• 17ats.

    daktarei paskyrus padidinom vit Doze iki 6lasiuku,pagal ja galima didinti iki 12 lasu ir nieko tokio,kadangi pirmas vaikas su tuo nesusidurui tai ir paklausiau...gerem taip 2savaites ir nezinau ar cia sutapimas ar ne bet pasidare kakis kietesnis,kartais labai steni ir tik maza grudeli iskakoja...bet poto i vakara normaliai issikakoja,ir pirdaliukas labai eina,ar tai gali buti susija su vit D? gal jo per daug?eisim tik ketvirtadieni pas gydytoja tai iki to laiko gal nebeduoti visai sio vitamino?

    rasa1990Kūdikio tuštinimasisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Vitamina D butinai davinekit,tiesiog galit maziau lasiuku,gi vaikui jis reikalingas ir pertekliu bus,jeigu sugirdisit puse buteliuko per diena,6 lasiukai nieko blogo.

    Jolka123

  2. 2

    Mes po 5 laselius duodam,nors nera jokiu rahito pozymiu,tiesiog mazai saules ir nieko,jokiu kietinimu kakucio,nieko tokio.
    Jeigu pasake davineti,tai vadinasi reikia,ne siaip paeme gydytoja ir sugalvojo,kad vat jums reikia doze padidinti,galit lasiuku maziau davineti.

    Jolka123

  3. 2

    mes duodame po 2 lasiukus ir puse a.s zuvu tauku. tai dar su juo gauna laseli vit. D. oi prakaituojancios pedutes tai tikrai ne rodiklis rachitui, musu taip pat prakaitavo, mums sake duot taip kaip duodame, po 2 lasiukus, ir niekas nebeprakaituoja. bet zinoma, gydytoja zino ka sako, bet as jau po tiek laseliu prasyciau tyrimo, ar ne per daug vit. D.

    shirsyte

  4. 2

    oho kiek daug vit D! kodel tiek paskyre? kazka ytaria? tikrai taip, tikrai nuo D uzkietejo. iki 12 lasiuku? neysivaizduoju, kaip galima, keistai, labai jau daug atrodo....

    shirsyte

  5. 1

    as duodu tik 3 ir sociai, ir kakoja gerai.

    Mamaaa1987

  6. 1

    aš buvau susirūpinusi dėl rachito, tai savarankiškai padidinau nuo 2 iki 4 lašiukų ir apie tai pasakiau gydytojai, ji atrėžė, kad geriau lengva rachito forma yra geriau, nei padaugint vatamino D. viduriukai pas mus normalūs. dėl 12 lašiukų nežinau, nebent ką įtaria...

    axsta

  7. 1

    tiek daug? mano manymu vaikui tai yra nelabai gerai...

    Esta

  8. 1

    ACIU LABAI,NURAMINOT,AS JAU MANIAU BUSIU PEDOZAVUS TAI NET NOREJAU SIANDIEN VYKT I LIGONINE,bet kogero jus teisi kad reikia iskarto didele doze sugerti tada ir perdozuot galima,tikuosi viskas gerai gersim po maziau

    rasa1990

  9. 1

    tai va man keista labai del tokio kakio bet gal nebutinai nuo to vitamino D,ziuresim,bet gal nieko neatsitiks jei iki ketvirtadienio visai neduosiu?o kaip paskuj atsikratyt to perteklio reikia jeigu buna per daug gal kas zinot?

    rasa1990

  10. 1

    Mano vaikui irgi buvo padidinta iki 6 lasu vit.D,bet dabar nepamenu kaip kakojo.

    grirute