• 12ats.

    nesukalbamas vaikas

    Sveikos mamytes,
    Noriu pasiklausti patarimo, ka daryti? auginu 3 metu dukryte, negaliu susitvarkyti su ja. turiu ant " blakstienu" lakstyti kad jai butu gerai, tikra " laukinuke", grizus is darzelio visa vakara prazyzia niekuo neuzsiima pati viena, turiu visas jegas atiduoti kad jei butu gerai, gal jus auginat tokius sunkius vaikus? ka jus darot?

    vilma20092-4  metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    naa manau megink aukleti ja,nor tikiu kad tykrai bus sunku

    ABMamyte

  2. 3

    Bandykit auklėti. Juk tai jūsų vaikas, tikrai rasit būdų, kaip susikalbėti

    Ganešas

  3. 3

    Nesukalbamas vaikas nepasidaro per viena diena kazkur auklejime padaret spraga kuria reikia butinai uzpildyt,o jums geriau zinoti kaip auklejot vaika visa sita laika.Ka jus skaitot,kad jai butu gera?Ir kokie tie reikalavimai?

    Bosiene

  4. 2

    na nematau nieko blogo kad vaikas visa diena prabuves darzelyje nori mamos demesio tai tik keletas valandu lieka iki miego... mano irgi nori teveliu demesio tad mes ir stengiames ji duot tos dazniausiai vos 4 valandos iskaitant valgyma ir maudynes tikrai zaidimui kokiia pamokeliia lieka mazai laiko tai manau butina skirt vaikuciui.. sauni jusu mergyte kad su tokia mama nepasidaro uzguita, atstumta

    vejune

  5. 2

    Vaikai yra labai gudrus,jie net tokiam amziui,kai mums tevams atrodo ziopliukai ir nieko nesupranta,jie puikiai ismoksta naudotis proga.Pvz.gal kada del sventos ramybes leidot vaikui ka nors daryt,po keliu dienu vel.Jie isigudrina,kaip pasiekt savo ir laikykites teveliai.As iskart pildau vaiko pageidavimus,kada nori vagyt,gert,ar ant puoduko.O vaikai turi mokintis ir palaukt ir zodi negalima(tik nereikia jo kartot nuo ryto iki vakaro).Islepinami vaikai,o poto tevai skundziasi

    grirute

  6. 1

    Laba diena. Aš taip pat nesuprantu čia pasirašiusių kai kurių mamų. Mušti tikrai negalima. Visų pirma, skirtingi ne tik vaikai, bet ir tėvai. Savo klaidų niekas nemato. Aš taip pat. Tos kurios sako, kad blogas auklėjimas-gali ir klysti. Aš taip pat manau, kad kai kurie vaikai tiesiog laibai reiklūs viskam. Jie labai judrūs, smalsūs. Jiems neužtenka pasakos prieš miega ir mielo žaisliuko. Pvz mano mergaitei 2 metai. Aš nuolat turiu keisti miego ritualus, nes kai ji prie jų pripranta tai vos pamačiusiu pradeda rėkti kaip skerdžiama ir pabėga iš kambario. Aš taip pat išbandžiau griežtos mamos strategiją, bet nepadėjo. bandžiau grasinti kad išeisiu irgi nepadėjo. Ir vyras bandė ją užmgdyti, bet...rėkimas iki vėmimo. Suprantu, kad tai jos nervai, bet ką daryti? Vienintelis dalykas kas padeda po isterijų, tai mano apkabinimas (žinoma, kai ji jau būna tiek prisiverkusi), tuomet ji užmiega man ant rankų ir net visą naktį prabudinėja ir manęs ieško. Tai ar gerai vaikui rodyti savo "kantrybę". Kol kas nerandu ir aš sprendimo savo problemai, bet tikiu, kad rasiu kokį nors patarimą. O jums galiu tokį duoti. Pradėkite nuo to, kad duokite mažą užduotį, kurią ji turi padaryti savo kambaryje (pvz nupiešti arkliuką) ir pasakykite kad ateisite už dviejų min. Taip ir padarykite. Ilgai jos nepalikite. Kitą kartą vėl duokite užduotį ir laiką ilginkite. Kitą kartą, pasakykite, kad kai nupieš arkliuką, atneštų jums parodyti. Tokiu būdu užduotis skirkite vis sunkiasnes ir laiką ilginkite. Aš pati šio būdo nebandžiau, bet taip pataria specialistai. Sėkmės, išbandykit, kas žino, gal padės :)

    Anonimas

  7. 1

    aidaSna zinoma jus tik ir tezinot viena buda musima.

    Anonimas

  8. 1

    Pati esate kalta,kad vaikas toks.Negerai elgėtės auklėdama,dabar problemos išlenda.Dar ne vėlu "griebkit jautį už ragų".Nedarykit visko ko ji nori,ko jai reikia.Ne vaikai tėvams vadovauja,o tėvai vaikams.Turit ir balsą pakelt,reikia kartais ir nubaust,gal ir suduot.Jei dabar nieko nedarysit,vėliau jau ir ant blakstienų neužteks vaikščiot.

    aidaS

  9. 1

    mano vaikas irgi sunkaus budo, bet tai nera auklejimo spragos, tiesiog toks uzsispyres charakteris. Visos gudrios apie auklejimo spragas kalbeti, jei ju vaikai is prigimties ramus. Reikia nenusileisti vaikui, ir Jusu grieztas NE neturi buti vaiko perkalbamas, nepasiduokite vaiko reikalavimams, nes jie gudruciai, ima manipuliuoti. Tapau griezta mama ir tie nesusikalbejimai slopsta :)

    kvapni_feja

  10. 1

    O gal jai prikalba ka nors ir aukleja savaip ir yra pripratus prie darzelio uzsiemimu.

    Geracobra23