))) Tai, kad manykit ką norit. Na, truputį į lankas nusivažiavau, bet esmė ta pati - visur antkainiai. Bet prekybininkams geriau, kad nupirktų daugiau prekių, kad vėliau galėtų naujų užvešti, todėl taip ir vilioja pirkėjus.

    elegancija

  2. 4

    na, as irgi tomis dovanomis netikiu ir ypac tos tele shopu reklamos man juokingos, kai siulo viena daikta ir dar keleta prideda. Juokingiausios reklamos buna, kai siulo daikta, o dovanu tipo duoda deklus joms susideti. O tai tipo deklas atskirai kainuoja? Kvailystes. manau, siais laikais vis maziau zmoniu gundosi tomis dovanelemis ir jos pacios man taip papigiai ir graudziai atrodo. ir veltui nieko nebuna, viskas paskaiciuota.
    Ne i tema, bet dede pasakojo apie kaledines akcijas Siauliuose kazkada. Nusiziurejo jis vienoje parduotuveje televizoriu, kainavo 1500 Lt, ta diena nepirko, lauke nuolaidu. Artejo kaledos ir nuolaidos prasidejo, nuleke jis savo to televizoriaus paziuret. kaina buvo uzdeta didele ir perbraukta 1850 Lt, o dabar 1500 Lt. tai kame cia nuolaida? Na, manau, kad dabar taip jau nebuna, bet ir prekybininkai vistiek i minusa niekada neina.

    Agne

  3. 3

    Agne, mano sesers draugas dirba vienoje iš parduotuviu, kurios prekiauja visokiais buitiniais prietaisais ir telikais. Tai prieš tokias šventes jie tyčia pakelia kainą, kad paskui tipo padarytų nuolaidą. Jis man taip pats sakė. Teip kad žiūrėtkite iš kur perkate. Ir mano patarimas: Nepirkite iš pirmos parduotuvės. geriau pasėdėti internete, paieškoti, gal kuris pigiau pasiūlys. Mano vyras tik taip ir perka.
    O tos dovanos tai tik gundymas. Kiti susigundo.....

    Irma

  4. 3

    koks tavo klausmas naivus... nesuprantu, net jo kelimo prasmes...
    tai zinoma, kad veltui dovanu nieks neduoda.. ten kaina tiek uzkelta, kad galetu tau dar dvi tris dovanas padaryt..

    linela

  5. 2

    Netikiu juk jie uzsideda antkainius ir tipo nuolaida sako. Gudrus jie apskaiciuoja kad saves nenuskriaust.

    kristulele

  6. 2

    Beabejo, kad tos "dovanos" tera apgaule tam kad prisivilioti kuo daugiau pirkeju.
    Bet va tom akcijom kur du uz vieno kaina as daznai megstu pasinaudoti, nes vistiek pirkejui iseina pigiau, nei kad pirktu viena daikta iprasta kaina. Zinoma perku tik tai kas tikrai reikalinga butyje.

    trejetukas

  7. 2

    Tai zinoma, netikiu tokiais dovanu dalinimais. Bet buna, kad zmones susigundo...

    Indruke

  8. 2

    as tai ir manau kad tai tik akiu dumimas ir nesamone,tiesiog tos prekes nera kokybiskos ir nevertos savo kainos

    popkorne

  9. 1
  10. 1

    tai akiu dumimas,nesinaudoju tokiom akcijom,nes prisiperki nereikalingu daiktu,uz tas dovanas ir susimoki,nors sako,kad nemokamai

    ruta26