• 29ats.

    Mano tėvai įsitikinę, kad gimdytis vaikus reikia tik nuo 30-ies, nes tada atseit turi savo namus, gerą darbą, pinigų ir pan. Mama yra sakiusi, kad jei pastočiau dabar (23 metų), vienintelė išeitis būtų negimdyti, nes susigadinsiu gyvenimą negrįžtamai. Kaip manote, dėl ko gali būti jos toks neigiamas nusistatymas? Juk vaikas mano, ne jos. Tiesa, aš juk neprivalau su ja derinti, kada man gimdyti ar negimdyti?

    Eve89Nėštumo planavimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 6

    Esu jau baigusi universitetą, turiu darbą, su draugu žadam tuoktis po metų-kitų (tekėti man,tiesa, atseit irgi dar "per anksti", bet aš jau noriu). Dabar gyvenu Anglijoje, uždirbu ne karališką algą, bet paskaičiavus viską, vaikui užteks. Tačiau mamos tai nejaudina-vis tiek rėkia, jog per anksti.

    O mane gimdė 33-jų.

    Eve89

  2. 4

    mama jusu laibi idomi,juk ir 30metu gali nebuti nei namu nuosavu nei verslo ir nei pinigu,zinoma nera ko derinti su ja,juk jusu gyvenimas su vyru o ne su ja.

    Anonimas

  3. 3

    o dieve mano, tik neklausykite sawo mamos! Man dabar 23metai turiu dukryte kuriai beweik du metai ir vyra.Nei vedybu, nei vaiku auginimo, o tuo labaiau persiprasau darymo nederinau su mama. Su vyru (tuo metu dar vaikinu sawo :) pakalbejome rimtai kad norime vaiku, seimos, na ir stai gime dukryte. Mamai is anksto nieko nesakiau, nes irgi sirdies gilumoje manau kad ji butu mane atkalbinejusi sakiusi kad dar per jauna, mamai pasakeme tik tada kai pastojau. Dabar mano mama beprotiskai myli sawo anuke. Na o jus tik nedarykite klaidos ir jei jau su vyru sawo nuspresit tureti leliu ir jy jau nesiosite sawyje tai ir auginkite, neduok dieve nuzudysite- uzsigriausite sawe negywai! Turiu drauge kuria mama priwerte pasidaryti aborta, aisku tada ji buwo wos 18metu, bet dabar jai jau virs 30metu ir niekaip negali pastoti, keikia sawe kad pasidare aborta ir paklause mamos. Jei su sawo draugu norite waiku tai ir turekite! jus jau pakankamai suaugusi priimti sprendimus ir uzauginti vaika, juk man tiek pat metu kiek ir jums! Stiprybes, ir nepasiduokite mamai, jei dabar pasiduodite mamai tai tada tikrai atrodysite dar nesubrendusi uz sawo sprendimus nesugebanti pastoveti mergaite

    Pingvin

  4. 3

    nesasmone, tikrai senamadiskos paziuros ;D yra zmoniu kurie 30 metu neturi nei darbo nei busto, o jaunesnis jau turi,, viskokiu zmoniu yra, 23 metai jau normalus laikas tureti vaikeli.. as su savo mama tikrai nesitariau siuo klausimu, pagimdziau 20 metu budama, gavau gerus pinigus uz dekreta nes gera darba turejau, o va mamos drauge pastojo 35 metu budama bedarbe, tai as daug jaunesne, bet finansiskai uz ja labiau apsirupinus, taip, kad cia ne metuose esme....

    kristale

  5. 3

    Tikrai neprivalot derintis su mama, čia jūsų ir jūsų vyro reikalas. Aš manau, kad trisdešimties yra net gi pavojinga gimdyti pirmą vaiką, tada motina jau būna rizikos faktoriui net gi. O jūsų amžius pirmam mažyliui yra labai tinkamas

    Ganešas

  6. 3

    senamadiskos jusu mamos paziuros. juk ne 16 gimdytumet o jau 23 metu. pats laikas dabar, nes veliau ir apsigimimu tikimybe didesne ir jau nervai gal nebe tie :) siulyciaumaziau klausytis kitu nuomones ir daryti taip kaip norisi daryti. aisku jei nesate visiskai priklausoma nuo tevu ir turite savo gyvenima, drauga/vyra ir pan.
    gal jusu mama labai anksti pagimde ir todel taip sako?

    arcita

  7. 2

    manau cia tavo sprendimas yra kada tau gimdyt kada ne, visuomet atsiras kazkokiu problemu ar bedu nesvarbu kiek kam metu.. mama tiesiog senu paziuriu arba del kazkokios priezasties yra taip nusistaciusi, bet manau sulauktu anukelio ar anukeles butu pati laimingiausia :)

    vikuteniam

  8. 2

    Tu juk jau pilnamete, na ir tai tavo pasirinkimas kada tau gimdyti vaikus o ne tevu. Juk esi suages zmogus..

    Eli

  9. 2

    Matyt jusu mama jusu anksti susilauke ir nenori kad kartotumete jos klaidas,tad pasako kad geriau pirma karjera.

    Ermita

  10. 2

    nebutinai 30-ties jau turi visi tuos namus ir pinigu prisideje ateiciai..darykit kaip jusm atrodo geriau,juolab kad esate pilnamete,dirbanti,ir amzius visiskai normalus jau galvoti apie leliuka:)

    sandritute