• 13ats.

    kaip nuraminti kudiki?

    labas rytas mamytems. noriu paklausti jusu nuomones. mano vaikuciui 13d bus menuo. kaip uzmigdom tai padedam ji i jo lovyte, duodam pupki ir lopsine ijungiam. daznai to pakanka, jis uzmiega. bet i diena viena karta reikia migdyti kelias valandas.. lovytej neuzmiega, vis verkia, o kai isiverkia tai noris ir paciai verkt, nes.. sako mums lovytes nesupti, nes pripras ir bus sunku atpratint nuo supimo, sako neimti ant ranku, nes irgi pripras. na tai ka daryti? negi sedet ir ziuret kaip verkia? tikrai ne. maitinu pati, tai jei praeina nuo neuzmigimo koks pusvalandis tai vel duodu, tada ramus.padedu i lovyte, vel verkia. pasidedu ant savo lovos, paleidziu vel kokia lopsine, trumpam nuramina, poto vel verkia. kai jau nebezinau ka daryt paimu ant ranku. va tada tai ramutis, viena diena leidau ir uzmigt ant ranku. nemanau, kad jam kazka skauda, nes kitaip ant ranku nebutu toks ramus. o nakti tai ramus, pamaitinu, pakeiciu pamperi ir padejus i jo lovyte uzmiega iskarto. betai ka daryt kai taip verkia diena? aciu uz nuomones. :)

    Greta777VaikasĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    O kada tu savo kudikeli nesiosi supuosi ar myluosi,kai 18metu bus?Nepritariu,kad negalima kudikio nesiot ant ranku nes pripras.Na jei ir pripras,tai tik sustiprinsi rysi ji nesiodama.O jei jums vyras pasakytu,ai as tau nesakysiu myliu,nes tu priprasi.Tai vadovaukis ne patarimais,o savo mamos instingtu.Supk ir myluok.

    grirute

  2. 2

    tikrai keista nuomone sitaip vaika vergdinti kad nepriprastu supuojamas myluojamas.kiek supratau berniukas pas jus kaip tik negalima leisti isiverkti gali buti bambutes isvarza va tada bus dar daugiau problemeliu.tik supkit myluokit pats vaikelis parodo kad nori sito juk jis 9men prie jusu buvo taip arti o cia dabar neimat neliuliuojat vaikui stresas kazkoks.juk po keliu metu gal ir rankos neduos eidamas salia:)

    ausra1234

  3. 1

    kai uzaugs nebepasupsi nepamiluosi, megaukis ir dziaukis kol gali... as savo pirmaji supiau ir dabar antraji supu, oj su pirmu kiek bemiegiu naktu buta, kiek man paciai asaru.. kyla klausimas ar mums mamoms uz tas naktis tas asaras del ju ar jie mums padekos gyvenime uzauge..

    tikmama

  4. 1

    na maziukas yra nori silumos,tik supkite ir nesukite galvos pripras ar ne

    Anonimas

  5. 1

    Ir nesiojau, ir supau, ir ant ranku migdziau, atejo laikas, kai jis nebenorejo but supamas, nesiojamas ir ant ranku migdomas. Kudikis yra kudikis, ji reikia nesioti, glausti, myluoti, nes jis nori mamytes artumo, silumos ir verkia butent todel, kad to negauna.
    P.S. netikekit visom bobuciu pasakom apie pripratimus. Tik jus esate mama ir tik jus galite nuspresti, kas jusu vaikui geriausia.

    Isnykstanti

  6. 1

    Aš pirmus 4 mėnesius ištysai ant rankų turėjau dienomis, nes lovytėje nemiegodavo, reikėjo mamytės šilumos, švelnumo, o po to pati atsisakė ant rankų miegoti. Naktimis miega vienoje lovoje su mumis, dabra užmigdau ant rankų, padedu į lovą ir miegą. Čia senovinis požiūris, kad vaiko nereikia imti, atvirkščiai jam pasaulis baugus, jis jaučiasi nesaugus, o ant mamytės rankų nurimsta, nes žino, kad čia saugu ir jaučiasi mylimas. Myluokite, supuokite ir nevirkdykite savo vaiko, bent jau mano tokia nuomonė.

    Lauryytte

  7. 1

    Maniskei jau virs metuku,bet tai ir po siai dienai,supuoju,myluoju,glaudziu prie krutines,tiek,kiek tik ji isigeidzia, faktiskai galima sakyt ir gyvena ant ranku.Ir uzmiega dazniausiai ant ranku.Tai pas mane,tai pas vyra,kai grista is darbo.
    Ir ne vienam is musu ne karto net mintis nekilo kad turettu but kitaip.Ne vienas nenumestume tam i sona,kad "Issirekus pripras " gyvent pagal musu poreikius ... Ateis laikas bus ir auklejimas,o dabar vaikui reikia tik artumo.Kiek gi tos kudikystes,ir nepajausi,kaip ateis tas laikas ir noresi prisiglausti,pamiluoti. O jau nera ko..

    Anonimas

  8. 1

    Tu nesijaudink taip, nes vaikutis jaucia :) pagalvok pati, jam tik pirmas menuo!!! Pirmas menuo nepazistamoje aplinkoje, kuri jam atrodo nesaugi ir baugoka. Vienintelis mamos glebys primena 9 menesiu namuka - pilvuka ;) Nesirupink del to pripratimo - dar labai mazas leliukas - nesiok, supuok, buciuok ir zindyk kai nores - jis visko mokosi tiktai :)
    As taip pat labai bijojau kad pripras prie ranku, bet tas buvo jau veliau , kokiu 4-6 menesiu. Kai aiskiai matosi, jog vaikutis nori ant rankyciu. A taviskis dar visai kleckiukas - tad nebijok :)
    Shaunuole, kad nakti migdai lovyteje. O diena nera nieko geriau,kaip kartu su savo vaikiuku pamiegoti kartu :)

    oliana

  9. 1

    ant ranku as visada imiau, nes paskui velu bus :) o lovitej tai gal tikrai nesupkit. O del tu verkimu, maniskei irgi taip buvo, kiek viena diena, ta pacia valanda, visada verke. Sako vsaikuciams buna tokia priepoliai, turi peraugti.

    Katia

  10. 1

    myluosiu ir supuosiu :) istikro, kodel tureciau klausyt kad nedaryt taip ar anaip.. aciu jums :)

    Greta777