• 18ats.

    Ar jums nekyla toks noras?

    Visada sakydavau, kad niekad nenoresiu palikt Lietuvos, aisku pakeliaut smagu, bet gyvent ir vaikus augit tik Lietuvoje, taciau pastaruoju metu daznai save pagaunu galvojant, kaip pavargau nuo tu istatymu kaitos, ir nuo nuolatinio ritimosi zemyt.. pvz:anksciau sakydavau kad Leituvoje labai geras issilavinimas, bet sita nuomone jau pries kelis metus pradejo gest, kai toks Klaipedos universitetas gavo leidima ruost slaugytojus, kur nera labaratoriju ir aplamai bazes, o dabar ir viduriniu mokyklu karpymas, na zodziu artejant zalios kortos loterijai ir legaliai imigracijai i JAV as pradedu susimastyt kokia ateitis laukia mano vaiku Lietuvoje?

    gertrudaPolitikaĮsimintasĮsiminti

Atsakymai

  1. 7

    oj ne tikrai net nepagalvoju,kad noreciau kazkur kitur gyvent... man sunku butu net i kita miesta iseit gyvent...nors gal butu galimybe butu kas ir padeda kitoj saly isikurt,bet tikrai nenoriu...

    Milana69

  2. 6

    gyventi ir as nelabai noreciau svetur,bet jei butu galimybe superini darba gauti,laikinai isvykciau kaip ir visi:)

    dzionike

  3. 6

    as vis dazniau pagalvoju, apie gyvenima svetur.butu gaila palikti draugus, vyro gimine, (nes mano cia beveik nieko nera like), bet man labiau vaiku gaila, kai neturi uz ka vaikuciams nupirkti, skanesnio kasnio.ir kaip kiekviena karta mergaite klausia mamyte kada mes turesim pinigeliu?, kada man nupirksi?kada nueisim i filma, kada nueisim i spektakli, netik dukryte, klausia, bet ir mes su vyru, pasnekam kada.........?????? nes dabar tai negyveniams, o tik egzistavimas. va tada man visai negaila, tos Lietuvos, ir tu giminiu, nes jie mano vaiku tai nemaitina, jiems tai negaila mano vaiku, tai kodel man turetu buti liudna ar gaila palikti.gyveniam sismoke, galvoti, tik apei save ir savo seima, o ne taip kaip seniau, apie visus, kad tik kitiem butu gera, kad tik kitu neiskaudinti.o mano seima pakentes.dabar jau taip nera, galvoju, tik apei juos, ir jei bus galimybe, jo as ja labai rimtai svarstau, isvykti, visam i Norvegija gyventi.(beto ten yra mano giminiu).

    ievutek

  4. 6

    Manes taip pat i kita saly nelabai traukia. Vis tiek sava kalba, sava tauta, visi savi zmones. I kita saly nuvaziavusi nieko netureciau, jokiu pazystamu, na gal su laiku atsirastu ir butu gerai, bet manau Lietuvos vis tiek reiketu, gimines ir draugai cia. Su vyru galejau isvaziuoti i Danija, bet gaila man cia visus palikti, isvaziavusi ilgeciausi visko.

    Erika_P

  5. 6

    bent jau kolkas man geriausia Lietuvoje ir kazkur kitur nenoreciau gyventi. megstu labai keliauti, bet tik tiek. esu pora vasaru po 3,5men praleidusi Amerikoje. Amerika patiko, bet saves neissivaizuoju gyvenancios svetur.

    vykute

  6. 5

    mes taip pat pradėjom galvoti, kad Lietuvėlė visai bankrutavo, darbų nėra, algų nemoka, etatus naikina, koks čia gyvenimas, bandysim laimės ieškoti Anglijoje, daug giminių pažįstamų ten yra, sakė padės mums įsikurti, bet aišku bus sunku ten priprasti, vistiek namuose yra visų geriausia, bet ką padarysi, suktis reikia kažkaip, bent aš išreiškiau savo nuomonę :)

    ernesta3

  7. 5

    man uzsienyje gyventi noras kolkas nekyla. Esu gyvenusi Vokietijoje 3 metus, tai baisiai pasiilgdavau namu, draugu, savos kalbos, savos kulturos ir t.t. Todel ir grizau viska metusi, nors ten gyventi buvo patogiau ir paprasciau. Bet cia daug mieliau :)

    Agne

  8. 4

    na as isvykt nenoreciau kad ir kaip lietuvoje sunku...

    daina

  9. 4

    na dar man Lietuveleje geriausia :) man kazkodel atgrasios etrodo kitos salys... net nezinau kodel, susisneket puikiai galiu, bet jokio malonumo nejausciau palikus gimtaji krasta:(

    auksinis_drugelis

  10. 4

    pradzia buvo isties laaabai sunki.Nezinau,ar atsukus laika,ir zinodama,kas manes laukia,ar besirysciau tokiam zingsniui.Bet dabar esu su seima ir pakankamai ilgai,kad priprasciau :)

    geguziukas