• 10ats.

    Kai reikia tvarkytis socialinius reikalus, ar nebus problemų, jei asmuo dirba tik pusė etato?

    Mano vyras dirba privačioj įmonėj už "minimumą". O dabar šefas nori padaryti tik pusė etato. Kaip būsimai daugiavaikei šeimai, žinau, kad teks nemažai turėti reikalų su soc. įstaigom.
    Esu girdėjusi, kad pusė etato yra blogiau nei bedarbis. Nes atseit, jei dirbi pusė etato, tai vadinasi tau tiek ir užtenka. Todėl neduoda jokių lengvatų ir t.t.
    Gal kas žinote tiksliau ar paskui neturėsim problemų dėl to? Nes, kol nevėlu, tai vyras dar galėtų nesutikti su tuo.

    trejetukasTeisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    ne tik del pasalpu gali kilti problemu, reikia nepamirst, kad puse etato ir pensijai skaiciuosis kaip puse, t.y jeigu isdirbs metus, tai stazas bus tik 6 men. Nors pasalpos ziurit kokios, ir siaip tie istatymai keicias tai nezinia kas ir kaip, bet as kazkada tik uz ketvertuka dirbau ir visas pasalpas susislaviau, o paaiskinau, kad pries dekreta dirbau 1 etatu naktinio darbo ir 1/4 dieninio, o gimus vaikiui negalejau grist i naktini darba, nes buvau vienisa mama, tad pasalpos gal ir nenukentes, bet pensija tai tikrai.. o jeigu kokia nelaime? niekas neapsaugotas tada visos ismokos vaikams skaiciuosis nuo puses etato.. tikrai del vaiku saugumo nesutikit su tokia neteiseta padetim..

    gertruda

  2. 2

    Agne, vyro alga pakeitus jo etatą beveik nenukentės. Juk ir taip aišku, kad joks save gerbiantis vyras už tikrą minimumą nedirbs. Tik va man rūpi dėl tų dokumentų tvarkymo. Tūkstančiais nesimėtom, todėl kai kurios lengvatos niekada nepakenks. O, jei paskui negalėsim jų gauti vien dėl to pusė etato, tai bus labai apmaudu.

    trejetukas

  3. 1

    Vyrui reikes papildomai tada i birza stotis,nes reikia,kad butu ne maziau 0.75 etato.

    Jolka123

  4. 1

    Reikėtų nesutikti su tokiu pasiūlymu

    Ganešas

  5. 1

    Pazistu viena moteri,kuri nemazai metu dirbo puse etato,vien del to kad gauti kompensacijas uz sildyma,karsta vandeni,maisto paketus.

    ruta26

  6. 1

    na nemanau kad turetu del to kilti problemu...

    daina

  7. 1

    tikrai nesutikit,nes skaiciuos gi ir pinigelius nuo to ir kai pagimdysi menesi ta is algos skaiciuos kiek moket,tad tikrai nieko nesutikit

    ervijota

  8. 1

    Tai va. Vyras pusė etato dirbo vos dvi savaites, nes kai, mano paskatintas, darbe "pakėlė vėją", tai greitai grąžino į ankstesnį statusą :)

    trejetukas

  9. 1

    O vyras ir ne tik del dokumentu tvarkymo neturetu sutikti su tokiais puses etato pasiulymais ir koks ten pas ji darbdavys, jeigu dideles seimos galvai drista puse etato siulyti? neturetumete sutikti.

    Agne

  10. 0

    jokiu budu tegu nesutinka taip dirbti. visos soc pasalpos ir aplamai visos pasalpos tada dinks.

    Anonimas