• 14ats.

    Kaip snekate su savo mazyliu?

    As su savo vaikais sneku taip, kaip su suaugusiu, tik aisku svelnesnem intonacijom. Mano drauge bendravo su savo vaiku pauksciu kalba, nes jis sveplas labai buvo. Nieko nesuprasdavau, apie ka jie sneka, pasirodo liur liur reiskia maudytis, dil dil - piesti, sliumpa - meskutis ir t t. Isivaizduokit pokalbi, kai zodziai "is menulio nukabinti", o vaikas dar ir svepluoja:)
    As sakau taip, kaip yra, nemegstu jokiu "am am" ir panasiai, o tai gaunasi kaip tame forume, kad"mociute beviltiska, nes jai 60 metu o kalbet taip ir neismoko":)))

    linelisVaikų ugdymasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    kada buvo pilvuke ir po gimimo bendravau tik normalia suaugusiu kalba. Kad lengviau isimintu pasakau kokius garsus gyvunas ar tam tikras daiktas skleidzia.

    vinipukas

  2. 3

    kalbu su suneliais normaliai,bet va dabar pasake "tete"tai kai paprasiau kad pakartotu,tai taip graziai pakartojo,o poto ir kitas sunelis pasake tete,vaikai sneka ta ka girdi,jei kalbesi mu,bu niam,am ir t.ttai taip jie ir kalbes

    Aureluze

  3. 3

    as kalbedama su vaiku sakau,, suniukas atejo, dabar los, sakys auau" na ir panasiai. Taciau visus daiktus vadinu normaliai, tik kartais pasakau einam niam niam. Bet ta vadinama pauksciu kalba man irgi graziai skamba :)

    ddaivute

  4. 3

    as irgi su savo sunum kalbejau normalia lietuviu kalba, jis irgi pradejo kalbeti labai aiskiai. Net gydytojai buvo nustebe. Aisku, paskaitydavau ir pasakas

    Ewelina

  5. 2

    sakau normalų žodį, bet dar jį pakartoju ir "sutartiniu", pvz., - kačiukas - miau; šuniukas - au, ciucia. Neišeina vien tik suaugusiųjų kalba sakyti, tiesiog automatiškai palydžiu ir jos kalba sakomais žodžiais:))

    elegancija

  6. 2

    Na, mes pauksciu kalbos irgi nevartojam. Tiesiog pasakau: einam valgyti, pridedu Am, masina vaziuoja - brrrrr, suniukas eina - au au. Tipo, pasakau normalu zodi ir pridedu vaikiska supaprastinima. Pastebejau, kad mano mazius taip greiciau zodzius atsimena, tik paminek zodi masina ir jis jau burzgia , arba pasakyk, kad reikia eiti miegoti, jis jau padeda galva ant zemes ir sako liuliu.

    Agne

  7. 2

    Kartais mes mazika kalbiname, kaip jis kalba, tai visokie uuu :)) bet siaip kai kalbiname tai ir savo kalba, nera jokiu kitu isgalvotu zodziu :)

    Erika_P

  8. 1

    as bendrauju kai su suaugusiuoju,juk jie viska supranta, tik dar kalbeti kalba savaip.

    juratele

  9. 1

    na as jai nesakau nei gugu,nei kitu tokiu skiemenu,kalbu normaliais zodziais,sakiniais snekinu.

    daina

  10. 1

    snekam kaip suaugusieji, tik vartoju prie ju vaukui suprantamu zodeliu:)

    erika1984