• 12ats.

    patarkit ka daryt valgyt darbininkams?

    Pas mus sodyboj vyksta nedidukes statybos ir va tuoj dengs stoga, na bus kokie 4 vyrai apie 4 dienas (savi-gimine) tai reiks duot ir pusryciu, pietu ir vakariene. Mano mazius 1,6 metuku ir dar laukiuosi, tai tikrai ner jegu ir noro daug prie puodu sedet.Gal kas turejo tokiu "malonumu", pasiulykit prasau greitu keliom dienom meniu. Aciu

    gitaniuxMaistas ir gėrimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    pusryciams gerai bus daug sumustiniu ir kiausiniene, pietums saltibarsciu, virtu bulviu, mesytes bele kaip pakepk arba kokiu jau pamarinuotu kepsniu prekybos centre nupirk, salotu galima paprastu duot, pvz, svogunu laiskai arba kopustai su grietine. O vakarienei gali isvirti puoda makaronu ir ant ju uzpilti Bolonijos padazo ( svogunai, morkos, farsas ir pomidoru pasta - kepta keptuveje) arba kokiu desreliu rukytu ir salotu, skanios duonos ir alaus nepakenks. O siaip tie gimines turetu suprasti, kokioj tu padetyje esi ir per daug nereikalauti.

    Agne

  2. 2

    Pusryčiams pasiūlyk kiaušinienės ir sumuštinių,o gal kokių blynų iškepk,pietums šaltibarčių,virtų bulvių ir ką nors mėsiško(kotletų,virtos ar keptos mėsos),o gal turi bulvių tarkavimo mašiną,galėtum kugelio iškept,manau,kad labai daug laiko neužima,na gal kol bulves nuskuti,paskui galėtum raugintų kopūstų su dešrelėmis patroškinti,pavakariams,jei turi rūkytų lašiniukų papjaustyk su daržovėmis ir duona,o vakarienei gal kokių makaronų su mėsa patiek ar pirktinių koldūnų išvirk...

    debesėlis

  3. 2

    Perversk mamanijos receptų skyrelį. Man visai skanus ir paprastas yra Žiuljeno receptas - orkaitėje keptas faršas su bulvėmis. Visai nereikia stovėti prie puodų:)))

    elegancija

  4. 2

    reikia kas sočiau vyrams duoti, nes su kiausiniene ir saltibarsciais ar desrelem pieniskom nepadirbs. Geriausia mesos pakept ar pavirt, sriubos kokios riebios, pvz. kopustu, lasinuku su agurkais ar pomidorais

    vinipukas

  5. 2

    Pusryciam karsti sumustiniai,kiausiniene su daug keptu svogunu laisku,siaip sumustinukai,pietum as tai pridarydavau balandeliu,gana greitai pasidaro uzsaldyt galima,sonines galima nusipirkt,as kauliukus atskirai nuimu,paprieskoniuoju ir uzlilu kefyriuku(galima ir sonines gabaliukus) pakepu arba orkaitej,arba kepsninej,plovas,saltibarsciai,sriubytes,vakarieniai gril desrytes,silkute(tiesiog kibiriukais galima prisipirkt) :)

    tuti

  6. 1

    Pusryciam sumustiniai,ar kiausiniene.Pietums butinai sriuba ir antras patiekalas,greiciausiai turbut kotletai pasidaro,nes su desrelem vyru skarandziu neprikisi

    ruta26

  7. 1

    Kad pietus padaryt, tai manau butinai reiketu. Pusryciams galima kiausiniu isvirti. Pietums sriubos, antrui bulviu su sardelem.

    Imbiere

  8. 1
  9. 1

    pusryciam kazka lengvesio,gal kiausinienes,ar sumustinuku su arbata...Pietums kotletukai,makaronai su mesyte,zuvis...
    o vakare manau tiktu bet kas:)silke,juk kibiriukais parduodama parduotuveje:)

    Doviliuke

  10. 1

    Rugstu kopustu sriuba - tai ta sriuba, kuria verdant prie puodo stovet nereikia:)
    Saltibarsciai - tai ta sriuba, kuria visi noriai valgo, kai lauke karsta. Kad sociau butu, galima ant virtu bulviu spirguciu ar koki koncerva uzkratyt.
    Maistas, keptas orkaitej lygu laisvos rankos. I skarda ar i kepimo maisa sudek bulves, morkas, svoguniukus, cukinijas, mesyte... viska, ka tik sugalvosi ar ka saldytuve turi. Ijungei orkaite ir palikai valandai-pusantros. Snausk skaityk ilsekis, svarbiausiai laiku isjungti:)

    linelis