• 16ats.

    Homeopatija Atopiniam dermatitui gydyti !

    Sveikos, mano mazoji serga AD, daug ka isbandem, bet nepadeda, vis atsinaujina, problema jau liecia vidu, ne tik isore. Gal kuri mamyte gydesi homeopatiniais vaistukais, labai noretume suzinoti, kokiais ir pavadinimai kokie, kad galetume nusipirkti. Aciu xxxx

    lmdijaAlergijaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    KOKIE KREMAI NAUDOJAMI GYDANT AD?
    „plakta grietinėlė“ - Ji gaminama vaistinėse, sudėtis: Mentholis_1,0 %, cinko oksidas_20,0%, tolzvenas_20,0%, glyveniumas_24 %. Išrašo AD gydymui.
    Aderma Epiteliale – 30 lt labai gerai drėkina
    Aderma Exomega – 56 lt gerai drėkina
    Advantan - (hormoninis, 0,01%), padeda laikinai, tik nustoji tept ir vėl AD, 15 lt, galima naudoti tik mėnesį.
    Aveeno kremas – iš avižų (natūralus), brangus, tinka egzemai gydyti, daug kam tiko, su receptu
    Ąžuolyno vaistinė, prie Rotušės Kaune – gamina medetkų kremą CALENDULAE, 300ml kaina apie 17 lt, labai geri atsiliepimai, mažina paraudimą, niežulį. Tepale esanti medetkos žiedų tinktūra pasižymi uždegimą slopinamosiomis ir žaizdų gijimą skatinamosiomis savybėmis.
    Baneocin
    Basalis – po maudynių
    Belmandol aliejus – į vonią, kai kam tinka, kai kam ne.
    Bepanthen
    Cuti baza – hormoninis, mėgsta skirti, nė velnio nepadeda, tik dar blogiau, asmeninė patitis
    Cutivate
    Dermobaz – tepa kur labai sausa oda
    Diprobase – gali kai kam netikti, dirgina odą
    Elidel – stiprus 70 lt, kompensuojamas, kai berimai išplitę, skiria nuo 2 m. Jis skiriamas tik veidukui, kūnelį galima tepti tik trumpą laiką. Poveikis matosi praėjus po patepimo maždaug 3 val. Ilgą laiką šio vaisto vartoti negalima.
    Emolientai
    Essex - pradžioje iš vis buvo nepamainomas, bet pripranta oda
    Excipial – sudėtyje yra cinko, skiria dažniausiai ligos pradžioje.
    Exomega
    fenistil gelis - (gerai nuima paraudimą ir niežėjimą),
    Fucidin – nepadeda, sako pablogėja, šie antibiotikai iš išorės alergija "sukiša "į vidų, o problemos neišsprendžia tik žymiai pablogina
    Fuxini tirpalas – šlapiuojančioms žaizdoms, neleidžia patekti infekcijai, po to tepti kremu, užgyja per 3 savaites.
    Iricar - (homeopatinis ir pagrindinis), vaistinis, skiria nuo 1 m, kaina 20.63 LT euro vaistinėj, skita gydyti: Egzema, neurodermitas (endogenine egzema) ir kitoks odos uždegimas, kuriuo sergant niežti odą. Vaisto vartoti nerekomenduojama, jeigu padidėjęs organizmo jautrumas bent vienai Iricar sudedamajai medžiagai, pvz., vilnų riebalų alkoholiui. Vartojant iš pradžių būklė gali laikinai pablogėti. Tokiu atveju preparato vartojimą reikia nutraukti ir kreiptis į gydytoją.
    Locobase Repair
    Oxycort - tai hormoninis antibiotikas
    Shea butter – taukmedzio sviestas, natūralus produktas
    Sudocrem – sausina, nes sudėtyje yra cinko, tinka užpakaliukui ir per sulenkimus
    vazelinas paprastas

    hormoniniai tepalai plonina odos sluoksnį, gali pradėti matytis net kraujagyslės, ir ateityje gali pakenkti žmogui. Pašvietus saulei, toje vietoje kur buvo tepta kremu oda pageltonuoja, kenkia sąnariams. Atsiliepia vyresniame amžiuje. Be to per oda hormonai patenka į kraujotaką, tada gali įtakoti augimą. Bet teigiama, kad tokios problemos gali atsirasti tik vartojant stiprius kremus ir dideliais kiekiais. Gydytojai juos mėgsta skirti, nes greičiausiai gydo odelę. Tokie tepalai - garantuotas trumpalaikis problemos sprendimas, ypač, kai vaikams AD sukelia didelį diskomfortą, trukdo miegui. Šiaip jie negeri dar ir tuo, kad užslopina kūno imuninės sistemos atsaką alergijai.

