• 8ats.

    mano dukryte 3 metuku,keistai elgiasi

    sveikos mamytes, labai noriu suzinoti kas augina dar tokius kaip mano mazyle :) 1 begalo aktyvi visa diena gali suktis kaip vovere (zinoma yra ir susikaupimo minuciu ) 2 beveik visada kanors pridirba. pvz. mama duok actimeli,o nubegus i lauka ispila.piesia kur papuola,pila tepa, nesa, meta ir t.t. dar tokia situacija,sedim pas mociute kalbames jis zaidzia,paskuj paleidzia man is kamuolio i veda ir bega.gulim vakare tryse ziurim tv,o ji atbuline ranka kerta teciuj i veida ir ne karta,sakai negalima gi,o ji paguli ir vel duoda.nesuprantu kaip reik toki vaika aukleti,gal mums reiktu i daktarus kreiptis,noriu uzauginti protinga mergaite :( as baru ja,buna,kad ir gauna pylos,paskuj labai skauda sirdi....

    saulyte20092-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Isdykus dukryte, turi daug lakios fantazijos ir daug energijos, nematau cia nieko neiprasto! nukreipkit ja tinkama linkme - bukit isradingi tevai! pasieskokitnesudetingu smagiu judriu zaidimu, ar isigykit batuta, vaziuokit dazniau pasiturksti prie vandens, ar (jei turit kiema) isigykit baseineli, uzsiimkit drauge piesimu ar plastilino lipdymu. skatinkit ir drasinkit dukra - lai kuria tai kas jai idomu, domekites, klasunekit, girkit uz pastangas - kad graziai padare koi darbeli, kad moka bangas vandeni daryti ir t.t. energingam vaikui reikia VISO tevu demesio. savo musimusi ar kitokiais netinkamais darbeliais ji parodo, kad JAI REIKIA DEMESIO!!! net ir jsuu pikta reakcija, barimas - irgi yra demesys, kad ir kaip absurdiskai tai skamba ... todel kuo maziau akcentuoti pikta elgsena, o stengtis dideliu demesiu apgaubti uz grazius poelgius, daryti dauge grazius darbus. nesitikekit, kad vaikas bus pats sau vienas uzsiemes, a kantriai lauks kol jus pvz isgersit kava su drauge... tik jau nebandykit auklet dirzais, barimais. uztenka trumpo griezto sudraudimo ir greito veiklos, ar buvimo vietos pakeitimo. bausmes tik issauks dar piktesni vaiko elgesi ir paliks nuoskaudas jos mazoj sidelej.... kantrybes ir isradingumo !:)

    Meskeriotoja

  2. 3

    tuoj isvis ant galvos uzlips. Reik daznaiu matyt i subine duot, o davus, nors ir sirdi skauda, bet neguos, palikti viena pagalvot, ka padare.

    Tokius vaikus mazai kas megsta, tad reikai auklet kol dar galima tai padaryt.

    Adri

  3. 2

    Nu nezinau bet kokia mama gali rasyti kad vaikui duoti i subine. man idomu ar jus butumet patenkinta jej jus mama istisai uz betka mustu. kazin ar vaikas baijgs kazka daryti jej kaskart jus ji musit ir rodysit toki pat pavyzdi ka ir jis daro. mano vaikas irgi musasi bet a jo niekada nemusu o tiesiog su didziule kantrybe aiskinu kaskart kad negalima ir tai padeda. vaikas pats pradeda suprasti kad tai negerai. nors jam tik virs metuku. o su musimu kaip jis supras kad negalima jej jus pati tai darote. tai jaj jus musate ji tai kodel jis negali musti jusu? o palinkti viena vaika irgi reikia zinoti kuriam laikui nes kiekvienam vaikui pagal amziu yra skirtas laikas kiek jis gali buti vienas.... (tingiu prisijungti- blackroze)

    Anonimas

  4. 1

    o mergyte lanko darzeli? gal darzelio discipilna truputi padetu? ten vaikutis uzsiima su kitais vaikais, gauna demesio ir yra lavinamas, per diena issikrauna ir paskui gal nebeliktu nei laiko ei jegu visokioms "zbitkoms" :) is tikruju pritariu yuki pasiulymui - gal vertetu psikonsultuoti su psichologu, ne vaikui o teveliams - tam kad zinotumete kaip elgtis vienokioj ar kitokioj situacijoj nes musimas gali issaukti dar blogesni elgesi ir pykti ant tevu

    arcita

  5. 1

    Turbut ji tiesiog per daug aktyvi. Bet begant laikui tai gali tapti rimta problema. Vistik patarciau pasikalbeti su psichologu. Paaiskins kaip kokioje situacijoje geriausia pasielgti ir pan...

    Yuki

  6. 1

    kuo labiau apsileisit, tuo labiau užlips ant galvos. Tai pagalvokit, dabar menki čia vargai, o kai paaugs, nesiskaitys su jumis. Reikia bausti. Trijų metų vaikas - jau nebe mažas, galima su juo ir pasišnekėti, kad jei taip elgsis, neis į lauką arba negaus to ir ano, ko ji mėgsta.

    Pabuciuok

  7. 1

    pritariu "astuirmes",jau lips ant galvos.Mano pusseserė nieko nesakydavo,viską leisdavo,viską duodavo ko norėdavo pirmai dukrai,dabar antrai,tai neklauso,daro ką nori ir kuo toliau,tuo baisiau.
    Yra ko negalima vaikams ir nuo mažų dienų jie tai turi žinot,nes tikrai greitai supranta viską,o tėvus dar greičiau perpranta.Padaro kažką ir žiūri kaip tėvai elgsis,jei jie nebaus,vadinasi GALIMA.
    Daktarų čia nereikia,tik drausmės,kol dar ne vėlu.

    aidaS

  8. 0

    ADHD pozymiai. Judrumas nerealus, blogas elgesys. Kreipkites pas gydytojus.

    Anonimas