• 9ats.

    Sveikos mamos. Noriu pasiteirauti tu, kurios gyvena anglijoje. As esu nedirbanti,ir niekada nedirbau UK. Auginu dukra, vyras dirba. Ar as galiu atsidaryti banko saskaita, ar reikia buti butinai dirbanciam?

    VikutukasŠeimos finansaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    Tiesa, jokių įrodymų, kad dirbame, niekas neprašė. O su nuomos sutartim, sudaryta ne su savivaldybe, o su privačiu asmeniu ar agentūra, daugumoj bankų neprasisuksi...

    Eve89

  2. 6

    Aš ir mano vaikinas persikėlėm į uk prieš pusantro mėnesio. Žinoma, sąskaitų reikėjo skubiai, nes be jų darbdaviai algą moka čekiais, už kurių išgryninimą sumoki 10 proc. čekyje esančios sumos. Tai ėmėm lakstyt po bankus... Svarbu žinoti, kad ne visi bankai prasideda su emigrantais. Dauguma reikalauja pateikti sąskaitą už dujas, elektrą ar vandenį tavo vardu arba būsto nuomos sutartį su savivaldybe-tai yra tavo "proof of address" (adreso patvirtinimas). Kiek lengviau yra su bankais "Barclays" ir HSBC. Jiems kaip adreso patvirtinimą reikia parodyti būsto nuomos sutartį ir laišką iš nuomotojo, kuriame rašoma, kad tu, toks ir toks, gyveni tokiu ir tokiu adresu.

    Eve89

  3. 1

    As pati nuejau i banka ir atsidariau saskaita. Tiesiog jeigu kalbate angliskai, nueikit i banka ir pasakykit ,kad norit atsidaryt banko saskaita. Jokiu ten insurenco numeriu nereik

    Andrija

  4. 1

    pasiklausk vietiniam banke,dazniausia uztenka tik paso ir kokio bilo tik

    sandi

  5. 1

    Reikalingi dokumentai

    Populiariausi bankai Jungtinėje Karalystėje yra šie: „Barclays“, „HSBC“, „Lloyds TSB“, „Natwest“, „Halifax“, „Abbey“, „Nationwide“, „Royal Bank of Scotland“. Atsidarant sąskaitą bet kuriame iš šių bankų Jums reikės paso ir gyvenamosios vietos adreso patvirtinimo (proof of address). Dėl pastarojo dokumento kyla daugiausiai problemų ir diskusijų. Gyvenamosios vietos patvirtinimas – tai oficialus dokumentas (dažniausiai sąskaita), kuriame nurodytas Jūsų vardas, pavardė bei gyvenamasis adresas. Adreso patvirtinimu gali būti: JK vairuotojo teisės, sąskaita už dujas, elektrą, vandenį ar kitus komunalinius mokesčius, kito banko išrašas (statement). Deja, bankai kaip adreso patvirtinimo nepripažįsta sąskaitos už mobilųjį ryšį, interneto ar televizijos paslaugas.

    Kaip gauti gyvenamosios vietos adreso patvirtinimą?

    Vienas populiaresnių būdų – keisti turimas lietuviškas vairuotojo teises į angliškąsias, kuriose bus įrašytas Jūsų gyvenamosios vietos JK adresas. Jeigu teisių išvis neturite, galite teikti paraišką vadinamosioms mokinio (provisional) teisėms, kuriose taip pat bus įrašytas Jūsų adresas. Tiek teisių keitimas, tiek provisional teisių įsigijimas kainuoja tiek pat – 38 svarus sterlingų. Daugiau informacijos apie teisių keitimą ar įsigijimą rasite čia.

    Kitas būdas –adreso patvirtinimą galite gauti ir susitarę su namo šeimininku, kad laikinai sąskaitos už komunalines paslaugas būtų siunčiamos Jūsų vardu.

    Kortelės

    Atsidarius sąskaitą Jums bus suteikta kortelė, kuria galėsite pasiekti sąskaitoje esančias lėšas. Paprasčiausios yra Cash tipo kortelės, kuriomis galėsite tik išsiimti pinigų iš savo sąskaitos bankomate, tačiau atsiskaityti už prekes ir paslaugas parduotuvėse ar internete negalėsite.

    Lankstesnės yra debetinės Visa Electron, Visa Connect, Maestro, Solo kortelės. Galutinį sprendimą, kokią sąskaitą atidaryti bei kokią kortelę išduoti, priima bankas. Jeigu sąskaitoje cirkuliuoja pakankamas lėšų kiekis, dažniausiai po kurio laiko vėl galite kreiptis į banką ir prašyti geresnės kortelės.

    Kiek tai trunka?

    Vidutiniškai nuo dokumentų banko sąskaitai atidaryti priėmimo ir kortelės bei sąskaitos rekvizitų gavimo paštu praeina viena savaitė.

    JK bankų internetinės svetainės, kuriose rasite daugiau informacijos apie galimas atsidaryti sąskaitas bei siūlomas korteles:

    www.barclays.co.uk
    www.hsbc.co.uk
    www.lloydstsb.co.uk
    www.natwest.com
    www.halifax.co.uk
    www.abbey.com
    www.nationwide.co.uk
    www.rbs.co.uk
    www.metrobankonline.co.uk/

    Patarimas: jeigu gauti adreso patvirtinimą Jums vis dar atrodo neįmanomai sudėtinga, Kreipkites į „Lloyds“ banką, kuris yra itin geranoriškas naujiems klientams. Čia banko sąskaitos dažnai atidaromos ir be adreso patvirtinimo, tereikia turėti asmens dokumentą ir laišką iš darbovietės, kuris patvirtintų, kad turite darbą.

    Yuki

  6. 1

    otu nenori pasidaryti bendra saskaita su vyru ir issiimti tos saskaitos korteles dublikato tereikia kad vyras nueitu i bankair insurance numerio.

    wiktoriuke

  7. 1

    Man atrodo, kad nebutai turi dirbti, dabar galima atsidaryti banko saskaita turint tapatybe patvirtinanti dokumenta (musu pasas tiks) bei BUTINAI reikes adreso patvirtinimo - t.y. elektros ar duju bill'o su TAVO pavarde, arba nuomos sutarties su tavo pavarde arba UK vairuotojo pazymejimo, nes ten irgi buna isspausdindas adresas. Su pasu ir vienu is tu dokumentu turetu atidaryti paprasta saskaita bet kuriam banke.

    Vita_321

  8. 1

    as insiurenca turiu jau senai. man paskui vyras padarytu, kad pasalpas pervestu i mano kortele. nes dabar eina i jo viskas.

    Vikutukas

  9. 1

    Turi issiimti incurance numeri job centre, jis reikalingas ir tada jei nori vaikui pasalpa tvarkytis.

    Anonimas