• 7ats.

    mamytes,padekit.atsitiko tokia beda....vakar darzelio aukletojos pasake kad mano vaikas bande ikasti kitam berniukui,kalbejomes ir barem kad taip negalima,ir vat siandien paeme ir ikndo berniukui i ranka.nezinau kaip jam paaiskinti kad taip nedarytu.labai nepatogiai pasijauciau pries aukletojas,namuose niekada taip nesielgia. jam 2m ir 5men.

    aronasLopšelis-darželisĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Man taip įdomiai skamba tie žodžiai, kad "reikia paaiškinti vaikui, kad taip daryt negalima, kad reikia kitaip spręsti problemas". Jūs pabandykit dviejų metų pypliui taip pasakyti, juolab kai jau praėjo laikas po įvykio - nei jis atsimins kas ten buvo nei supras , ką jam sakote... Taip pat nemanau, kad tokio amžiaus vaikas pasakys, ar jam berniukas patinka ar nepatinka. Mano nuomone, tie aiškinimai ir barimai turi prasmę tik iš karto po įvykio. Mūsų grupėje irgi buvo tokia lygiai pat situacija. Įkandusios mergaitės mama labai pergyveno dėl nukentėjusio berniuko, kalbėjosi su jo tėvais. Ačiū Dievui viskas baigėsi gerai. Tikiu, kad ir jūsų situacijoje bus taip pat :) Šiaip vaikų psichologai ragina tėvelius kuo mažiau kištis į vaikų santykius su bendraamžiais, o jei įmanoma iš vis nesikišti. Tą patį sako mūsų auklėtoja - 30 metų pedagogikos stažą turinti.

    oliana

  2. 1

    gali būti,kad vaikas gynesi. siaip tai aukletoja turejo paaiskinti, o ne jus. jus gi aukletojos versija zinote, o siaip tikrosios ivykio eigos nezinote. barti po visko, nematau , kad yra tikslinga

    juratele

  3. 1

    pritariu grirutei, kad vaikai viska supranta, musu vaikas nei 1, nei 2, nei 3 nekandzio ir nemuse svetimu vaiku, todel labai pykstu ant tu vaiku tevu, kurie augina laukinius vaikus, cia jau apsileidimas, jei vaikas puola kita vaika kandzioti ar musti, bet daznas tautietis gal net pasigirs: ''jau mano vaikas tai drasus, jo nieks nepastums, jis apsigins'', bet man tai geda uz tokius tevus.

    vinipukas

  4. 1

    Oliana,o jeigu jus is darzelio pasiimtumet,pastoviai sukandziota vaika,neiimtumet jokiu veiksmu?O vaiko tevai sakytu,kad negalima kistis i vaiku santykius.Noreciau jums primint tokius jusiu zodzius.O vaikai virs dvieju metuku puikiai supranta ir nereikia ju laikyt kvailiukais.

    grirute

  5. 1

    Vaikai mokinasi sprest konfliktus.Mano dukrytei buvo kita mergyte ikandusi,paneles zaislo nepasidalino.Cia ir aukletojos galetu padet,nes namuose tikiu situaciju nera,arba bendraujant su panasaus amziaus vaikais stebet brestancius konfliktus ir padet vaikams rast sprendimo buda.(kita,o ne greiciausia,ikandau ir laimejau)

    grirute

  6. 1

    vaikutis maziukas dar, nemanau, akd reik labai stipriai reaguot ar baust uz tai. jei ikando tam paciam berniukui, gal vaikas bando taip isspresti pykti? Galbut jums ne apie kandzojima reiketu kalbeti, o apie tarpusavio santykius? Jei vaikas kalba klauskite, kas ji supykde, kodel tas berniukas jam nepatinka, gal paciam jam ka padare. Aiskinkite kaip reik spresti tokias problemas. Nes gali but, kad mazyliui nepatiko, akd kalbejote apie kandziojima, akd taip adryt negalima ir t...t... bet gal "nuskriaustasis" berniukas ir kazka negalimo dare ir jusiskis atsilygino tuo paciu, tik kita forma?

    Adri

  7. 1

    visu pirma, tai kas atsitinka darzelyje , uz tai turi atsakyti aukletojos. Kad jos nesuziurejo , ir jusu vaikas ikando kitam , siuo atveju yra kaltos aukletojos. Beabejo, jus jam paaiskinote , kad taip elgtis negalima, taciau ir aukletoju vaidmuo yra auklejamasis ir jos taip pat turejo paaiskinti vaikui kodel taip negalima elgtis, tuo labiau ju darbas dirbti su vaikais ir juos aukleti. Gal jums atrodo, kad as visa kalte suwerciu ant aukletoju? Taip tikrai nera, tiesiog matau, kad is jusu aprasymo jus pati jauciates labai kalta, ko neturetu buti. Reiketu buti budriai ir ziureti, kaip reikalai klostysis toliau, gal tai buvo vienkartinis ikandimas ir vaikas suvoks , kad taip elgtis negalima, bet pazystu mama, kurios vaikas beprotiskai kandziojosi, tai teko vesti pas psihologus

    Pingvin