Atsakymai

  1. 3

    vakuti maitint galima ir svarbu nutraukti gerai piena is tos kruties, bei stengtis ismasazuot sukietejima, kad ir kaip skausminga butu, nutraukinek piena kas pusvalandi kol sukietejimas neisnyko.

    gertruda

  2. 3

    Taip, sia liga sergant vaikuti maitinti vistiek galima. Nors man taip nebuvo, bet teko daug literaturos skaityti.

    Agne

  3. 3

    zinau kas tai per skausmas,vienas gydymas tik vaikelio maitinimas:)kuo daugiau maitinti ta krutimi,siuo momentu,bet geriau pasirodyk gydytojai,dar bus ramiau:)

    dzionike

  4. 2

    tai čia mastitas. Maitinti kuo dazniau lialiu, get paracetamoli ir viskas..

    Jorkaile

  5. 2

    aš po gimdymo susirgau mastopatija,geriu nakvišų kapsules.geriausia būtų pasitikrinti krūtis.pas mane difuzinė mastopatija.paskirta metų kontrolė,esant reikalui ir kas pusę metų,reiktų jau lėkti pasitikrinti,bet kažkokią baimę jaučiu...

    emiliukas

  6. 2

    Tokios ligos nezinau, bet man ne karta buvo guzu krutyse (karta net su auksta temperatura). As lankiau kursus ir dar konsultavausi su zindymo specialiste, tai man padejo sios priemones: pries maitinima krutine guzo vietoje pasildydavau siltu kompresu (galima ir po siltu dusu issimaudyti). Tada maitindavau vaikeli, kad jo smakriukas butu ties guzu. O po maitinimo dedavau salta kompresa. Taip viskas susitvarkydavo per viena-dvi dienas. Jei dabar pajauciu, kad jau skausta ir kieteja krutine (darosi guzas), iskart duodu vaikui kuo daugiau zisti ta kruti ir viskas greitai susitvarko.

    Ausra

  7. 2

    Vienu metu ir aš pakėlus ranką krūtyje užčiuopiau guzelį, bet jo man nei skaudėjo, nei temperatūra buvo pakilusi, na pati krūtis tai kieta buvo. Tiesiog dažniau daviau tą krūtį žįsti. Jau kitą dieną guzelis išnyko. Buvo dar pasikartojęs, bet po dažnesnio maitinimo, išnyko ir vėl. Nežinau ar tai susiję, bet toje krūtyje pieno sumažėjo. Bet kol kas dar vis jo užtenka "prisimaitinti":)))) Dabar tik dėl kopūsto lapo nežinau, kiek esu girdėjusi, tai būtent jis dedamas, kai norima nutraukti maitinimą, kad pienukas baigtųsi. Tai ir nežinau, ar taip galima gydytis ar ne.

    elegancija

  8. 2

    girdejau, kad padeda kai kopusto lapa ant kruties uzsidedi - karsti istraukia. Juokai menki su situo reikalu, jei laiku nesikreipsi i gydytoja, gali uzkilt temperatura, prireikt antibiotiku. Mano draugei net operuoti teko, o priezastis - vejelis krutine pratrauke, irgi vasara buvo. Skaudziausia, kad pieno marias turejo,o pati maitint ir nebenorejo, ir nebegalejo... Kita drauge masazais issigelbejo. Nenoriu prigasdint, bet ieskok kvalifikuotos pagalbos.

    linelis

  9. 2

    Galiu patarti,kad jei neturi tai stigaiai skolinkis guminę grelką(čia senoviškas pavadinimas,dabar šildyklę vadina)pilk į ją šilto vandens ir dėk ant guzo ir tuo metu pasistenk maitinti lelių. Labai daug tokie metodai kam padėjo. Sekmės.

    Deimax

  10. 1

    na as su tuo nesusiduriau,pasitark sy gydytoja,tikiuosi nieko rimto:-)

    daina