• 9ats.

    mamytės, kurios neseniai krikštijote mažylius :)

    situacija tokia: mano vaiko kūma nėra priėmusi sutvirtinimo sakramento (birnavota). ji lanko kursus dėl santuokos, jai pasakė, kad tuoktis GALI, o krikštyti NE, bet priklauso nuo kunigo dėl krikštynų. kažkokia nesąmonė.... tai ar bažnyčioje prašo ko nors, pvz. išrašų, pažymėjimų tiek tėvų, tiek krikšto tėvų.

    axstaKrikštynosĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    neprase nieko,jokiu israsu

    ruta26

  2. 2

    musu net neklause tokiu dalyku tik kunigelis pasiteiravo kodel patys nesam susituoke baznycioj o taip tik paprastai civiliskai ar kaip ten sakoma.bet jokiu priestaravimu nebuvo,cia viskas priklauso nuo kunigelio.

    ausra1234

  3. 1

    musu kunigas tik paklause ar kriksto tevai patys pakrikstyti, bet paskui pats juokais nuleido kad na zinoma jei jau tevai susituoke baznycioje ir taip viskas aisku kad krikstyti abu

    ginnta

  4. 1

    mes kaip krikstinom nieko nereikejo rodyt tik vardo,pavardes,gal ne visose baznyciose vienodai.

    ineta1991

  5. 1

    Ir musiskiu niekas neprase jokiu israsu, jokiu popieriu, tik klause, ar pasikrikstyje patys, kai pilde vaikelio kriksto pazymejima pasikliove musu zodziu, kokia informacija pasakem, tokia ir patikejo... Krikstijom vasaros gale.

    Vita_321

  6. 1

    Žinokit su tuo birmavojimu mes turėjome irgi bėdų, nes draugas, kurio norėjome sūnui krikštatėviu neturėjo to sutvirtinimo ir niekaip kunigėlis nenorėjo sutikti, kad jis krikštytų. Bet čia žinokit ne visose bažnyčiose taip yra, nes draugai krikštijo ir problemų su tuo nebuvo. Tai mes išsisukome iš situacijos taip - pažadėjome kunigėliui, kad krikšto tėvelis priims sutvirtinimo sakramentą po krikštynų (taip jis ir padarė).

    oliana

  7. 1

    Nieko neprase is musu,tik paklause ar kriksto tevai krikstyti patys ir viskas.

    Jolka123

  8. 1

    Nepraso jokiu israsu,tik vardas ir pavarde kumu reikalinga.Nors gal nuo kunigo priklauso.

    grirute

  9. 0