• 14ats.

    Sakykit mamos, jei as pries nestuma nedirbau, bet stovejau darbo birzoje, nestumo metu irgi nedirbau. Vaika auginu namuose iki 3 metu, rudeni jau eis i darzeli. Vyras dirbantis. Ar man priklauso kokios ismokos? nes girdejau kas vaiko auginimas kaip stazas skaitosi, ir priklauso puse metu ismokas moket. Jokie vaiko pinigeliai nepriklause mums.Gal kas zinote?

    kvapni_fejaKiti klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    stok i birza drasiai,nemanau kad taip greit tau pasiulys darba,as pvz stoviu nuo liepos menesio,ir niekas nieko nesako

    ruta26

  2. 2

    Vaiko auginima ieina i staza,kad gauti bedarbio pasalpa,nors ir niekur nedirbai.

    Jolka123

  3. 1

    Galit stot.mokes bedarbio pasalpa,kokio didzio nezinau,mazesne 350 lt,maximali-650 lt,cia jau birzoj jums pasakytu,kiek gausit,bet gali darbus pradet siuliti ir jeigu atsisakisit,isbrauks is birzos ir nutrauks mokejima.

    Jolka123

  4. 1

    tai jei nedirbai, tai neisejai i dekreta, tai ir joks stazas nesiskaito..

    vabaliuke

  5. 1

    Tada stokit i birza,kai vaikas jau eis i darzeli,nes jeigu pasiulis darbo,o jus atsisakysit,tai isbrauks is birzos ir sustabdys pasalpos mokejima.

    Jolka123

  6. 1

    as pti auginu vaika ir stoviu birzoj puse metu moka po 525lt paskui kai baiks moketi tada praejus metams vel puse metu mokes tokius pinigelius ( man taip buvo)

    gintare4240

  7. 1

    Birza tam ir yra,kad jus stojat i ja ieskotis darbo,ten neziuri ka vyras veikia :) asmens dokumenta,sodros pazymejima,vaiko gimimo liudijima ir viskas atrodo.

    Jolka123

  8. 1

    o gal zinote kokius dokumentus reikia tureti su savimi vykstant i darbo birza? ir ar netures itakos kad mano vyras dirbantis?

    kvapni_feja

  9. 1

    Bedarbio pasalpa,gaudinesit ja puse metu.

    Jolka123

  10. 1

    As nestumo metu stovejau darbo birzoje, buvau nedirbanti, bet tada niekas man nepriklause, netgi vaiko pinigeliai. Su vaiku turesiu sedeti iki rugsejo menesio. Bet viena pazystama minejo, kad man pusmeti darbo birza turetu moketi po 500lt uz tuos du metus.Ar cia teisybe? Nes atceit vaiko auginimas skaiciuojasi kaip stazas.Tai nesprantu, cia skaitytusi kaip bedarbio pasalpa ar kokia kita ismoka?

    kvapni_feja