• 14ats.

    KUDIKIO VYSTYMAS NAKTI

    Sveiki,zinau,kad dabar niekas nevysto kudikeliu,sako kai kuriuos neurologes,kad negalima....bet turiu kalusima,ar isties taip blogai? Mano mazylis be galo aktyvus,jam 3 menesiukai tuoj,bet kai einame miegoti,jis daznai prasibunda del to,kad blaskosi su savo rankutem per veiduka.Nakciai,pasikartosiu,tik nakti,stengiames tuo paciu laiku eiti gulti,as pabandziau ji suvystyti.Oi,kaip nepatinka,net kartais gaila jo,DEL TO IR NORIU SUZINOTI NUOMONE,bet kai jis galu gale iminga,miega tikrai ilgiau.Pabunda,bet as jam iduodu pienuko,pavalgo ir vel miegutis.O kai nesuvystytas,net pavalges ilgai kuiciasi,kol galiausiai vis tiek pradeda verkti,nes gal jam nepatogu,ar tiesiog nori ant ranku.Diena visada miega kaip nori,aisku del to dazniausiai miega laabai trumpai.Bet stengiuosi tuo vystymu mazyliui suprasti,kad atejo laikas mieguciui.Truputi padeda.Man taip aktualu,ar tai,kad suvystytas jis daznai pries miega issiverkia kiek, nera blogai?

    geguziukasMiegutisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Bent jau aš savo mažosios nė kiek negalėjau suvystyti. Tik pabandydavau, iš karto rankas kojas išmaskatuodavo. Tai labai ir nesistengiau. Kadangi manoji užmigdavo prie krūties, tai nelabai ir balškydavosi. Lygiai taip pat užmiega ir dabar, jau 11 mėn. Dėl pačio vystymo nematau nieko blogo, jeigu taip mažiukas apsiramina ir patogu jam miegoti, tai vysytk ir toliau. Nežinau, ką tokio jau neurologas tame mato? Nors dabar viskas, kas buvo anksčiau, viskas blogai - ir maitinimas nebe tas ir lavinimas ir pan. Bet senoje patirtyje tikrai yra daug tiesos.Dėl išsiverkimo prieš miegą, tai skaičiau, kad dauguma vaikų gali pazirzti prieš miegą. Mano irgi būna, kad vartosi iš vienos lovos galo į kitą, paverkia nepiktybiškai, pazyzia. Tada tai ant rankų pasupu, tai prie krūties priglaudžiu, tai vėl į lovytę paguldau. Va kad ir dabar 00.15 val., ir ji tik ką užmigo, o migdžiau jau nuo 22.30 val.

    elegancija

  2. 2

    tik tos mamos kurios turi labai neramius vaikiukus supras vystymo pliusus.Man vystymas buvo kaip issigelbejimas.Ilga laika vargom su miegu nes miegodavo labai neramiai, rankytes ir kojytes vis pazadindavo vaika.Nuo men pradejau vystyti miegui-vaikas ramiau ir ilgiau ismiegodavo.Na bent valandele nes be vystymo po 10 min miegas baigdavosi ir prasidedavo klykimas.Ir cia visai ne plauciu vedinimas kai istisa diena vaikas kankinasi ir negali ramiai miegoti.O ir mamai nepyragai.Kai jau ugtelejo suvystydavau jau uzmigdyta-ne taip vaikui pikta budavo.Vargom iki 5men..Paskui jau ir ramesnis kiek pasidare ir jau nepavykdavo ilgam suvystyti nes rankytes vis islysdavo is vystyklu :)))
    Taigi as uz vystyma kai jis yra reikalingas-nauda didesne nei zala.Juk vystyt neleidzia ne todel kad pakenks sveikatai, o del siuolaikines teorijos kad vaikas turi buti nevarzomas ir gali daryti ka nori.Tik kartais reikia kiek padeti kad vaikas susidraugautu su savimi :)))
    O mamytei palinkeciau kantrybes ir tiketis kad jau greitai isaugsite miego problemikes :))) Tiesiog kad maziukas maziau verktu pabandyk vystyti jau uzmidusi :) Sekmes :)))

    Rita

  3. 2

    Teko skaityti,kad paroje kudikiui butina 30 min.parekti...man, asmeniskai gaila kai rekia,as puolu salinti rekimo priezasti.
    Del vystymo ka sako pediatras?Nors mes visi buvom vystomi ir gerai.

    gintarep

  4. 2

    Na,del to vystymo tikrai nieko,negaliu pasakyt,manau,cia turetum su gydytoja pasikonsultuot.Bet skaiciau,kad verkdami kudikiukai vedina plauciukus.Aisku,labai isiverkt negalima..
    Linkiu kuo dideliausios kantrybes..

    rimrem

  5. 1

    Nera blogai,o nevystymo "mada" atsirado,del kudikiu klubu displazijos.

    grirute

  6. 1

    Sveikutes vel mamytes.Pati iskeliau sia problema,pati skubu pasidalinti patirtimi per keleta savaiciu.Pasirodo mazyliui mano tas suvystymas padedavo tik tol,kol jis per diena nemiegojimo "nuluzdavo".Bet nors nakti ir neverkdavo,gan daznai atsikeldavo ir imdavo muistytis.As pamanydavau,kad jis alkanas,duodavau pienelio ir ramu.Bet neilgam.Galvojau,kad jis nepasisotina pakankamai ir duodavau vel.Taip iki ryto.Pasirodo mano mazyliui,megstanciam pasispardyti,manau lopselis buvo per ankstas jau.Paguldem dabar i lova atskira ir miega mazylis daug ilgiau.Be to,kad suvystytas visa nakti irgi nera gerai,nes susunta mazylis.Tad manau suvystymas gerai,kol uzmiega.Po to mes atvystom ji ir paliekam taip miegoti.Taigi,gyvenam ir mokomes :)

    geguziukas

  7. 1

    as nevysciau ir miegojo be problemu, o ir butu nepavyke, nes vaikas to neleistu ir verktu supykes. man buvo gaila vaikiuko, nors teko girdeti kad kitiems padejo vystymas.

    vinipukas

  8. 1

    geguziukas, as vystau savo mazyli kiekviena nakti, nes taip pat vaikiukas labai aktyvus, nors mums dar tik 2 sav, bet per blaskymusis ilgai neismiega, duodasi su rankytem ir kojytem ir issibudina, tad nakti suvystytas miega ramiai, atsikelia tik pavalgyti ir vel miega. manau kad cia tikrai nieko blogo, kad vaikas yra vystomas, juk visi buvome anksciau vystomi. Beto ir ligonineje sesutes suvystydavo, jei noredavau ir nesake, kad negalima vystyti. telieka palinketi kantrybes :))

    Benikiux

  9. 1

    O jums teko pastebeti,kad gydytojai ka tik gimusi vaikiuka suvysto?
    Tai jei butu labai blogai,tai manau,kad nevystytu.

    gintarep

  10. 1

    Kada mes su dukryte gulejom lygonineje menesi(jinai gyme pas mane neisnesiota)maciau labai daug vaikuciu ir pati girdejau kad seseles ir daktare sake kad geriau vaikutis miegotu galima nakciai ji suvystyti.as pati dukrytes nevysciau,(buvo labai rami)bet nematau cia nieko blogo

    Irina