Atsakymai

  1. 2

    Operacijos metu iš moters organizmo paimama kiaušialąstė (arba kiaušinėlis) ir įdedama į specialų indelį. Vyras duoda spermos, ir mes ją įleidžiame šalia kiaušinėlio. Kiaušinėlis apsivaisina, ir ima vystytis žmogutis: iš vienos ląstelės susidaro dvi, keturios ir taip toliau. Dvi paras apvaisintus kiaušinėlius laikome tam tikroje terpėje inkubatoriuje. Į moters gimdą įdedame dviejų parų embrionus, ir dažniausiai tai būna keturių ląstelių žmogučiai. Kol kas tai yra efektyviausias nevaisingumo gydymo metodas: atlikus šią procedūrą, 25-30 proc. moterų iš karto pastoja. Jeigu dirbtinį apvaisinimą atlikus keturis kartus moteris vis tiek nepastoja, vėliau tikimybė pastoti tokiu būdu lieka tik 1-2 proc.

    Dirbtinis apvaisinimas kainuoja 10 000 - 13 000 Lt su medikamentais.

    Yuki

  2. 2

    as pastojau po dirbtino apvaisinimo....kaina priklauso nuo dirbtinio apvaisinimo proceduros,pvz.man buvo atlikta ( iui) prosedura ir mes uz ja sumokejom tik 500lt. bet pirmiausei turi daktarai nusprest kokios jums proceduros reik.......INESAD IS KUR JUS ISTRAUKET TOKIA SUMA 10000 LT. YRA IR PIGESNIU BUDU PASTOT,TIK REIKIA DOMETIS IR SU GYDYTOJAIS BENDRAUT TUO KLAUSIMU

    Anonimas

  3. 1

    Su tais dirbtiniais apvaisinimais tik vienas vargas, išsigimimai visokie nesamonės, dažniausiai kliūna dvynukai, dažnai siamo dvyniai...

    safyra

  4. 1

    neziniuke: manau kad klausiancioji noretu ne is googlo surastos informacijos ka ir pati galetu pasidaryti bet realios info.
    nebusiutaulele: pirmiausia tikiuosi jau pasidarete tyrimus ir vienintele iseitis likusi dirbtinis apvaisinimas.
    tokiu atveju labai priklauso kokie jusu su vyru tyrumu rezultatai. kokia priezastis kad nepastojate naturaliai kitaip tariant to priezastis jus ar jusu vyras. ir aisku pirmiausia skiria gydyma jei jis nepadeda vel skiria tyrus. su viena mama susirasinejome kuri taip pat negali pastoti tai ji pasakojo kad pirmiausia reikia issirinkti tinkama klinika nes pinigai begalo dideli o ta kaina visvien kokybes neatstoja (jos zodziai puse metu gydesi vienoj klinikoj sumokejo beveik 5000 ir jokiu rezultatu pakeite kita klinika tad visiskai kiti rezultatai atsirado) zodziu reikia labai dometis o kaina mazdaug ir yra pirmojo apvaisinimo apie 10000 jei pirmasis neuzkimba tai veliau siek tiek maziau nes nebreikia papildomai daryti kai kuriu tyrimu.

    inesad

  5. 1

    p.s. jus pirma turit nueiti su vyru pas ginekologus ir ten kartu nuspresti ,kaip kas turi vygti..nes gal jums to apvaisinimo tikrai neprireiks ,o tik gydyma paskirs

    nežiniukė

  6. 1

    Geriausiai jums patartų ginekologė

    Ganešas

  7. 1

    dirbtini apvaisinima galima atlikti keliais budais;;;;;

    Intrauterinė inseminacija (IUI) - procedūra, kai atitinkamai paruošta apvaisinamos moters sutuoktinio sperma kateteriu patalpinama jos gimdos ertmėje. Procedūra atliekama natūralaus arba stimuliuoto menstruacinio ciklo metu.
    In vitro fertilizacija (IVF) - arba kitaip, paprastas apvaisinimas mėgintuvėlyje, kai stimuliuotos ovuliacijos metu punktuojamos kiaušidės ir kiaušialąstės aspiruojamos į mėgintuvėlius. Į mėgintuvėlius su kiaušialąstėmis patalpinama apvaisinamos moters sutuoktinio sperma ir apvaisinimas įvyksta mėgintuvėlyje, inkubatoriuje. Apvaisintos kiaušialąstės auginamos dvi/tris paras (arba esant reikalui ir pacientų norui iki blastocistos stadijos, penkias/ šešias paras po apvaisinimo) ir embrionai ar blastocistos kateteriu patalpinami moters gimdos ertmėje.
    Intracitoplazminė spermatozoido injekcija (ICSI) - procedūra, kai viena kiaušialąstė sujungiama su vienu spermatozoidu, apvaisintos kiaušialąstės auginamos inkubatoriuje dvi/tris paras (arba esant reikalui ir pacientų norui iki blastocistos stadijos, penkias/ šešias paras po apvaisinimo) ir embrionai kateteriu patalpinami moters gimdos ertmėje.
    Blastocistų auginimas. Blastocista – tai 5-6 dienos embrionas, pasiekęs aukštesnę fiziologinio vystymosi stadiją. Embrionų auginimas laboratorijoje iki 5-6 dienos leidžia atrinkti geriausius embrionus perkėlimui į gimdą.
    Embriono skaidriojo dangalo suploninimas (“Assisted hatching”) atliekamas prieš patalpinant embrioną į gimdą, siekiant palengvinti jo implantaciją.
    Neperkeltų į gimdą embrionų užšaldymas (vitrifikacija) ir laikymas skysto azoto konteineryje iki kol pora pareikš valią juos atšildyti ir perkelti į moters gimdą. Perkeliant atšildytus embrionus išvengiama pakartotinos pagalbinio apvaisinimo procedūros ir vaistų kiaušidžių stimuliacijai vartojimo, tokiu būdu tausojama moters sveikata ir išvengiama didelių finansinių išlaidų.
    Užšaldytų embrionų atšildymas ir patalpinimas specialiu kateteriu moters gimdos ertmėje. Bet pirmiausei gydytojai jus turi abziureti abudu su vyru delko jus negalit susilaukti vaiku,istirti,paskirti gydyma ir jei po gydymo,nepastojet tada tik daro dirbtini apvaisinima.o dirbtinio apvaisinimo kainos priklauso nuo proceduros..sekmes:)

    nežiniukė

  8. 1

    informacijos tokia delikačia tema galima pasiieškoti internete, o dar geriau kreiptis į dirbtinį apvaisinimą atliekančia medicinos įstaigą...Manau tik ten ir rasite atsakymus į visus iškilusius klausimus...

    ilgesys

  9. 0

    zinau tik tiek., kad reikalinga vyro sperma.

    tikmama