• 13ats.

    Sveikos, visada paskaitinedavau si foruma, bet rasiusi nesu iki sendien.. Noreciau nuosirdziu patarimu ar pabarimu... tiesiog uzpludo tokia nuotaika...

    esu vedusi, namu seimininke, turiu du vaikus- porele. sunui 7 m dukrytei 3 m. darbo nerandu, tad tvarkausi namie.. na nesenai dukra isleidau i darzeli, tik si rudeni, dar nespejau rasti darbo, bet klausimas ne apie tai. Esu turejusi 1 nestumo nutarukima, atsigavau sunkiai, labai gailiuosi del to.. is po nauju metu, kutriuos tikrai praleidome smagiai ( aisku buvo sampano) su vyru pasielgem neatsakingai :( neturedami prezervatyvo pasimylejome kaip kokie paaugliai... baige jis manyje, katik buvo pasibaige menesines, manau kad galeciau lauktis, na beveik esu tikra 75 proc. nebent klystu, nes menesines turetu buti apie vasario 5 d. testo dar nepirkau, bet nepaleidzia mintis kas o jei pastojau... draugai tevai visi tikrai nesidziaugtu.. sunkus laikai, vyro alga 1500 lt, as nedirbusi, darbo neturiu nei motinystes pasalpa gausiu.. jau su dukra sunkiai vertemes.. vos isitekdavom piniguose: misinukai, pampersai...... kaip reiketu pasielgti jei tikrai lauksiuosi, juk dauguma seimu ziurima skersai kai pajamos mazos o vaikai 3 ar daugiau.. pati viska suprantu kad pasielgem kaip mazvaikiai, bet ne apie tai dabar galvot.. daryciau isvalyma jei nezinociau kaip skauda sirdi po to.. kiek sapnuoji, kiek galvoji.. bet ar galiu taip elgtis savanaudiskai ir gimdyti vien del to kad man stogo nerautu po aborto... o jei gimdysiu visi tikrai manes nepalaikys, bus taip pat sunku... kaip tureciau pasielgti? ar ziurti i ateity kaip reiks isgyventi su trim vaikais is tokiu pinigu, ar ziureti i savo skausma po aborto...oj susipainiojau pati savo mastymuose...sunku mum moterims..

    DonataDKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 3

    Visu pirma nemanau kad laukiates. Tikrai pasidarykite testa. Paskui parasykite kaip vis delto jums sekese :)
    O jei vis delto pasitvirtintu as pati net nz ka daryciau. Tarciausi su vyru, nes tai dvieju reikalas. Yra mamos pienas jis tikrai nieko nekainuoja 6 men :). Be to bunant namie galima ir nedeti pampersu mazyliui, yra vystyklai. Kaip uzaugo musu tevai, mes pacios ant vystyklu :)

    Anonimas

  2. 2

    pritariu daugumau pasisakiusiu,gimdykit.koks kieno reikalas kiek jus vaiku turiyt juk jie vaikams duonos neduoda.sesuo turi sesis ir stai vel netyciukas septinto laukiasi.aisku jie gyvena kaime ir verciasi is ukio tai jiems lengviau bet ir pasalpos padeda kurias gauna.isiversit ir jus tik dabar atrodo baisiai,stiprybes.o gal ir visai nesat nescia
    ;)

    ausra1234

  3. 2

    Užkliuvo žvilgsnis, kad brangu mišinukai ir pampersai. Žindymas nieko nekainuoja, o daug sveikiau mamai ir vaikui. Sauskelnes galima medžiagines naudoti, žymiai pigiau. Sakau iš patirties.
    Vaikas yra pats didžiausias turtas, ir jis atsineša savo dalį. Lietuva - ne Afrika, čia vaikai iš bado nemiršta.

    marcipana

  4. 2

    nebūk keista, kaip galima pergyvent dėl kitų nuomonės, eina jie š... su savo nuomonėm, koks kieno reikalas. Ir netikiu,jei čia jei jums pasakys daryti abortą ar ne, tai jau jūs paklausiusi patarimų taip ir pasielgsite. Vadovaukitės savo galva, nes čia jūsų gyvenimas rimtas ir klausimai rimti , kiti už jus jūsų gyvenimo nenugyvens.

