negro aki zinau = ))) ispjauni skyle duonos riekej apkepi ir ikuli kiausini i skyletada iskepi kiausini ir vualia ... negro akis gatava = )))
Fermentinis suris
2cesnako skilteles
Majonezo pora geru saukstu
Kiausinius smulkiai sukapoti, itarkuoti surio, ispaust cesnako ir viska sumaisyti su majonezu ;-) Skanumelis!
negro aki zinau = ))) ispjauni skyle duonos riekej apkepi ir ikuli kiausini i skyletada iskepi kiausini ir vualia ... negro akis gatava = )))
Reikės:
5 kiaušinių
šauksto aliejaus,
dviejų šaukštų majonezo,
riekelės juodos duonos,
česnako skiltelės.
Paruošimas
Kietai išverdame kiaušinius. Atšaldome. Duonos riekelę supjaustome kiek galima mažesniais kvadratėliais. Ją apkepame keptuvėje su aliejumi. Ir paliekame, kad atauštų.
Kiaušinius perpjauname per pusę ir gauname dešimt „indelių“, jų apačią truputį nupjauname, kad jie turėtų pagrindą ir lėkštutėje stovėtų.
Jei pasirodys, kad baltymas per storas, galime truputėlį išskaptuoti ir tuos baltymus (ne „indelius“) supjaustome kartu su tryniu, kiek galima smulkiau, sudedame sutarkuoto česnako skiltelę ir duonytę.
Sumaišome, įdedame du šaukštus majonezo ir jau turime masę. Ją sudedame į kiaušinių „indelius“, papuošiame žalumynais ir skanaus!
koks dar receptas? druska pi[piriukai, aliejukas ir fsio :)
mes kepam duonoj,ispjauton skyluten imusu kiausini paprieskoniuoju,apkepu is abieju pusiu labai skanu:) jei saldziai,isplaku kiausini su cukrum,ipilu pieno dar paplaku,tada mirkinu i sita plakini batono riekeles ir kepu,vaikas megsta;vyrui idarytu kiausiniu darau,isvirtus kiausinius pjaunu per puse,isimu tryni,tada dubenely ji sutrinu ipjaustau darzoviu,zalumynu,mesytes ar desrytes kar turiu tuo momentu po ranka,mojonezo ir idedu masa i baltymus.