• 11ats.

    Pasiulykit, 5 men leliukui kokia isvirti kose,ar tyrele?

    bulve su morka,cukinija,obuoli,banana jau isbandem,nzn ka dar prigalvot,gal kruopas kokias pabandyt,kazkaip pirktines netraukia,bandem ir tu.

    gudruuteMaitinimasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 5

    o kodel jus taip skubate visko ragauti? papildoma maista pradejom ragauti nuo 6 menesiu (gal savaite pries), iki tol tik mamos pienukas. pradejom nuo bulvyciu, paskui morkytes pridejau, veliau kopustelis, keli zirneliai (juos pertrindavau per sieteli), pries septinta men pradejau duoti obuoliu tyreles ir mesytes i darzoviene (jautiena, versiena, kalakutiena, triusiena), pries astunta pradejom kruopytes. Is pradziu ryziai, po to grikiai, avizos, kukuruzu kose (jas paskaninu vaisine tyrele, o grikius ir vienus valgo, tik viska pertrinu blenderiu). patarciau su vaiko gydytoja pasitarti del to, koki maisteli valgyti... kruopas perku ekologisku prekiu parduotuveje ir verdu pati... esam bande pirktines viena kart, bet labai nepatiko :)

    Ausrute

  2. 3

    Su 5men leliuko skranduku nelabai paeksperimentuosi...valgykit ir toliau kas labiau patinka ir truputi paaukit, o tada ir platesnis meniu bus :) mano mergytei 5,5 men ir as atsargiai dar su tom kosytem..bandem hipp su bananais ir persikais (lb patiko) bet gydytoja patare pradet nuo bulvytes ir morkytes ir taip po truputi didint darzoviu ivairove, savaites pabaigoje desiu brokoli.

    Akvilencija

  3. 2

    Na aš dar įdėdavau karts nuo karto brokolio ar žiedinio kopūsto,paprasto kopūsto tik ne kasdien ir nedaug.Ir tokio amžiaus jau pasiūlydavau po truputį kruopų košės.Pradėjau nuo avižų ,grikių,nes viduriukai buvo kietoki,paskui ryžius,kukurūzus,manus.Pirkdavau dribsnius,pavirdavau kiek ilgiau nei nurodyta ant pakuotės,paskui pradžioj dar pertrindavau su blenderiu ir įpildavau šiek tiek mišinuko(jei maitinat pati,tai galima MP),paskui jau dėdavau ir truputį sviestuko.O nuo 6mėn.pradėjom pratintis ir prie mėsytės į daržovienę.

    Vilmiene

  4. 2

    as tai neviriau,o pirkau ,nes mazo kiekio tai neverta virti, o pirma tai norejau suzinoti kokias valgys.Valgo tai viska kas su morkom,bet labai mazai,pradejau nuo hipp koses "ankstyvu morku",tai ta ir dabar (6men.)geriausiai valgo,bet siaip tai tik kelios dienos kaip pradejo jas valgyti,pasiulyciau pirma nusipirkt su morkom,brokoliais,spynatais ir i diena po viena rusi duot ,kad pamatytum kokia labiausiai patiks

    Aureluze

  5. 1

    Jokios... Juk dar anksti tyrelėms..

    Jorkaile

  6. 1

    as zinau kad penkiu men vaikuciui dar anksti duoti kriauses ir slyvos viena karta kai pabandziau truputuka duoti ant saukstuko galiuko tai visa diena mano mergaite verke ne savom asarytem nes labai jai pute pilvuka.ir pats pilvukas buvo toks kietas tai as manau neskubek vairinti maisto juk vaikutis 4 men gere pienuka ir neatsibodo tai ir su maistu gali palaukt tokiems kletskiukams viskas patinka

    mamlaura

  7. 1

    darzoviu ,bulve morka,kopustas,vistiena

    lijana2

  8. 1
  9. 1

    As irgi manau, kad 5 menesiu leliukui dar ankstoka ragauti daug visko. Naudingiausia tokiam mazyliui, aisku, bulves, morkos, kopusteliai, moliugai, cukinijos, spinatai, obuoliai, slyvos, kriauses, bananai. Kas del bananu, tai kaip tik skaiciau, kad juos reikia duoti dar pakankamai neprinokusius ir nepervirtus, nes pernokusiuose atsiranda kazkokiu negeru medziagu, o pervirti produktai visi netenka naudingu medziagu.

    Agne

  10. 1

    Nuo 5 mėn. valgėm iš parduotuvės plikomas košytes, paskui dar virdavau obuolį su morka, labai patiko mažylei, kai suėjo 5,5 mėn, bandžiau virti ir pratinti prie daržovių košytės :)

    ernesta3