    Jus bandote rasti tik vien minusų, o kodėl nepaieškote pliusų? Pirmoje eilėje apie visa tai turite pakalbėti su vyru.

    Taigi jei jūsų šeimos finansai tokie nedideli, su tokia gausia šeimyna galėsite drąsiai kreiptis dėl socialinės pašalpos skyrimo. Be to, ar žinojote,kad mamos pagimdžiusios tris ir daugiau vaikų eina ankščiau į pensiją :) Na ir svarbiausia, turbut jums nė sakyti nereikia, nes esate mama, tai suvokiate,ką reiškia motinystė :) Bent jau man tai ko gero pats gražiausias ir nuostabiausias jausmas pasaulyje. Kol kas turiu vieną vaiką, visada galvojau,kad norėčiau dviejų vaikų, bet dabar net neabejoju,kad jei tik gamta duos, turėsiu tris.

    Aš jums patariu įsidėti spiralę, ji apsaugos nuo nepag. nėštumo .

    Pabuciuok

  5. 2

    kaip sakoma - jei uztenka kasnio divems tai uzteks ir treciam... blogiausiu atveju kreipsites del socialines pasalpos ir isgyvensit kazkaip. jei taip rupi kitu nuomone tai leiskit jiems "rinktis" - klauskit ar darytis aborta ar auginti 3 vaikus? tegu jau tie aplinkiniai ilenda i jusu situacija ir pasako kaip darytu. o siaip cia manau tik jusu seimos reikalas o ne tevu, draugu, giminiu ir t.t.
    taip po isvalymo sunku, turit pasverti visus uz ir pries.
    o gal be reikalo panikuojat?? vis tik jau galima butu pasidaryti testa, nes praejo 2 savaites.

    arcita

  6. 1

    manau, kad jei ir busit nescia, gymdikit ir eikit i seniunija, sakykit kaip yra, jie tikrai turi suteikti didesne pasalpa, nors as taip manau, nemanau kad gali buti jau taip blogai

    Esta

  7. 1

    Nemanau, kad butumet pastojusi. Kai tik prasides menesines, bekite i vaistine, nusipirkite spirale, su ja - pas ginekologe, ides ir ramiai gyvensite, nereikes pergyventi del tokiu atveju. O ir pigiau iseis, nei kaskart prezervatyvus pirkti, na bent jau per kazkiek laiko atsipirks :)

    bum

  8. 1

    Visu pirma nusiraminkit,nors ir baige i jus,dar nereiskia,kad pastojot,nebent kazkokie jau pozymiai atsiranda,visu antra ar dabar ar veliau vistiek teks darytis testa,visu trecia,jeigu ir bus teigiamas,gimdykit.

    Jolka123

  9. 1

    Aš Jūsų vietoje gimdyčiau, tikrai išsiverstumėte, tuo labiau gautumėte socialinę pašalpą, maisto paketus.. Vienkartinę išmoką.. Tikrai išsiversite.
    Jeigu tik norėsite, tai tikrai viskas bus gerai.
    Sėkmės Jums! Galvokite, kas Jums geriausia, o gimdyti tikrai nėra savanaudiška, jeigu Jūs lauketes, tai taip turėjo būti ir abortas greičiau yra savanaudiškumas, nes bijote, jog galo su galu nesudursite.

    Lauryytte

  10. 1

    As jusu vietoje gimdyciau, kaip nor issiverstumet, kaip sakoma kur 2 ten ir 3 vaikai isaugs. Tikrai ne uz ka nepasidaryciau aborto, kazka galvociau ateity surasciau bet koki darba. vel gi nenoriu nieko sakyt kad pasielget nepagalvodami apie pasekmes, bet jei tikrai pasitvirtins kad laukiates manau priimkit ta su dziaugsmu ir viskas bus gerai. Na cia tik mano nuomone.

    Snezana