• 7ats.

    Kudikio normali temperatura

    Sveikos mamytes , gal zinote kokia yra normali kudikio temperatura ?
    Mano mazyle jau 4d yra nerami , taip kaip stenetu ar kazkas panasaus bet issitustina gerai , jai jau 3men galbut jau dantukai dygsta ? :)) Aciu ;)

    ZasranyteKūdikio temperatūraĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 1

    sutinku su mamom normali 37, na o gal steni del to kad tustinasi:) mano mazyle ir stenedavo

    simute

  2. 1

    Normali temperatura kudikiams yra 37-37,2. Jei matuojat uzpakaliuke normali gali buti ir 37,5-37,7, nes tada reikia numesti 5 dalis.

    Isnykstanti

  3. 1
  4. 1

    Daug dešimčių buvo manoma, kad žmogaus normali kūno temperatūra yra apie 37°C. Tačiau paskutinieji moksliniai tyrimai atskleidė, kad vidutinė normali yra 36,8°C ir svyruoja nuo 36,2°C iki 37,5°C.

    Reikėtų nepamiršti, kad ji priklauso nuo to, kokiu būdu matuojame: pažastyje, burnoje ar išeinamojoje angoje rodmenys gali skirtis. Matuojant temperatūrą burnoje, ji paprastai būna 0,5 °C mažesnė nei matuojant tiesiojoje žarnoje ir 0,5°C didesnė nei matuojant pažastyje.
    Angliškai kalbančiose šalyse vyrauja paprotys matuoti temperatūrą burnoje. Tai gana patikima. Tačiau reikėtų žinoti, kad tokiu būdu negalima matuoti temperatūros vaikams iki 4–5 metų amžiaus bei sergantiesiems psichinėmis ligomis. Normali temperatūra matuojant ją burnoje yra 36,8–37,3°C

    shirsyte

  5. 1

    mano budavo zemiau 37 laipsniu, o kartais ir virš 37!

    Star_blue

  6. 1
  7. 0