    GYDYMAS ŽOLELĖMIS ir PRAUSIMAS

    1. Lakišiaus arbata (kartais ir nepadeda), parduodama vaistinėj ir parduotuvėse, pilti maudant į vonelę.
    2. Sėmenų vonelė
    3. Ramunėlių vonelė
    4. Aderma aliejus į vonelę
    5. įpilti aliejaus į vonią, o vaiką išmuiluoti ir nupilti švariu vandeniu, tada pamerkti į vonią.
    6. galima gamintis mišinį į vonią - 1 valg.š. lakišiaus, 2 valg.š. medetkų žiedų, 4 valg.š. beržu lapų (viskas iš vaistinės), užpilti verdančiu vandeniu 1-1,5 litro, palaikyti minimum 15 min., nukošti, ir pilti į vonią. Bet po to jokių prausiklių nenaudoti. Dėmės pabala, raudonis po užpakaliuku bei per kojyčių lenkimus visai dingsta, oda ant keliukų žymiai sušvelnėja. Maudyti žolių nuovire kas 2 dieną apie 20 min. Išlipus greit patepti kremuku.
    7. Žolės irgi gali sualergizuoti, tai labai individualu. Žolelių vonios kai kam labai padeda, o kai kam visai netinka.
    8. Galima dėti linų sėklų kompresiukus. Kokius 4 šaukštus linų seklų užpilti šaltu vandeniu, paskui pilti visą masę į puodą ir virti maišant, kol pasidaro toks klijus, dar truputi pavirti, išjungti, paskui tą masę klijų palikti, kol atvesta ir perkošti per marlę, ir tuo nukoštu skysčiu su vatos tamponėliu pateplioti tas vietas, kur pabėrimai ar raudonos dėmės ir tos vietos išbala, beje, šią procedūrą geriausia daryt prieš maudymą. Linu sėklų 200g dėžutė kainuoja apie 3.49 Lt
    9. Apiprausti kas dieną, muiliuką naudoti tik užpakaliukui.
    10. Prausikliai: Ewostin prausiklis (yra ir kremu tos firmos, tinka alergiukams, kai kam tinka, bespalvės, bekvapės), Sebamed vaikiškas (rašo ant pakuote, kad tinka ir AD pažeistai odai), BIODERMA pasak alergologės, reikia slėpti, kuo toliau!
    11. Gali berti nuo vandens.
    12. maudyti sykį į savaitę.

    KITOS PRIEMONĖS IR PATARIMAI:
    13. „Švitinimas“ Bioptron lempa, Zepter salone kaina 1600 lt., gali skirti nemokamų švitinimų gydytojas...
    14. Reikia išsitirti dėl kirmėlių, kartais jas išnaikinus alergijos pažymiai nyksta ar visai išnyksta. Gerti Vermox.
    15. Patalynė alergiškiems vaikams, „Vaikų mieste“ Kaune
    16. Gali pablogėti po skiepų, reikia stebėti.
    17. Indus plauti labai karštu vandeniu, jei labai riebaluoti - muilu praplauti. Kai buteliukai nuo sulčių ar arbatos pasidengia apnašomis - iššveisti su soda.
    18. Tepalus naudoti, kai keičiant sauskelnes. Elidel tepti ne daugiau kaip 2 kartus per parą ir ne ilgiau kaip 3 paras iš eilės. Ilgiau nereikia, padeda. O šiaip drėkikliais reikia tepti, vos tik jauti, kad odelė sausa.
    19. Maistą gaminti pačiai, net tyreles ir sultis. Netinka net Hipp produkcija
    20. Nuo niežulio: tavegyl, claritin, zyrtec (alergijai nuo aplinkos poveikio)
    21. Gali alergizuoti ir visokie sirupai, nuo kosulio ir t.t. Odeles gražumas labai priklauso nuo vaistų - serga vaikas dažnokai, tai ir vaistukus pastoviai geria, nors ir homeopatinius, tai įtakoja.
    22. Vengti tokių produktų, kurie su konservantais ir visokiai E.
    23. Tepalus ant pažeistos odos tepti iš viršau į apačią.
    24. Klimatas: pagerėjimas būna prie jūros, šiltuose kraštuose, pvz. Egiptas, Turkija prie Viduržemio jūros. Saulė veikia individualiai. Daug kam ji AD gydo, o kitiems net ir pablogina..
    25. Kartais pagerėja geriant gerąsias bakterijas. ACIDOPHILUS BIFIDUS COMPLEX – palaiko žarnyno mikroflora
    26. Gali berti nuo žuvies taukų, reikia stebėti arba neduoti.
    27. Negalima nešioti sintetinių bei vilnonių rūbų.
    28. Hipoalerginė dieta, ypač maitinančioms mamoms. Kartais padeda.
    29. Didelę reikšmę turi paveldėjimas, ar kas šeimoje serga šia liga, ar šienlige, bronchine astma ir pan.
    30. Nuo homeopatiniu žirniukų pradžioje gali būti pablogėjimas. Tačiau jų veikimas ilgalaikis.
    31. Gali prasidėti AD ar pablogėti nuo antibiotikų. Sutrikdo žarnyno mikroflora.
    32. Mišinukai: Milupa3, Aptamil Pepti, Similac, nuo Sojos mišinio taip pat gali berti. Neocate iš vis neturi pieno baltymų, ten pagrindą sudaro amino rūgštys (Bet gydytojai sako, kad 5% vaikų net šis mišinys alergizuoja. Iki metu jis kompensuojamas, o virš metų turi pirkti pats (190Lt))
    33. Kartais, jei AD lengvos formos, gali padėti druskų kambariai gydyklose. Tačiau, jei vaikas nusikasęs, geriau net neiti, labai graužia.
    34. Purškalas „Febreze“ – iki 75 % sumažina dulkių erkučių, žiedadulkių, kačių, šunų alergenų kilimą, naudojamas, minkštiems baldams, kilimams, parduodamas Thomas Philips parduotuvėse – 9,92 lt.
    35. KAMISTAD arba DENTINOX GEL dykstant dantukam – jo pagr. sudėtis yra medus, o medus yra didelis alergenas.
    36. AD dažnai pablogėja rudenį ir žiemą.
    37. Natūralių priemonių naudojimas turi buti pastovus, taigi reikalauja daug laiko ir užsispyrimo

