kaskada su moliugu viriau
Konservuoju taip:
Nulupu nuo obuoliu odeles,išpjaunu sėklas.
Sudedu į emaliuotą (ar impregnuotą puodą)
Užpilu cukrumi,suberiu juodus serbentus.
(Jei netingit,serbentus galite sublenderiuoti,kad neliktų mažų grūdelių)
Tada palaukiu,kol aptirps cukrus,pasirodys sultys ir verdu ,(20-30min),pamaišydama ant mažos ugnies mediniu šaukštu.
Poto supilstau į sterilizuotus stiklainius,užsuku dugneliais,ir apverčiu "aukštyn kojom"
Kai pinai atvėsta,pernešu kur jau tinka laikyt žiemai.
Mano uogienės-obuolienės ir po trijų metų atrodo kaip ką tik užkonsevuotos.
Jokio vandens nepilu.
Tada sumažinu ugnį
kaskada su moliugu viriau
dedu apelsino zieveliu ir truputi cinamono.
su cukrum ir kriausem
su kriauem,moliugais,aronijom
su cukrum ir gvazdikeliais
verdu su kriausemis,moliugu :)