• 16ats.

    mamos norejau pasiteirauti,mano dukrytei du menesiai,ji jau labai priprato prie ranku,o kai padedi ja lovyten pradeda verkti.viras sako,kad teguu paverkia ir atpras.bet man sirdis skauda kai ji verkia,negaliu ne minutes duot jai verkt,iskart ant ranku imu.gal patarsit,kaip galima atpratint nuo ranku?aciukas

    ABMamyteVaikasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2
  2. 1

    Pas mus tokių problemų nebuvo ir tuo labiau dabar nėra.Kadangi neleidžiat verkti,tai vėliau kai paaugs baisiau bus.Tik biškį kur užsikabins,susitrenks ir rėks.

    aidaS

  3. 1

    Nezinau nereikia pripratint,nereiks atpratint:)Du vaikucius auginu ir nei vienas nebuvo tapes rankinukas,bet viska darydavau proto ribose ir ant ranku imdavom ir supuodavom,myluodavom,bet jokiu migdymu ant ranku,nes tam buvo lovytes nupirktos.

    Bosiene

  4. 1

    nešiodavom ir mes :) bet nuo nešiojimo tinginukas toks gal dėl to ir pasidarė.. :/ Kažkaip esu įsitikinus, kad iki kokų 6 mėn reiktų tenkinti visus kūdikių norus..

    Rugsėja

  5. 1

    Na aš tai laikausi tos nuomonės,kad tokių mažiukų auklėt dar nereikia,kam ją virkdyt.Jai dar tik du mėnesiukai.Suprantu,kad negalit visą laik nešioti,reikia juk ir buities darbus atlikt ir pailsėt.Mano sūnus irgi be manęs nelabai galėdavo būt tokio amžiaus.Tai įsigijom gultuką-supynes.Tai kažkiek tikrai gelbėjo ir kuo vaikutis augo tuo labiau jam ten patikdavo.Einu į virtuvę būdavo ir jį su tom supynėm nešuosi,pastatau taip kad mane matytų ir jam smagu būdavo kad daug aplink matyt gali ir mama šalia ir dar žaisliukai kabo ir muzikytė groja,o kai įjungdavau supimo funkciją tai ir užsnausdavo.Pabandykit įsigyt kažką panašaus gal ir jūsiškei patiks.O virkdyt mnau tikrai nereikia...:)Sėkmės augant:)

    Vilmiene

  6. 1

    nemanau, kad reikia atpratinti, as irgi turiu 2 men kudiki, kuris visa laika nori buti ant ranku. Mano viresni vaikai nesiprase ir buvo ramus, o sitam reikia, matyt kazkodel jauciasi nesaugus, o gal tiesiog padidintas poreikis silumos, tai turiu jam tai suteikti. Dar kazkur skaiciau, kad jeigu vaikui uzverkus tevai i tai sureaguoja, ateina, pamyluoja, paima ant ranku, tai tokie vaikai auga labiau pasitikintys savimi.

    Anonimas

  7. 1

    pritariu anonimui kad maziukus leliukus tik nesioti ir nesioti,o cia dar 2 menesiu kruopyte,kaip galima leist jai verkt,palikus guleti kad atprastu...vaikas paauga pradeda begioti ir pats nebenori ant tu ranku..

    sandritute

  8. 1

    Mano dukrytė pirmus keturis mėnesius dienomis miegodavo ant rankų ir šiaip buvo ant rankų arba su manimi lovoje. Po to pati atsisakė miegoti ant rankų. Mums irgi gelbėjo gultukas bei nešynė. Aš leidau jai miegoti ant rankų ir būti kiek norėjo, nors daug kas sakė, kad įpras. Taip pat ji miega naktimis lovoje su mumis. Kai pradėjo žaisti su žaisliukais ir šliaužioti, pradėjo būti ant grindų viena. Miega viena dabar mūsų lovoje pietų miego, atėjo toks laikas, dabar jai 9 mėn.
    Mano nuomone, nereikia virkdyti vaikučio, tai prieštarauja "prieraišiajai tėvystei". Vaikutį reikia nešioti tiek, kiek jis to nori, ateis laikas ir pasiilgsit šitų momentų.

    Lauryytte

  9. 1

    maniskiui jau tuoj 2 metai, bet dar rankinukas, dar uzmiega ant ranku, visaip bandziau atpratinti, niekas nepadejo, ir nakti atsikelia ir pas mus i lova prasosi,

    ingac

  10. 1

    Tokiam mazam vaikeliui mamos rankos butinos.
    Ir numesti ji i sona, vos 2ju menesiuku tesulaukus,didziausias blogis ir nusikaltimas.
    Juk jis dar toks bejegis,ir tai ka suo juo isdarinesite,eksperementuosite,tai jau tik ant jusu sazines kabos.
    Nejaugi jau atsibodo vaikelis ??
    toks mazytis kudikelis,bijo nesuprantamos jam erdves, tustumos.
    O ,dar tik viskas prasideda..
    Jai jums sirdis plysta,tai ir imkit vaikeli ant ranku,glauskit,myluokit tiek.kiek jo sirdute pageidauja.
    As verciau vyciau toki vyra salin,bet nuo vaikelio neatsitraukciau.
    Mano visi vaikeliai,uzaugo ant ranku,buvo ir taip,kad jau 2ju metu mazylis dar ant ranku,kai jam norisi,o su kita ranka viska daraisi.
    Tokio mazycio kudikelio "islepinti imant ant ranku tiesiog neimanoma",nes jam ju mirtinai reikia, (jos butinos,net tuo atveju,kad ir visa para tektu nesiot) kaip ir maisto.

    Anonimas