• 13ats.

    Ar vaikui (iki 1m) verdate šviežias daržoves ar duodate nevirtas?

    Nerandu atsakymo kaip tiksliai gaminti, nes turim šviežių morkyčių, agurkų, svogunų, pomidorų ir nežinau ar juos galima duoti nevirtus?

    vinipukasMaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Priklausomai kokio vaikutis amžiaus (kelių mėnesių), tai atitinkamai galima duoti ir 'žalių' šviežių daržovių pagriaužti. Tik va, kaip mamytės pastebėjo, reikia stebėti, kad neužspringtų. Pvz., aš negalėjau dukrytei duoti morkos pagraužti, kadangi nuo 4 mėn. turėjo du dantukus, paskui dar du, tai iš karto atkąsdavo gabalą ir reikėdavo traukti iš burnos kad nepaspringtų. Nuo 10 mėn. duodu šviežą pomidorą, agurką (viską nuluptą, be skūros) į rankytes ir skaniai valgo. Svogūno galvos kažkiek įdedu virdama mėsytę ar kartu su daržovėmis, dėl skonio. Paskui svogūną išmetu, kartu su kitom daržovėm netrinu.

    elegancija

  2. 3

    morkytes ir zalias, ir virtas duodu.radau priestaringa informacija apie zalias morkytes.kazkaip neteko surasti vieningos nuomones.maniskei zalios morkytes labai patinka.ankstines darzoves paverdu.

    gintarep

  3. 3

    ir as daviau pomidoro ir morkytes ,agurko svieziu,siuo metu kaip tik reiketu doti visokiu darzoviu ir vaisu vaikeliui svieziu,ten daugiau vitaminu,o kad kazkas virtu agurkus tai negirdejau

    Irina

  4. 2

    Galima duoti ir zaliu, ir nevirtu darzoviu. Tiesiog tai, ka ir pati valgytum. Zalias pomidoras, agurkas, morkyte, kopustas yra visai skanu. Tegu sau vaikutis ciulpia, griauzia kasdien koki gabaliuka. O verdame tas darzoves juk beveik kasdien, tai del virtu jau ir neatsakinesiu.
    Gaila, kad maniskis retai kada nori zalios darzovytes, dazniausiai numeta ir pabega.

    Agne

  5. 2

    mum 9 men tai kai verdu darzoviene tai zviezias verdu, o ir siaip pagraust duodu, morkvytes, agurko

    sandra

  6. 2

    Mes pačiulpti agurką duodam ir morką, tikrai nieko neatsitiko:)

    ernesta3

  7. 2

    as ir taip pat manyciau.Svogunas nevirtas astrus tai ir vaikui nerekomenduotina, o darzoves kurias pati valgai nevirtas tai ir vaikiukui gali duoti aisku atsizvelgiant i tai kaip reikalai su dantukais ir kramtymu, kad nesukramtytu dazoviu gabalais nerytu ar nepaspringtu.Maniskis agurka, pomidora,morka nevirtus valgo.Daviau ir kopusto lapo paragauti.

    Rita

  8. 2

    nežinau, ar valgytų vaikas nevirtą svogūną.... aš tai dėčiau jo tik į mėsos frikadeles pavyzdžiui ir išvirčiau, morką manau galima duoti ir virtą ir ne, o agurkus ir pomidorus duočiau nevirtus....

    vilmazak

  9. 1
  10. 1