• 12ats.

    Alimentai vaikui. Ar galėčiau prisiteisti alimentus, jei vaikas su mano pavarde?

    Sveikos mamos. Turiu 4 mėn. vaikutį, jo tėtis nesirūpina juo nei fiziškai, nei materialiai (yra bedarbis). Mes nesusituokę, o ir vaikas neturi jo pavardės. Ar galėčiau prisiteisti alimentus jei vaikas su mano pavarde? Ačiū už atsakymus.

    GretukeTeisiniai klausimaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 2

    Po vaiko gimimo irgi nereikia DNR tyrimo,jeigu tevas pripazysta tevyste pats.

    Jolka123

  2. 1

    As kreipiausi i advokatus,pradinej stadijoj,gimimo liudijime buvo bruksnelis ir vaikas mano pavarde.Po pirmo teismo jau ejom pas notarus,del tevystes patvirtinimo.Gali kreiptis i advokatus,net jei vaikas turi tavo pavarde ir nera tevo iraso

    grirute

  3. 1

    Kuomet,po vaiko gimimo nera nustatytas vaiko tevas (siuo atveju palikti bruksniai),tai i gimimo liudyjima,be DNR nustatymo,nieks ten tevo ir neirasys,kad ir kaip itikinamai atrodytu,atsivesto vyro paaiskinimas,kodel dar iki vaiko gimimo nesusitvarke,nepripazino tevystes,kai iki vaiko gimimo ir DNR jokie tyrimai nebereikalingi!
    juo labiau,praejus 300mtams, dienu po vaiko gimimo, (Tiek biologiskai) ir istatymiskai, to vaiko tevas ,galimai gali buti ir bet koks kitas vyras. Todel,praejus 300mtams dienu,jei nesusitvarke dokumentu,jau DNR tyrimas privalomas.

    Anonimas

  4. 1

    Tam,kad mama is vaiko tevo prisiteistu alimentus, tai kieno pavarde suteikta vaikui jokios reiksmes neturi.Taip pat,jokio skirtumo,ar vaiko tevai yra sntuokuoje, gyvena susimete kartu, ar atskirai.
    Sios mamytes atveju, jai tiesiog reikia kreiptis i teisma, del tevystes nustatymo (DNR) nustatymo.O paskui,kuomet tevyste bus nustatyta ieskoves naudai ,paduoti teva alimentams. Teismo islaidos del DNR tyrimo, kuomet tevyste yra patvirtinama,ieskoves naudai,gali but jas apmoketi ipareigotas vaiko tevas, ypac jei tevystes pripazinti nenorejo,ar toliau atsisako vykdit savo pareigas,nepadeda auginti vaiko.Arba abieju pusiu sutarimu lygiomis dalimis per puse.Kuomet tevyste atmetama,privalo susimiketi pati ieskove.

    Anonimas

  5. 1

    Galit aisku,nes vaikas teva turi,tik reikia,kad tas tevas butu irasytas i gimimo liudijima.Tada jums tikrai reikia pas advokata,o ten jau jums viska paaiskins ir isaiskins.

    Jolka123

  6. 1

    taip ,tikrai galit prisiteisti alimentus,tik jums reikia kreiptis pas advokata,jis smulkiai jums išaiškins nuo ko reikia pradėti,kokių reikia popieriu ir pan.

    nežiniukė

  7. 1

    Ispradziu reikia nustatyti tevyste,o tik tada jau kreiptis del alimentu,nes kol vaikas neturi tevo,tol nera is ko alimentus teistis.Paduokit i teisma,ten nustatys tevyste ir priteis alimentus,jeigu tai jo vaikas.

    Jolka123

  8. 0

    Vaikas tikrai jo. Mes 3 metus kartu gyvenom ir jau apie vestuves galvojom, gavo jis pasiulymą važiuoti į užsienį padirbėti, tai kai išvažiavo ir nebergįžo. Gimimo liudijime brūkšniukai tėvo vietoje. Man savivaldybėje sakė, kad visvien vaikas turi tėvą ir negali manęs laikyti vieniša mama. Sutvarkė kažkokius popierius ir dabar gaunu tik 97.50 lt už vaiką. Todėl pradėjau domėtis ar galėčiau prisiteisti alimentus.

    Gretuke

  9. 0

    pirmiausiai kreipetes i advokata,su vaiko gimimo liudijimu,advokatas paruosia popierius teismui,teismas išsiunčia saukima vaiko tevui ,del tevystes irodymo ,ir t.t.t.t. bet pirmiausiai kreipiatės pas advokata,patarčiau advokata imti mokama,

    nežiniukė

  10. 0

    godute, vaikas nebutinai turi tureti tevo pavarde, svarbu, kad gimimo liudijime butu irasas apie teva, o ne bruksniukas tevo vietoj

    viliuke