Atsakymai

  1. 3

    Labai geras dalykas. Kam kimst chemija. Maniske labai sirgdavo anksciau ir labai tankei naudodavom antibijotikus. Bet kaip pradejau duot vien tik hemeopatinius vaistus stiprint organizma jais pvz. AFLUBIN tai nustojo sirgti.

    kristulele

  2. 2

    Labai patiko patarimai apie homeopatinį gydymą žirniukais. Tai norėčiau šiuo straipsniu pasidalinti ir su jumis. Jeigu kas nežinojo tokių vaistukų-gyduoklių, manau susigundys nupirkti ir turėti namų vaistinėlėje:

    Miesto gyventojams artimiausias pagalbos taškas - homeopatinė vaistinė. Kūdikiams labiau rekomenduojami homeopatiniai vaistai – gyduolės, o ne vaistažolės. Jie visiškai saugūs, lengvai dozuojami, neturi pašalinio poveikio. Skirtingai nuo gydymo vaistažolėmis, homeopatijoje naudojami labai maži vaistingųjų medžiagų kiekiai, kurie veikia imunitetą. Be to, naudojami ne tik augalai, bet ir mikroelementai, gyvūnų nuodai, pav. gyvačių. Viso yra keli šimtai gyduolių ir jų veikimo spektras labai platus. Homeopatinės gyduolės tinkamos tiek ūmių, tiek lėtinių ligų atvejais.

    Apžvelgsime reikalingiausias, ypač kūdikiams, gyduoles, bei jų naudojimo ypatybes.

    Homeopatinių gyduolių naudojimo ypatybės:

    Vaikams jos duodamos žirnelių pavidalu, o jeigu jūsų vaikas alergiškas pieno cukrui (jis yra gyduolės nešančioji medžiaga), homeopatinė vaistinė pagamins jums jos vandens tirpalo pavidalu.

    Gyduolių naudojimo dažnumas priklauso nuo ligos ūmumo. Jeigu sergama pirmas dienas, stipriai, ūmiai, gyduoles reikia duoti dažnai – kas valandą ar dvi. Jeigu sergama jau keletą dienų, ar net savaičių, nėra aštrios ligos eigos – gyduolės naudojamos rečiau – du, tris kartus per dieną.

    Gyduolių negalima laikyti arti elektromagnetinių laukų, šaldytuve ar prie televizoriaus, mobilaus telefono

    Gyduolės sučiulpiamos, o kūdikiams tiesiog padedamos už apatinės lūputės- jos greitai ištirpsta.

    Vienu metu kūdikiui iki metuku duodamas vienas žirnelis, iki triju- du žirneliai, ikimokyklinio amžiaus vaikams – trys žirneliai.

    Prie kiekvienos gyduolės rašoma raidė su skaičiumi, kurie nurodo jos stiprumą – potenciją . Gydantis savarankiškai paprastai naudojamos D potencijos gyduolės.

    Aconitum D3 - vaistas nuo ūmių peršalimo ligų (supūtus vėjui, gripuojant). Skiriamas esant aukštai temperatūrai. Naudojamas kas valandą. Nuo šio vaisto gerėja vaiko savijauta. Skirtingai nuo paracetamolio ar aspirino, homeopatiniai vaistai temperatūrą mažina palaipsniui – per kelias dienas. Nėra varginančio prakaitavimo, ir ūmaus temperatūros pakilimo iš naujo. Atsiranda žvalumas, apetitas, nors ir temperatūra dar būna pakilusi.

    Pulsatilla D3 - naudojama esant lengvai išbėgančiai, pūlingai slogai, su kuria paprastai vaikai dar išleidžiami į darželį. Vaistai naudojami tris-šešis kartus į dieną.

    Nux vomica D3 - būtina gyduolė tuose namuose, kur dažnai apsinuodijama, valgomas nesveikas maistas, dažnai naudojami antibiotikai. Visuomet skiriama po antibiotikų sutrikus virškinimui, organizmo valymui, detoksikacijai. Duokite vaikui, jeigu jis negaluoja pavalgęs traškučių ar kito nesveiko maisto. Geriausia naudoti prieš miegą, t.y. nakčiai.

    Arnica D3 - nepakeičiama gyduolė traumų atvejais. Vaistinėse galima įsigyti Arnikos tinktūros, ją praskiesti trys- keturis kartus didesniu kiekiu virinto vandens ar silpnos degtinės ir naudoti kompresams susimušus, pasitempus, išsinarinus ar panašiai. Staigiai nuima skausmą, nesusidaro mėlynės. Kartu naudojami Arnikos žirneliai ar lašai. Jeigu trauma vidinė – pavyzdžiui, operacija, arba pilvo organų sumušimas – Arnika naudojama vidiniai.

    Apis D3 - tinkamiausia gyduolė ūmių alergijų atvejais – jeigu odyte paraudusi, patinusi, karšta ar net formuojasi pūslės. Naudojama po bičių, uodų sukandimų, ūmai išbėrus po netinkamo maisto ar reaguojant į kitas medžiagas. Lėtinių alergijų atvejais būtina pasitarti su gydytoju.

    elegancija

  3. 2

    buvo panašus klausimėlis jau :) teigiamai galvoju, jei geras specialistas ir profesionaliai į savo reikalą žiūri - homeopatija gali stebuklus padaryt. tik gydantis ja viskas ilgiau užtrunka, ilgiau poveikio, rezultato reikia laukti negu su cheminiais vaistais gydantis. o jei dar tie žirniukai derinami su akupunktūra ar dar kuo - žinau atvejų, kad net labai veiksminga būna.

    Lolita

  4. 1

    na mes turime tokia puikia daktare hemopate is nemencines kuri isklauso ir padeda mano sunelis bijo vejo griaustinio na visko labai jautrus vaikutis geriame mes zirniukus na viskas jau tvarkosi ir musu seimai lengiau buti!!!

    zydre1984

  5. 1

    mano mama gydosi sienlige homeopatiniais zirniukais,tai pirmais metais super vaistai buvo,o jau po keliu metu poveikis susilpnejo bet vistiek juos vartoja ir nekeicia i jokius kitus vaistus,nes pradzioj ko tik nebande nieks net truputi nepadejo:) dabar dar karts nuo karto pavartoja imunitetui stiprinti,ir as pati vartojau imunitetui,tai as esu uz tokius zirniukus,tik reikia biski kantrybes nes reikia periodiskai juos gerti:)

    rujga

  6. 0

    Manau geresnių ir nebūna,kol jeis galima dydytis. Jie neturi pašalinių poveikių.

    Deimax