Atsakymai

  1. 2

    Mano megstamiausias salotu padazas:
    2 v.s. alyvuogiu aliejaus
    1 v. s. citrinos sulciu
    1 a.s. garstyciu
    1 a.s. medaus

    gal ir Jums patiks :)

    Kikymara

  2. 1

    Dar viena labai skanu prisiminiau (jis is Beatos kalendoriaus, bet isbandytas - man labai skanu):
    3 v. s. balzamiko acto
    1 v. s. cukraus arba medaus
    1-2 skilteliu cesnako
    8 v. s. alyvuogiu aliejaus
    ziupsnelis druskos

    Kikymara

  3. 1

    Yuki> tu ir gamini situos padazus? ir kaip skonis?
    as receptu puslapiais irgi moku naudotis, tik as klausiu kokius gaminate (kad tikrai jum skanu), o ne kiek zinote galimu variantu is interneto...

    Anonimas

  4. 1

    i agurku salotas dedu: grietine,cesnakas,smulkintos dziovintos metos,juodas pipiras,druska.

    Fantazija

  5. 1

    Jogurto padažas su paprikomis

    INGREDIENTAI:

    2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus,
    šaukštelis citrinų sulčių,
    druskos,
    maltų juodųjų pipirų,
    200 g natūralaus jogurto,
    nedidelė raudonoji paprika,
    nedidelė žalioji paprika,
    česnako skiltelė,
    2-3 svogūnų laiškai.

    GAMINIMAS:
    
    Citrinų sultyse ištirpinkite druską, supilkite aliejų ir gerai išplakite. Tada supilkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Paprikas, česnaką ir svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su jogurtu (galima sutrinti ir elektriniu trintuvu). Prieš naudodami padažą palaikykite šaldytuve.

    **************************

    Sūrio su bazilikais padažas

    INGREDIENTAI:

    100 g sviesto,
    indelis lydyto norimo skonio sūrelio,
    šaukštelis džiovintų bazilikų,
    šaukštas maltų graikinių riešutų,
    2 skiltelės česnako,
    3 šaukštai tiršto majonezo,
    žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų,
    kelios šakelės rozmarinų (papuošti).

    GAMINIMAS:
    
    Kambario temperatūros sviestą labai gerai išsukite su lydytu sūreliu ir majonezu. Į paruoštą sūrio masę česnakų spaustuvu įspauskite česnako skilteles, suberkite bazilikus, riešutus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.

    Masę sukrėskite į konditerinį maišelį ir gerai atvėsinkite šaldytuve. Dailiais bokšteliais įspauskite į padažo indelius.

    **************************

    Prancūziškas salotų padažas

    INGREDIENTAI:

    6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
    2 šaukštai baltojo arba raudonojo vyno acto,
    2 šaukšteliai Dižono garstyčių,
    jūros druskos,
    cukraus,
    juodųjų pipirų,
    sutrintos česnako skiltelės.

    GAMINIMAS:
    
    Viską gerai sumaišykite ir tiekite su salotomis.

    Yuki

  6. 1

    As arba salotas su grietine maisau arba su citrinos sultimis.

    Anonimas