• 15ats.

    Verdu sūneliui daržovių košytes ir nežinau kuom galių tą košyte pagardinti, skaičiau jog aliejumi, bet nerašė butent kokiu. Ar tinka 5 mėn. vaikiukui alyvogių aliejus ir jai taip tai butent koks?

    Ačiū

    JelenaseriogaPrimaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atnaujino duomenis, kokiuose Lietuvos prekybos tinklų pardavinėjamuose produktuose yra genetiškai modifikuotų organizmų.

    „Šis genetiškai modifikuotų maisto produktų sąrašas nuolat keičiasi, nes gamintojai sukuria vis naujų maisto produktų ar patiekalų, kurių sudėtyje naudojamos genetiškai modifikuotos žaliavos ar produktai“, – teigė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė.

    Aliejaus sąrašas

    20 pavadinimų genetiškai modifikuotų augalinių aliejų, pagamintų iš genetiškai modifikuotų sojų pupelių arba kurių sudėtyje yra aliejaus, pagaminto iš genetiškai modifikuotų sojų pupelių („Tautas”, „Aukselis”, „Grace”, „Jasmine”, „Brolio”, „Optima”, „Omili”, „Sodžiaus”, „Augalinis aliejus”, „Oilio”, „Perla”, „Tėviškės”, „Caroli”, „Cento”, „Kooperacijos aruodai”, „Kolumbo”, „Virtuosso”, „Olira”, „Extra line”, „Aruodas”).

    Anonimas

  2. 1

    daugiau grietineles dedavau ir svietuko

    sandi

  3. 1
  4. 1

    geriausiai butu gardinti sviestuku,tik ne ta riebalu misini.o ta tikresni sviestuka.

    Anonimas

  5. 1

    įlašindavau kelis lašus aliejuko, žinoma rinkausi iš geresnių, bet ne tik alyvuogių. vėliau dėjau ir sviestuko

    auvilė

  6. 1

    tinka alyvuogiu, veliau galima ir saulegrazu. tinka sviestukas.

    arcita

  7. 1

    Jeigu gerai valgo, tai nebūtina gardinti, bet jeigu praščiau, tai galite pagardinti. Sviesto tokiam mažam nepatarčiau, nebent keletą lašų aliejaus. Labai nedaug. Aš pildavau alyvuogių aliejaus, tiko ir tikrai geriau valgė.

    Lauryytte

  8. 1

    O mums gydytojas buvo grieztai uzdraudes sviesto deti, sako o paskui stebisi is kur tos elergijos, nors dukra nera niekam elergiska. Aliejaus as truputi ipildavau, ir nebutinai alyvuogiu, nera jis toks jau ten stebuklas, galima pvz kad ir saulegrazu:-) jus mama, jus geriausiai zinot.

    Anonimas

  9. 1

    As dedavau alyvuogiu aliejaus arba sviestuko:)

    Mystica

  10. 1

    aliejaus i kosytes nepilu,o pagardinu tik sviestuku:)

    nežiniukė