• 17ats.

    Kaip nebijot virtuves?

    Panikuoju! isties panikuoju kai esu verciama gaminti. suprantu, kad tai negerai,bet kitaip neiseina. Gaminu tik tai, ka valgau pati. O tai- beveik nieko. Nemegstu, nenoriu ir nemoku. Draugas siulo apsigyventi kartu, tempiu guma tik del virtuves reikalu juk turesiu gaminti kasdien... Ka patartumet? Kaip nebijot ir ismokt suktis virtuveje?

    WhisperMaistas ir gėrimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    As irgi nelabai megstu draugauti su virtuve, bet tenka - valgyt juk tiek man, tiek vyrui, tiek vaikui reikia.
    Pradzia buvo sunkoka, bet kai isivedziau "PPG" taisykle (Pigu, paprasta, greita), viskas tapo daug paprasciau. Dabar gaminimas, jei ir nera didelis malonumas, tai bent jau nebera prievole.
    O "PPG" taisykle veikia taip - patiekalas turi buti kuo paprastesnis (geriausia sudarytas is produktu, kuriu ir taip saldytuve galima rasti), t.y. toks kuris tiesiog negali nepavykti, produktai neturetu priklausyti "prabangos linijai" (tada ne taip sirdi skauda, kai ismeti sugadintus produktus), greitis irgi svarbu - patiekalo gaminimas neturetu uzimti ilgiau nei valanda, nes gaminimas nespeja nusibosti.
    Mane kartais gelbedavo ir "Pazaduko" principas, kai noredavau isbandyti kazka naujo, vakarienes pasikviesdavau vaikina, broli, drauge ar dar ka nors - tada nuo gaminimo issisukt neiseidavo, panikuot nebudavo kada, o ir vakariene privaledavo but pagaminta be didesniu nesklandumu. :)
    Beje, jeigu turi gerai gaminancia drauge ar mama, galima suorganizuoti "maisto gaminimo vakareli". Pirmiems keliems kartams pakaktu pasedeti drauges ar mamos virtuveje, kai ji gamina, stebeti, kaip tai daroma ir plepeti. Veliau galima butu atlikti ir nedidelius darbelius, pavyzdziui, nulupti svoguna, supjaustyti cesnaka ar pan. Taip zingsnis po zingsnio ir gaminti ismoktumet ir nesekmes rizika butu minimali :)

    Isnykstanti

  2. 2

    na man gaminti is ties patinka bet labai nemegstu plauti indu.Na galbut tau reiketu nusipirkti kokia receptu knyga ar paziureti gaminimo laidas sugalvoti kanors ka butu galiam idomiai pagaminti manau po truputi ir tau gal net prades labai patikti :)

    Safyranita

  3. 2

    Niekas negimsta mokedamas, tiesiog reikia bandyt bandyt ir pamatysi kaip pirmas prisviles blynas taps sedevru;] as pvz irgi nesu lb didele megeja gaminti, tiesiog tingiu;) bet paprasciausius lietuviskus patiekalus moku gamint, o is kitos puses kas sugalvojo, kad privalesi gamint kasdien? Siais laikais moteru vieta ne prie puodu;) Beto vyrai irgi puikus kulinarai;) beje pasnekek apie tai su savo draugu, pasipasakok kokios baimes kankina, galbut jis supras ir noredamas tau padeti - gamins maista kartu su tavim, t.y.mokysis;)

    Mystica

  4. 2

    gal but geriausia butu gaminti ir experimentuoti namuose? po truputi "treniruotis" kol gyvenu viena? esu is tu zmoniu kurie bijo patirt nesekme. Baisu net pagalvot apie sugadintus produktus, nevykusi patiekala ir sugadinta nuotaika :(

    Whisper

  5. 1

    siek tiek bijau :D
    nelabai moku gaminti, ir gaminu labai retai.

    Yuki

  6. 1

    pasakyk draugui kad nemoki , pasakyk kad suprastu kad reikes pastangu , pamatytsi supras. ir pabandyk namie kanors pagaminti , pasižiurek internete kokiu lengvu paprastu receptuku , man tai labai padeda užveda ant kelio . ir po pirmo karto jau praktiškai moku ta patiekala ir antra kart buna daug lengviau , megink ;)

    IlonaP

  7. 1

    as taip pat nemegau virtuves, nelabai mokejau gaminti. galvojau, kad ateis laikas kada tiesiog reikes gaminti. atsikrausciau gyventi kartu su vaikinu, as ji perspejau, kad nelabai moku bet as stenksiuos ismokti, o jei zmogus myli tai tikrai supras pastangas. manasias suprato ir jei kas nepasisekdavo tai nesmerkdavo. :) tai viskas ciki piki, nebeturiu tokios baimes kad nepasiseks :) o del kito zmogaus visada noras yra stenktis.

    Greta777

  8. 1

    o jei jau tai neisvengiama:(((((((( tai gal prdeciau nuo mielu daikciuku, graziu puodeliu, leksciu, maloniu smulkmenuir t.t.pagaliau isirengciau taip kad paciai ten butu malonu buti ir bandyciau pratintis:))))

    raima

  9. 1

    tai suderinkit sita klausima. gal jis pats gamins?gal pirksit pusgaminius, o gal tu pradesi gamint.yra ivairiu variantu

    raima

  10. 1

    as irgi labai nemegau virtuves,del manes jos galejo ir nebut :) kaip su savo dar tik busimu vyru galvojom apsigyvent kartu pasakiau kad be sumustinio ir kokios kiausinienes nieko daugiau negaus. bet su laiku man ta virtuve patikt pradejo ir db mielai ka nors gaminu ir ekperimentuoju.

    Panther