• 6ats.

    Gal kuri gavot pazyma del lengvesniu pareigu?

    Sveikos, buvau pas gine ji mane nusiunte i kazkokia GKK komisija. Ten man turejo israsyti pazyma i darba apie nestuma ir isduot pazyma del perkelimo i lengvesnes pareigas. Komisijoje sedejo 2 bobeles, kurios pareiske, kad jokiu pazymu del pareigu nei jos, nei kas kitas neisduoda. Jei manau, kad mano darbo salygos yra per sunkios turiu pati tartis su darbdaviu. Valdzia leidzia suprast, kad nieko cia nepakeisi... Nera kam dirbt... Ka daryt? Gal buvot tokioj situacijoj?

    WhisperNėštumas ir karjeraĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    lyginti Norvegija ir Lietuva.... mazu maziausiai keista.

    arcita

  2. 1

    Ir dar,as nesuprantu,kodel visos Jus einat pas ginekologes del biuliotenio?Nes man biulioteni visada israso daktaras...

    laiminga1993

  3. 1

    Man panasi situacija.Laukiuosi vaikelio (turejau du persileidimus) ir tikrai pergyvenu del jo.Todel nuejus pas savo daktara,kuris siuo metu mane priziuri ir pasakiau,kad i darba as tikrai neisiu,nes man bus per sunku,o jie lengvo darbo neturi man.Kadangi daktaras nelabai galejo man testi biulioteni,tai nuejau i savivaldybe,susitikau su viena moterim,kuri paskyre man susitikima su ja,ir papasakojau kokia mano situacija,labai supratinga moteris,tai ta pacia diena paskambino mano daktarui ir pasake,kad testu mano biulioteni tol,kol nebebus komplikaciju.Veliau gavau laiska is savivaldybes,kad tureciau susitikti su savo virsininku ir aptarti,ka as galeciau dirbti darbe.Bet cia taip Norvegijoj,kaip Lietuvoj nezinau,manau turetu buti panasiai...

    laiminga1993

  4. 1

    nu cia tas lengvai iseiti ant biuletenio tai dar priklauso nuo gines. as blogai jauciausi, prasiau gines kad duotu biuleteni - pareiske kad sugrieztinta tvarka ir gali tik nebent jei guldys i skyriu o po to israsys. kreipiausi pas savo seimos gydytoja o ji pasake kad gali israstyti tik gine. zodziu dek i kisene ir nebus bedu taip iseina.

    arcita

  5. 1

    Isduoda tik tokia pazyma apie tai,jog esate nescia. Joje ,jei yra ryzika persileidimui, butinai iraso pati jusu gine,jog ("gresiantis persileidimas") .Darbdavys ta irasa mato juoda ant balto,ir tai ji ipareigoja privalomai palengvinti jusu darbo salygas.
    Antravertus,jei nestumas mazesnis nei 12 sav. net ir sveikiausiai mamytei,be jokiu nusiskundimu,nieks negali garantuot,ar nera tikimybes persileidimui.Darbdavys privalo bet kada isleisti ir pas gyd. jei esate uzsirasiusi,nesvarbu,kad darbo valandomis.O ir jus turite galimybe,bet kada iseiti ant biulietienio,ir tam nebutina blogai jaustis,uztenka paisikust,kad blogai miegate nakti,ar greit pavargstate,budama aktyvi. Ir galite iseiti tiek kartu,kiek jum reikia poilsio.
    O jei dar kas negerai,tai ant biulietienio,teisetai galit but net ir iki pat gimdymo.
    sakau tai is patirties.
    Nei blogai jauciaus,ir darbas mano ne fizinis, ir namie ant biulietienio isbuvau beveik 7 menesius, nes tiesiog buvo manoma ,jei turejau 2 persileidimus anksciau,tai kad butu saugu,net i lengva darba gyd.neisleido.

    Anonimas

  6. 1

    reikėjo tom ''bobelėm'' truputėli pinigėliu ,ar saldainiu dėžute ir būtu išraše ta pažyma jums

    nežiniukė