    Anonimas

  2. 2

    Mano dukra turi AD jau 9 metai. Triskart esam buvę pas homeopatę, kuri parinko žirniukus. Vienas kartas buvo sėkmingas. Sąžiningai vartojant žirniukus liga atsitraukė ir ramu buvo 1,5 metų. Vėliau, matyt, nepataikė parinkti. Jokie įmanomi tyrimai alergijos nerodė. Visą laiką ieškojau išeities, empyriniu būdu atradau tinkamą priemonę. Mums labai padeda maisto papildas iš vaistinės "Esprico" skirtas vaikams su dėmesio sukaupimo sutrikimais. Jo sudėtis labai gera: žuvų taukai, nakvišų aliejus, magnis ir cinkas. Papildomai dar duodu agurklių aliejų, po mažą šaukštuką. Per mėnesį AD visai prapuolė, o po to reikia tik geros būklės palaikymui, sumažintų dozių.

    marcipana

  3. 2

    atsargiai su cutivate'u - jis steroidinis, o hormoniniai preaparatai palieka pedsaku jei daznai naudojami, ploneja odos sluoksnis, pradeda matytis kraujagysles ir tt. bet cia daznai naudojant ir gryna, bet geriau ir maisytu nepiktnaudziaut. mes naudojom keliskart ji maisyta su basaliu, nezinau koks santykis, nes dare azuolyno vaistinej, kaune. o va pvz mums Aveeno eczema therapy netiko - siuntemes is ebay nes giordejau daug geru atsiliepimu, bet mum buvo per silpnas drekinimas. nuo homeopatiniu zirniuku niekas staiga nepasveiksta - staiga gali pasveikti nebent naturaliai atejus laikui, isaugus liga, ir susiejant ja su tuo metu vartotais zirniukais tabletem tepaliukais ar pan. o siaip eit ir nusipirkt kazkokiu stebuklingu zirniuku tikra nesamone, jei jau ruosiesi naudot homeopatinius vaistus, reikia homeopato konsultacijos kad ivertintu konkretu atveji ir skirtu tuos zirniukus zolytes ir pan.
    siaip pasidomejimui imesiu tau viena failiuka - nusikopijavau kazkada radus cia mama ar viena ar kelios bande susistemint visas priemones ir tt kaip kas padeda ir pan.

    Anonimas

  4. 2

    Homeopatiją išbandžiusi su visais trim vaikais, dažnai naudoju, pirmas būdas visais gyvenimo atvejais - yra kada labai efektyvu, yra, kada mažiau, bet efektyvu tada, kai vaistukus paskiria gydytojas homeopatas, nes homeopatijos principas ir yra, kad gydo ne ligą, o žmogų, tad tai, kas tinka vienam, visai netinka kitam. Homeopato konsultacijos nėra pigios, bet prie odos ligų tai daug efektyviau, nei dermatologų gydymas.

