• 9ats.

    dekretas su 2 vaikeliu neisejus dar is vaiko prieziuros atostogu

    Sveiki,noreciau jusu patarimo,nzn ka daryt,ne per seniausiai suzinojau,kad laukiuosi 2vaikelio terminas 8savaites(2men.)o mano paskaiciavimu i dekreta iseiciau balandzio menesi,,o vaiko prieziuros atostogos baigiasi kovo 21d.tai yra mano vaikui tada sukanka 2metukai.ir nekaip nepataikau truksta menesio,kad normaliai iseiciau i dekreta,tai nzn gal dar savo darbe prailgint metams su pirmu vaikuciu,o su 2 vaiku tada kaip skaiciuos ta dekreta ar gausiu kazka kaip su pirmu ar jei trukksta menesio?

    erika24Darbas ir karjeraĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1
  2. 1
  3. 1

    Pagal istatymus nesikaupia atostogos bunant VPA,kaupiasi tik bunant NGA,vat del ju ir prisikaupe jums,o ne del to,kad VPA buvot.

    Jolka123

  4. 1

    Ten kur aš dirbau jos kažkaip susikaupė:))Kaip ir minėjau pinigėlius gavau už 15 dienų atostogų,tik čia jau nuo darbdavio daug kas priklauso,jeigu kokia maža įmonė,tai ir nepasakys kad jums kažkas priklauso.Ačiū Dievui,kad mano buvusioji darbuovietė buvo sąžininga.

    Anonimas

  5. 1

    Anonime,paskaitikit Darbo kodeksa,bunant VPA atostogos nesikaupia.
    "170 straipsnis. Darbo stažas kasmetinėms atostogoms gauti
    1. Į darbo metus, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, įskaitoma:

    3) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir mokama stipendija arba kitos išmokos, išskyrus laiką, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų;
    4) laikas, kurį darbuotojas gavo ligos, motinystės arba tėvystės pašalpą;"

    Jolka123

  6. 1

    Deja,Jolka123 esant VPA atostogos taip pat kaupiasi,tik žymiai mažiau jų priklauso.PVZ.,Aš prabuvau VPA iki 3 metų ir nesenai išėjau iš darbo,tai už tą laikotarpį man priklausė 15 dienų atostogų,kadangi jomis nebegalėjau pasinaudoti,tai gavau už tai pinigėlius.O prieš išeinant į dekretą visas savo atostogas buvau išnaudojusi.

    Anonimas

  7. 1

    LINOS: bunant VPA kasmetines atostogos nesikaupia,kaupiasi tik kai buni NGA.

    Jolka123

  8. 1

    Galit pratesti VPA su pirmu vaiku iki 3-ju metu ir iseisit i dekreta su antru vaiku,negriztant tam menesiui i darba,skaiciuos is to DU (darbo uzmokescio),kaip ir pirmam.

    Jolka123

  9. 1

    tai galesi gi pajim nedarbinguma jei anksciau tau reik iseit i darba.beto per tuos du metus bus prisikaupe atostogu tai galesi jas iskart panaudot ir galvos sukt nereikes

    LINOS