• 11ats.

    vyras serga skrandzio opa. Gal zinote, ko negalima valgyt, ar daryt?

    mano vyras susirgo skrandzio opa... gal zinote ko negalima valgyt, ar daryt. jis labai dar ilpnai jauciasi vis skundziasi, kad blogai jauciasi

    baliutavicVyro sveikataĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Kad skrandziui padet kuo greiciau atsikratyti opos,yra labai geras,ir efektyvus toks preparatas:
    "OMEP"
    jo pakuoteje yra 15 kapsuliu.Galima pasirinkti 20mg,ar 40mg stiprumo poveikio.
    (ji vartojant,zaizda uzsiveria tik vos per savaite,bet reikia suvartoti visa kursa,pakuotes,net jei jau nieko neskaudes).
    Buna daznai vaistines neturi Omep pakuotes,tada siulo pakaitala "Ketanov",bet deje jis beveik neveiksmingas,tad geriau jo nepirkti.
    Del vaisto vartojimo,butina pasikonsultuoti su gyd.Be recepto jo nevisuose vaistinese parduoda.(Nors jo galima vartot net vaikams,esant reikalui).
    Dar sitas preparatas geras tuom,kad ji galima gerti ir profilaktiskai,pvz: zinant jog neatsilaikysite pries rukytus,keptus ar astrius patiekalus,bei gazuotus gerimus.
    zodziu isgeri pries baliu,ir gali valgyt,kas patinka.

    Anonimas

  2. 2

    negalima valgyt kepto maisto,rukyto,dziovinto -vytinto,astriu produktu reikia vengti ,daugiau liesesnius produktus rinkites,troskintus,virtus,valgykit po nedaug.seip daktarai nustato ka kiekvienam zmogui-ligoniui galima ,ko negalima,

    nežiniukė

  3. 1

    kecupo,astriai,mineralinio su burbuliukais ,rukytu gaminiu,labiau virta maista

    Anonimas

  4. 1

    man buvo. Praktiškai valgyt iš vis nieko negalima. Negalima marinuotų produktų,keptų, aštrių,rūkytų, juodos duonos, žodžiu visko,kas tik galėtų sudirginti skrandžio gleivinę.. Aš valgydavau tik švelnias košes

    Pabuciuok

  5. 1

    Pamiršau parašyti, žaizdas padeda užtraukt šalto spaudimo sėmenų aliejus. Reik gert ryte ant tuščio skrandžio 15-20 min iki valgio. Šlykštus bet veiksmingas pati išbandžiau.

    rasarockina

  6. 1

    Man rastas buvo uždegimas skrandžio ir dvylikapirštės žarnos. Negaliu riebiai nieko valgyti, aštriai, rūkytų gaminių, vengt reik sūriai, saldumynų, padažų. Labai gerai gert ramunėlių arbatą, šalavijo arbatą be cukraus. Valgyt reik po nedaug ir dažnai. Nevalgyti likus 3-4 val prieš miegą. Vartoti vaistus paskirtus, paskui ir profilaktiškai pagert. Bet jau čia turi tapt gyvenimo būdu.

    rasarockina

  7. 1

    dar papildau, opa gali sukelti rūkymas, todėl atsikratyti rūkymo, turi įtakos ir stresinės situacijos, depresija.

    coliukexxxx

  8. 1

    visu pirma ar tikrai skrandzio opa turi nustatyti gydytojas gastroenterologas, nes opa gali buti ir pvz dvylikapirstej zarnoj. tyrimo metu is skrandzio paimamas bakterijos meginys per zonda, nustatoma kokia bakterija ir paskiriami vaistai zaizdai gydyti. kai suvartojamas paskirtas vaistu kursas ir zaizda apsitraukia tada jau galima kalbeti apie kasdienybe ir ka galima valgyti, o ko ne.
    as pati turiu opa. galima ir to kepto truputi bet nepersistengiant. svarbiausia vengti cesnaku, svogunu zaliu, citrinu, pomidoru padazo ir siaip visokiu padazu, jokiu astriu troskiniu, mazinti kavos kieki, gazuotus gerimus, beje ir alkoholiu nepiktnaudziauti.
    tiesiog galvoti ka valgai arba po to ieskoti vaistu nuo skrandzio skausmo. beje nepaisant gydytoju nurodymu ir draudimu zaizda gali vel atsiverti.

    arcita

  9. 1

    Jaigu yra opeles (zaizdeles) skrandyje , tikrai negalima valgyti astriu patiekalu , labai uzkeptu patiekalu , gerti gazuotu gerimu . O seip google.lt visagale ten galite ir pasiskaitineti . :)

    Spinduliukas

  10. 1

    http://ligos.sveikas.lt/lt/ligos/virskinimo_organu_ligos/opalige?gclid=CLC01ua2vbQCFUy5zAodziYAeQ

    Ganešas