    magnolija

  5. 2

    O kiek metu sirgot ? Mums dar pati pradiza, tai norim tiesiog be antibijotiku pabandyt kovot. Naudojam brangiaja Aveeno serija atopinei odai priziureti, labai gera, ir maudom, ir tepam, drekina super ! Tik va pagrindines prizasties neina pasalinti, apgyjam ir vel is naujo. Gal kuri naudojot Cutivate kremuka ? Mes ji maisom su drekinamuoju kremu santykiu 1:3, patepiau pora vietu, nu lyg ir geriau, net nezinau ka ir galvoti. Siaip esu pries tokius vaistus,bet kai jau akys negali matyt kaip vaikas kasosi ir save zaloja, tiesioj neislaiko nervai. Gryno Cutivate dar nedrystam naudot,nes stiprus labai, bijom kad blogiau nebuu. Kazkas kazkur rase, kad pagere homeopatiniu zirniuku ir kaip mat pasveiko, bet pavadinimo neuzakcentavo, kazka tik pamenu aconilum c3 ar kazkas panasaus vadinasi tie zirneliai.

    lmdija

  6. 2

    As pati gydziausi AD, bet deja su antibiotikais, problema akimirksniu dingo, o del homeopatinio gydymo, tai deja... Zn viena dermatologe Vilniuje, kuri man padejo:)

    Mystica

  7. 2

    o is kur raima zinai kaip jis veikia???nei pavadinimo neprisimeni.. "fantastiskai" atopini dermatita veikia TIK imunomoduliatoriai ir steroidiniai preaparatai, kas nera gerai naudoti, nebent tikrai sunki stadija kai ner ko daugiau griebtis - o jei butu toks "fantastiskai" veikiantis prancuziskas kremukas, ir vos uz 50lt - seniai mirgetu visos AD serganciu kudikiu mamu temos forumuose, ir visi butu "fantastiskai" pasveike nuo AD, ir nereiktu farmacininkams toliau sukt smegenu kaip patobulint kremu formules, kad efektyviau padetu sergantiems AD...

    Anonimas

  8. 2

    nu kaip keista kad vasara susirgot... o su homeopatija tai gaunasi ilgas ilgas vargo kelias, kuris neaisku ar duos naudos - ir kai paskaitai, tai vartojusiu homeopatinius preaparatus vaikai "pagyja" mazdaug tokiu patt laiku kaip ir ju nevartojusiu - daug kas isauga per pirmus, antrus metus, kitiem lieka iki 5-7, nuo 8-9 mazeja tikimybe isvis isgyti. zinau ta jausma kai negali niekuo padet ir limfa su kraujais bega vaikui nuo zaizdu..
    kai draskosi, slapiuoja, naudokit butinai fuxina, kad dezinfekuotu nes lengvai isimeta bakterijos. o siaip prie aptamil allergy care turi priprast vaikas, ypac jei gaves kitokio maistelio - mp ar saldaus misinio. per tris savaites kazkur turetu pasimatyti ar gereja situacija nors kiek ar ne, nes ir nuo aptamil nepagereja daznai, tada daro mokamus tyrimus kraujo ir esant alergijai daugeliui produktu, skiria kompensuojama neocate kuris daznai padeda, bet cia jei AD yra itakojamas maisto, o tas neocate dar baisesnio skonio, vien aminorugsciu pagrindu. mum vasara dabar geriau, o siaip baisiai kankinames su AD perejom visus tyrimus, isbandem daugeli tepaliuku, vaistuku ir tt, bet apciuopiamu rezultatu taip ir neturim, tik stengiames palengvinti kancias, kai jau buna labai blogai, tai naudojom ir hormoninius preaparatus keliskart, panaudojam elidel imunomoduliatoriu, nes pas mus nera remisijos laiko, kai bukle buna pakankamai nebloga iki kitos "bangos" , mes apsveikstam ir po dvieju dienu vel is naujo ir taip pastoviai. jei ant ranku koju linkiu pazeista, dedam tubifast tvarscius su epaderm emoliantui nakciai. oi teks daug ka patiem isbandyt kad atsirinkt tinkamas priemones, bandyt galit tais zirniukais - juos dazniausiai skiria po konsultacijos homeopatai, apziureje vaika, tik tada nusiteikit ilgam procesui, ir jei jau pradesit, tai nenutraukit to gydymo, o gal pades...

    Anonimas

  9. 2

    kaip suprast jau liecia vidu? AD ir yra ne pavirsine odos problema.. o ka isbandet? nes mes samoningai nebandem homeopatijos, nes prisiskaiciau daug apie tuos visus zirniukus zolytes ir tt., ir nemanau aplamai, kad pades kas nors apart laiko - arba isaugs arba ne, galima nebent stengtis palengvint simptomus, jei nerandama priezasties (jei kraujo, odos lopo tyrimai ir kt neduoda jokiu rezultatu). o jum vasara ne geriau?

    Anonimas

  10. 1

    Išbandžiau šią siūlomą paslaugą: <a href="http://www.naturalimedicina.lt/lt/ligos/alergijos-gydymas/" rel="nofollow">alergijos gydymas homeopatiniais vaistais</a>. Manau daugeliui ligų maisto netoliaravimo testas gali būti puiki išeitis

    gabrielezuk