• 5ats.

    gal kas yra paseme paskola bustui? kokia suma ir kokiam laikotarpui? ar dziaugetes paskola ar ne? kiek mokat i menesi bankui. galvoju apie busto paskola bet labai nepatikimai atrodo. Ir beje kanors uzstatete bankui?

    penktadieneTeisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    pernai.turejome savo 30tuks., ememe paskola sebe.pirkome 2k buta..mokame po 700lt, plius 100lt gyv. draudimas. viso ememe 120.000lt

    ERA29

  2. 2

    Mes emem ~200 000 pries 3 metus. Laikotarpis 35 metai. Per menesi mokam ~800Lt + 100Lt uz gyvybes draudima, kadangi draustis gyvybe yra butina imant paskola. Bankui uzstatytas yra pats butas. Paskola dziaugiames, nes tiek pat per menesi isleisdavom nuomojamam butui, kuris niekada netaps musu (o nuomojant buta susitaupyti daugiau nei 200 000 bustui + remontui ~50 000 maziausiai yra sudetinga).
    Dabar salygos nuo tada kai mes emem labai pasikeitusios, nes mums finansavo 95% turto vertes, o dabar finansuoja tik 60-85%, todel reikia nemazai tureti savu pinigeliu. Dar bankas gali pareikalauti irodyti, kad galesi isirengti buta (beje, sutartyje su banku dazniausiai numatoma, kad busta, jei jis visiskai naujas reikia isirengti per 6 menesius ir bankui pateikti nuotraukas). Ir dokumentu sutvarkymas nemazai kainuoja.

    Isnykstanti

  3. 2

    Visa gyvenima mokant už busto paskola,už jį sumoki permokėdamas tiek, kad per tuos metus laisvai gali isigyti dar nemaziau 3 tokiu pacių ,tik naujų bustų.
    reikia nepamirsti,jei pvz: busta nutaret išsipirkti per 40mt.metų,tegul mokat ir iš minimumo, tai tas bustas bus jau labai nusidėvėjęs,o mokestis liks dat vis tas pats kaip už nauja,ir po tiek metų.O prireikus jį parduoti,gausi grasius. ir kas iš to kad mokėjai nuo minimalios sumos inasus,to busto kaina vis vien isauga dar tris kartus kaip minimum er ta laiką,nei kaina už kuria pirktumete be jokių paskolų.

    Anonimas

  4. 2

    mes esame paeme pries 5 metus puse busto kainos. Pirmus 5 metus mokejom bankui po 850lt./men. Tikra nasta. Bet uz tai galim dziaugtis nuosavu erdviu bustu. Praejus 5 metams inesem sutaupytus pingus ir padengem dali pakolos, tai dabar ismokos sumazejo iki 400 lt. Niekad nesigailejom, kad paemem, nes sutaupyti bustui labai sunku, o su banko pagalba gali dziaugtis savo bustu.

    Anonimas

  5. 2

    imant paskola bustui uzstatomas pats bustas. emiau tiek kiek kainavo pats bustas ir skaiciavau taip kad galeciau moket gaudama ir minimuma tad mokam po 360 i men aisku tai suma visam gyvenimui:) o ar dziaugiuos tai atsakymas aisku kad taip nes kitos galimybes isigyti nera o moket uz nuoma tai tas pats kaip ir moket bankui bet cia liks sau

    inesad