• 8ats.

    Gal žinote kokiu patiekalų kur būtų galima panaudoti džiovintus baravykus?

    turiu gan nemažai, bet taip ir stovi jie pas mane, išmesti kaip ir gaila, galvoju kučiom galką padaryti iš jų...parašykit ką gaminat iš jų, ir jei galit receptuka idekit ;) ačiū

    LuluReceptaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Reikia:

    500 g. kiaulienos mentės, bet g.b. liesa sprandinė
    2 didelių svogūnų
    3 skiltelės česnakų
    2 didokų morkų
    sauja džiovintų baravykų ar šilbaravykių
    1,5 v. šaukšto miltų
    0,5 litro sultinio
    1 v. šaukšto sviesto
    aliejaus kepimui
    1 a. šaukštelio smulkinto rozmarino
    šviežiai maltų pipirų


    Džiovintus grybus reiktų pasiruošti šiek tiek anksčiau… užpilti vandeniu ir palikti per naktį. Bet jei neturite laiko, grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite bent 30 min.

    Didelėje keptuvėje-troškintuve ant šlakelio aliejaus pakepinkite smulkintus sovgūnus kelias minutes, po to sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas ir galiausiai nedideliais kubeliais pjaustytą mėsą. Kai mėsa lengvai apkeps sudėkite smulkintus česnakus bei užbarstykite miltų. Gerai pakepinkite, kad miltai apkeptų (kuo ilgiau kepinsite miltus, tuo padažas bus tamsesnės spalvos, nors šiuo atveju gražią spalvą suteikia grybai).

    Viską užpilkite stikline karšto sultinio ir troškinkite ant silpnos ugnies kol sultinys beveik išgaruos, po to vėl įpilkite stikline sultinio bei šiek tiek vandens kuriame mirko grybai ir toliau troškinkite. Aš sunaudoju apie 0,5 litro sultinio. Troškinkite apie 1-1,5 val. kol mėsa bus minkštutė, o padažas – tirštas ir kreminis.

    Likus 15 minučių iki troškinimo pabaigos sudėkite smulkintus grybus, įpilkite likusį vandenį(nuovirą) nuo grybų, sudėkite druską, pipirus, smulkintus rozmarinus, gabalėlį sviesto ir troškinkite uždenę. Jei mėsa jau minkšta, o padažas perskystas, tiesiog padidinkite šiek tiek ugnį, atidenkite ir maišant nugarinkite padažą iki norimo tirštumo.

    Skanaus!

    Yuki

  2. 2

    cepelinai is maltu baravyku man laaabai skanu

    juratele

  3. 2

    pradedant nuo bandeliu pagardintu idarais su dziov.baravykais, sriubomis,troskiniuose ,ir baigiant baravyku padazu,ar pagardintom naminem desrom,slegtainiais,kotletais su idaru,taip silkes pagardais ir t.t. Pilna tu ideju,tik reik netinget pafantazuot.

    Anonimas

  4. 1

    Galima silke su baravykais padaryti. Grybus kelias valandas pamirkyti vandenyje, veliau isvirti. Isvirtus pakepinti su morka ir svogunu. Ideti pipiru ir druskos. Toki paggarda uzdeti ant silkes.
    Tokius grybus galima panaudoti ir kai pyrageliu idara.

    Imbiere

  5. 1

    Galima išvirti virtinukus Kūčioms ar panaudoti silkės pagardui ;-)

    niurka212

  6. 1
  7. 1

    ai, dar pries maldama ant dienos palieku juos pabrinkti vandenyje, na kad suminkstetu

    Pingvin

  8. 1

    as darau piragelius su baravykais, tai yra permalu paravykus, tada juos pakepinu su svogunais ir gaunasi pyrageliu vidus. Uzmaisau pyrageliams tesla- kefyras 0.5l+miltai+2saukstai cukraus+1saukstelis kepimo milteliu.

    Pingvin