• 15ats.

    ar jusu 1metu ir 2 menesiu vaikai daug sneka?ar taria jau aiskus zodelius?

    manasis savo kalba nei mama nei teti..tik ot,jei nori vietoj dar da..nezinau ar verta nerimauti ar ne...rodo su pirstu viska juokiasi..

    llinciukas1-2 metukaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Mums 1m 4 men sako-lialia,mama,aciu,tete.

    Jolka123

  2. 2

    Mum metukai.Taip,savo kalba tai istisai ciauska.kartais atskirai taria tete, niam, ..

    Anonimas

  3. 1

    savo kalba snekejo.Dbr va vaikui 2m6men,tai jau pradeda po truputi jungti zodzius i sakinukus

    ruta26

  4. 1

    Mano sūnelis 1.2m čiauškėjo savo kalba ir tik kartodavo kai kurių gyvūnėlių garsus (au, miau, ko ko ko) ir pagrindinis žodelytis buvo ne. Manau, dar anksti norėti, kad kalbėtų vaikas jau aiškiai, nors būna ir išimčių. Palaukit keletą mėnesių - tikrai išgirsit daugiau pažįstamų garsų, žodžių :-)

    niurka212

  5. 1

    Mums metai, savo kalba sako labai daug, aiškiai taria "mama", "tete", "ate ate", "niam", bando tarti "au au", gaunasi "vau vau", bando ir taria kitus žodžius, bet kartais.
    Visi vaikai skirtingi, jeigu nerimaujate, pasakykite apie tai savo šeimos gydytojai.

    Lauryytte

  6. 1

    nu nenorekit mamos, kad vaikai viska kuo anksciau darytu - dziaukites malonumu auginti mazyli ir neskubinkit ivykiu kurie nebyloja apie raidos sutrikimus ir pan. :) mum 1m 5men nesakom nieko, ir nesukam sau del to galvos - kai treju metu vaikas neprades kalbet, tada ir rupinkites :)

    Anonimas

  7. 1

    mums 1,3men tai sako am tai valgyt, ope tai opa, ate sako kai išeina, atiu tai ačiū. O mama tete tai visai nesako tik zino kur tetis:) o savo kalba tai čiauška ir čiauška:) manau kiekvienam savas laikas

    Star_blue

  8. 1

    Nereikia nerimauti, prades sneketi.Maniskis lyg kazka ir kalbejo tokius zodzius mama tete...,paskui 1,6 metu visai nieko nesnekejo tik aciu sake.Sunerimusi buvau, o 1,8 metu kaip pradejo viska kartoti, kaip papuga ir tada jau pradejo zodzius kabinti po du po tris ir pradejo kalbeti apie 2.O tokie metinukai jie ten dar mala liezuveliais savo kalbas:)

    liutukas

  9. 1

    padraika - buna ir dar mazesniems, siulyciau kreiptis konsultacijos pas savo vaiko gyd ir ji duos siuntima.

    arcita

  10. 1

    mano sunus tai velai pradejo kalbeti. normaliau kalbet pradejo eidamas i lopseli tai kazkur 2.3men. o iki kokiu 1m 8men tai isvis mazai snekejo. dabar sunui 3m 7men tai iki siol kalba neaiskiai, aiskiai matosi, kad reikia lokopedo pagalbos. bet tikriausia tokiems maziems dar nebuna lor pamoku

    padraika