• 8ats.

    gal kas susidurete?

    Mano drauge turi 8men leliuka, jinai dirbo UAB ir jei pastojus atlyginimas padidejo, nes tuo metu firma turejo geras pajamas, dabar Sodra svarsto ar teisetai jei buvo pakeltas atlyginis. Tad dabar jau antras menuo sustabdyta ismoka kol istirs ta situacija, svarbiausia ji vienisa mama, nors tetis moka vaikiui, taciau jis jos neislaiko. Gal kas susidurete su panasia situacija?

    gertrudaŠeimos finansaiĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 4

    tame ir problema, kad jinai laukesi paciame ekonominio klestejimo virsuneje, tada kele visiems, bet dabar ta firma nukarpe visiems, o kadangi jinai vaiko auginimo atostogose tai ir gaunasi problema ir kiek girdejau tai nutiko daugeliui, kuriems skaiciuota is 2008, nes tada buvo pakilimas, dabar tos pacios firmos sumazina atlygius net iki 50%..bet gi niekas nesitikejo, kad amerika jau 2007 apemusi krize pasieks Lietuva..

    gertruda

  2. 4

    Pvz., man irgi atlyginimas šiek tiek prieš pabaigą padidėjo, nes gavau procentinį priedą dėl didelio darbo krūvio, bet dėl tokio menko padidėjimo SODRa nesiima išieškojimų. O be to pvz. tuo metu ne tik man, bet ir kitoms su manimi kartu dirbančioms mokėjo proc. priedus tuo metu, ir man išėjus nenutraukė mokėjimų, todėl viskas iš karto aišku, kad legalu. Ko gero tavo draugei jau nemažai atlyginimas padidėjo, kad sustabdytas mokėjimas. Neseniai per TV irgi apie tai pasakojo, kad kai kurioms atlyginimas šoktelėdavo iki 7000 Lt. Tai ir aš pagalvočiau, kaip čia taip dabar staiga firma pradėjo gauti nerealų pelną. Aišku, negerai, kai esi vieniša, sunku pragyventi bet kokiu atveju. Ir jeigu tai bus išspręsta jos naudai, bus labai skaudu. O gal ji galėtų pasikonsultuoti su advokatu ar gauti nemokamą teisinę pagalbą seniūnijoje, dėl to, kad pasiaiškintų ar galėtų gauti kokią moralinę kompensaciją, jeigu nustatytų, kad firmos mokėta viskas teisingai? Jeigu ji yra teisi ir atlyginimas nebuvo specialiai pakeltas, manau turėtų išdrįsti konsultuotis. Sėkmės jai:)

    elegancija

  3. 3

    Na, manau, kad tada tik laikini nepatogumai, neturėtų jai "nukirpti" kaip ir kitiems. Nes jeigu tai būtų vienintelis jos atlyginimas taip pakeltas, tada tai kita kalba, o dabar..... Nes pvz., aš irgi kai išėjau į dekretą, irgi neblogi atlyginimai buvo, o dabar kai sumažino, tai grįžusi gaučiau ko gero ar tik ne mažesnį atlyginimą, nei dabar mokės 85 proc. Jeigu mokėtų ir trečius metus, nors ir 50 proc., manau irgi likčiau su dukryte, o ne eičiau į darbą:)) O tavo draugei kiek kažin gali sulaikyti išmokas? Kaip jie galvoja pragyventi vaikui su mama?? Kažkaip pas mus visai nežiūri į žmones, o svarbu tik pinigai:((((

    elegancija

  4. 2

    Teko girdeti,kad ismoku teisetumu sodra domejosi,bet nesustabdziusi mokejimo.Issiaiskine,kad viskas juridiskai teisetai net mamytes netrukde.

    gintarep

  5. 2

    gerai,kad gimdziau tuo monentu kaip niekas nesikabinejo prie atlyginimo:)Siaubas, dabar abejoju ar bus toks tempas gimdanciu,su tokiais istatymais...

    dzionike

  6. 2

    Na, mano alga buvo irgi itartina, nes buvo didziausia is visu baro darbuotoju, bet tai normalu, nes ji nuo pirmuju dienu buvo tokia, o ne nestumo gale padidinta. Tuo metu irgi buvo dar tas imoniu klestejimas, o mano pareigos ale vadinasi vyr., ilgiausia patirtis sioje srityje ir t.t. Tai kazkaip Sodra neprisikabino, o tik mokesciu inspekcija, kai kazkuria diena tikrino darboviete. O tavo drauges atzvilgiu, tai manau, kad vistiek bent jau kazkokia suma paliks, gi nebus mama be pinigeliu, nemaitins vaikucio sventaja dvasia.

    Agne

  7. 1

    na nieko, tik nervus pagadino vistiek prie nieko neprisikabino, nes patys tokius niekam tikusius istatymus sukure tad dabar svaicioja, duotu visiems vienodai kaip kazkada kai as pirma gimdziausi tad dirbau tik puse etato, o gavau kaip visos gi mano vaikas nevalgo puse porcijos tad kodel jis turetu but kitoks.. dabar tikrai balaganas..

    gertruda

  8. 1